Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: CO na upgrade?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    3

    Zdravím v současné době mám tuto sestavu

    - Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
    - AMD Phenom II X4 955 Black Edition
    - Kingston HyperX Genesis 12GB 1600MHz
    - Radeon HD 5870 (oc GPU 950MHz)
    - monitor Asus 24"

    Rád bych se dozvěděl, co vyměnit aby se výkon počítače zvýšil - hlavně pro hraní her (BF3 a ostatní střílečky)

    Rozpočet -tady je to složitější berte toto mimo grafiky (v případě, že je grafika nejvíc limitující tak to budu řešit) jinak tak kolem 8tisíc.

    Snad to dává smysl

    Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    A co je s tou sestavou za problém? Rozlišení u her? Nebo já to nějak nechápu, protože je to výkonné PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    3

    Jedná se o FPS - na middle/high detailech se pohybuju na 40 FPS - sonduju co je nejslabší článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    Ale to je O.K., ne? Jako tam se fakt nedá nic vymyslet krom vyhazování peněz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    3

    Ok. Díky zkusím si ještě pohrát s nastavením...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    Ale třeba někdo něco poradí. Můžete tam dát tu grafiku do CrossFire a jestli budou stát nové procesory AMD za to, tak třeba potom vyměnit procesor, jestli je to AM3+. Ale v prvním případě je to darda na peníze a ve druhém přínos může být klidně 0.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pokud AMD nevymyslí něco převratného, tak tam moc přínos ve výkonu nebude. Podívejte se na AMD FX. Na poli herního výkonu žedný přínos. Více jak 4 jádrové AMD taky nepomůže, protože tam rozdíl ve výkonu u her je prakticky nulový. Když to vezmu do podrobna, tak výkon toho CPU je někde na úrovní i3-2100, což není špatné na starší CPU, ale aktuální nabídka AMD procesorů tomu nepomůže. Pokud by se mělo vymyslet z hlediska CPU výkonější řešení, pak by to chtělo novou desku s CPU. V případě nákupu i5ky i s deskou je to nějakých 6-7 tisíc. V grafice by neměl být takový zádrhel. Ta je v BF3 výkoná jako GTX560 (srovnání). Sežene se i výkonější, ale třeba 7850 už je dalších 4500,- navrch a přitom výkonový rozdíl v BF3 není skoro žádný (srovnání)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    7870OC + Taktnout CPU (řekněme 4,5Ghz) a pak už by se to zrychlilo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pak je tu ještě jedna otázka. Jaký má chladič na CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Myslím že problém není v HW,ale v někde v ovladačích nebo nastavení(myslím tím tedy i v biosu).Podíval bych se při grafické zátěži na takty GK a cpu.AMD CnQ vypnout.Poslední ovladače pro 5870,taky nemusí být to pravé ořechové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    15

    vypni v BF3 HBAO - získaš tým 5-10fps a viditeľný rozdiel je takmer nulový...ak máš nastavené aj vysoké vyhladzovanie hrán tak to stiahni na polovicu pretože to aj tak človek pri tej veľkej kosenici nerozozná(aspoň ja)...ušetríš 8tis a počkáš si na novú technológiu a zložíš novú mašinu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele stavitel75
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    44

    V čem prosím měříš FPS? Ve fraps?
    Jinak BF3 hraje spousta lidí na nižší detaily (včetně mě). Jakékoliv FPS navíc je znát. Skoro mi to přijde jako klasika, kdysi dávno u CS1.6. Člověk to stejně hrál v 640x480

    Co se týká tvé sestavy, podle mě je to na hraně. Je ideální pro rozlišení @ 1680 x 1050, ale pro @ 1920 x 1080/1200 by to chtělo kompletní upgrade.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Upgrade
    Od Machine7170 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-02-2013, 11:13
  2. Upgrade PC
    Od HEAD v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 20:40
  3. Upgrade CPU
    Od Devo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 15:49
  4. upgrade hw
    Od wolf007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 06:18
  5. Upgrade PC
    Od silent64 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 01:07