Resetování systémového času každou hodinu na Windows XP
Zdravim,
Na nb se mi resetuji čas každou hodinu a netuším čím to může být.
Na mém notebooku Acer Aspire 5670 mám naistalované Windows XP. Před cca 3 roky mi odešla baterka, takže nb běží bez ní. V srpnu 2012 jsem odjel na dovolenou a odpojil jsem nb z elektřiny. Nyní po návratu se mi resetuje systémový čas na původní hodnotu. Tj nastavim si cas na 16.9.2012 13:23, windows běží normálně do času 14:22. V další minutě se čas změní na 13:23 a navíc přestane fungovat připojení na Internet přes Wi-Fi. Po restartování počítače se opět objeví hodnota 16.9.2012 13:23 v BIOSU. Samotný čas se v BIOSU taktéž nemění. Tj je zde neustale 16.9.2012 13:23:10
Máte někdo nápad na opravu kromě přeinstalace XP?
dik Jiří
Na nb se mi resetuji čas každou hodinu a netuším čím to může být.
Na mém notebooku Acer Aspire 5670 mám naistalované Windows XP. Před cca 3 roky mi odešla baterka, takže nb běží bez ní. V srpnu 2012 jsem odjel na dovolenou a odpojil jsem nb z elektřiny. Nyní po návratu se mi resetuje systémový čas na původní hodnotu. Tj nastavim si cas na 16.9.2012 13:23, windows běží normálně do času 14:22. V další minutě se čas změní na 13:23 a navíc přestane fungovat připojení na Internet přes Wi-Fi. Po restartování počítače se opět objeví hodnota 16.9.2012 13:23 v BIOSU. Samotný čas se v BIOSU taktéž nemění. Tj je zde neustale 16.9.2012 13:23:10
Máte někdo nápad na opravu kromě přeinstalace XP?
dik Jiří
[QUOTE=Petroman;514575]Dejte tam baterku.[/QUOTE]
Baterku u sebe nemam, ale treba se mi casem podari pujcit a uvidime jestli to bude fungovat. Novou se mi nechce kupovat.
dik
Baterku u sebe nemam, ale treba se mi casem podari pujcit a uvidime jestli to bude fungovat. Novou se mi nechce kupovat.
dik
A kdyz je porad zapojeny v proudu, tak to taky dela?
Nejsem si jist, jestli ma tenhle notas klasickou malou baterku na desce......... Mozna ze odesla, ale tez to muze souviset s tim, ze nemate baterku. Nicmene, ja sem taky parkrat poustel notas bez baterky a cas se nevymazal.....
Nejsem si jist, jestli ma tenhle notas klasickou malou baterku na desce......... Mozna ze odesla, ale tez to muze souviset s tim, ze nemate baterku. Nicmene, ja sem taky parkrat poustel notas bez baterky a cas se nevymazal.....
Když je zapojeny v proudu tak to dela (v noteboku už nemam cca 3 roky baterku, jelikož mi odešla) No zkusím si v nejbližší dobe preinstalovat windowsy. Novou baterku se mi moc kupovat nechce za 1500 kc.
[QUOTE=Georginek;514612]A kdyz je porad zapojeny v proudu, tak to taky dela?
Nejsem si jist, jestli ma tenhle notas klasickou malou baterku na desce......... Mozna ze odesla, ale tez to muze souviset s tim, ze nemate baterku. Nicmene, ja sem taky parkrat poustel notas bez baterky a cas se nevymazal.....[/QUOTE]
[QUOTE=Georginek;514612]A kdyz je porad zapojeny v proudu, tak to taky dela?
Nejsem si jist, jestli ma tenhle notas klasickou malou baterku na desce......... Mozna ze odesla, ale tez to muze souviset s tim, ze nemate baterku. Nicmene, ja sem taky parkrat poustel notas bez baterky a cas se nevymazal.....[/QUOTE]
Si nerozumíme. Vyměňte baterii základní desky. Kde jí hledat, bude v servisním manuálu nebo se rovnou stavte v nějakém servisu. Jinak si ten notebook bude pamatovat velké kulové. Stojí 40,- přibližně dle značky. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale no tak, laptopy maji vetsinou trosku jinou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Po tech letech provozu bude kaput. Nicmene by to nemelo zpusobovat ty zmeny za chodu Windows. Zkusil bych flashnout BIOS, klidne stejnou verzi.