Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nefunkční WinXP

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Ahoj,

    tak jsem na muj starý notebook nainstaloval WinXP. Cdčko je staršího data a tak je s SP1. Po uspěšné instalaci je všechno ok. Poté co nainstaluji SP3, tak po restartu se vždy objeví hláška dawwin.exe chyba - chybná bitová kopie - Ta se neustále opakuje dokud ntb nezamrzne.
    Jedná se o ntb Lenovo ThinkPad R61i.
    Zkoušel jsem chkdsk /r - opravu windows - nic
    zkoušel jsem poslední známou funkční konfiguraci - nic
    zkoušel jsem onovení systému - nic

    Upozorňuji, že jsem nainstaloval WinXP a hnedka jsem instaloval SP3. Žádné ovladače na cokoliv jsem neinstaloval.

    Víte někdo co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    Koupit normální legální windows?

    Ten dwwin.exe je integrální součástí OS a stará se o SW chyby systému. Problém v tomhle případě asi bude ten SP3. Udělal bych formát a reinstalaci. Dle mého si to prostě "nesedlo".

    - - - - doplněno - - - -

    A vzal bych na to jinou kopii toho SP3.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    Taky bych se zamyslel nad tím, proč dávat na ten notebook XP, když se prodával s Vista.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    To je jeho vec, navic ten notas se s XP skutecne prodaval.
    Zkus integraci SP3 primo do instalacky. SP3 mas stazeny cely (310MB) nebo jen web-instalator?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Instaloval jsem z legálních Win co mám doma včetně cd-keye.
    Vistu bych tam nedal, protože jsem s ní nebyl nikdy spokojen.
    Jinak jsem instaloval SP3 normálně stařený celý instalační balík 310MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Tak jsem nainstaloval SP2 a funguje vse v pohode. Jen jsem ted nucen proste udelat SP3 aby mi vsechno fungovalo. Treba nejde nainstalovat ne framework, system update od lenova atp.
    Taky blbne aktualizace WinMedia playeru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Jiz jsem psal, at obetujes jedno CD a vypalis si XP s integrovanym SP3, kdyztak ti tech 5 Kc poslu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    No nejlepší je teda na tohle Microsoft. Jeden čas jsem se z nich snažil vylámat CD s XP. Můj argument byl ten, že si to přeci nebudu stahovat z internetu, když mně to můžou dát oni. Tak prej za 3 stovky + poštovné. Tak jsem se to jal stáhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    A ty by jsi dal někomu něco zadarmo zvlášť když se to dá zdarma stáhnout? O tom pochybuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    No jako když jste si to zakoupil... nezajímá, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    j.albi: Nemas tam mit 'zvlast', ale 'proto, ze' a fyzicke CD 'stahnes' pouze v obchode A mas pravdu, vyroba instalacniho media (ktere Petroman chtel) neco stoji a proto neni zdarma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    A mas pravdu, vyroba instalacniho media (ktere Petroman chtel) neco stoji a proto neni zdarma.
    Když vás microsoft pošle do zádele protože vám umřelo médium stářím(2 roky) v krabici na kterém systém je a vy máte drahou krabicovou verzi profesional tak to člověka naštve. Doporučení na stažení beru jako nabádání k pirátství protože systém jsem mohl rovnou stáhnout a použít nějaký korporátní klíč a nekupovat. Další rada vytvořit CD se zálohou originálního CD dle EULA asi taky nebude zrovna košér. Kdyby jej poslali za poštovné je mi to jedno, ale po mě chtěli před třemi lety za nové CD 600+poštu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, ja vidim dost zasadni problem v instalaci SP3 predtim, nez mas nainstalovane vsechny drivery na HW toho notase.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    65

    ahoj. ja měl kolikrát problém při instalaci XP. někdy jsem musel instalovat 3X, až pak si to sedlo. a SP mi taky nešly. myslel jsem si, že je třeba instalovat rovnou SP3 ale není to pravda. musel jsem postupně. a WMP se aktualizuje na poseldní verzi jen se SP3. na SP2 nejde. a nemusíš mít k ověření legalních WIN připojený internet.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Aktivace WinXP
    Od bluenite38 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-08-2010, 12:45
  2. WinXP CD-key
    Od Stano_tvf v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-08-2009, 11:25
  3. Účty ve winXP
    Od lukaszi v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-03-2008, 12:00
  4. Pomalá síť WinXP >WinXP
    Od JosefV v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-05-2006, 05:59