Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

S-ata

sec (2)|19.6.2007 21:11
dobry den koupil sem si dneska 400gb HDD (Seagate SATA/300), a mam jeste doma stary 250GB (stejna znacka), na kterem mam win prof. Kdyz sem zapojil novy hdd nenacetl se mi, tak sem ho zformatoval a nainstaloval taky win prof. vsechno funguje jenze pri zapnuti pc se mi objevi nabidka, ktery win chci ze ktereho hdd. A dotaz je takovy: Jak mam docilit toho, aby se mi spoustel jenom ten stary win ze stareho hdd(250gb), bez toho aby se mi zobrazovala na zacatku nabidka ktery chci? Btw na desce je oznaceni sata1-4 stary mam do prvniho a novy do druheho,kamos mi rikal o nejakem mode0-4, na kterem sem nastavil mode 1 pro master a mode 2 pro slave ale nic porad stejny problem.. diky za kladne vyreseni
Smeli (2302)|19.6.2007 22:14
Pokud jsem dobře pochopil - pravým na tento počítač - vlastnosti - upřesnit - spuštění a zotavení systému - nahoře vybereš který a čas nastavíš na 0
Petr S. (1220)|19.6.2007 22:32
Ano, takto tento problém lze také řešit, ale vím o elegantnějším řešení ;)

To že se Vám nepodařilo po připojení nového disku nabootovat bylo nejspíše způsobeno jednoduše tím, že Bios hledal systém tam kde neměl (na novém disku, kdy systém ani být nemohl). Proto bych problém řešil tím způsobem, že bych nejprve nastavil v Biosu pořadí bootování, tak aby starý disk se systémem byl v seznamu nejdříve (pokud chcete můžete ho dát až druhý a jako první nastavit třeba CD-ROM, pak se bude hledat systém nejprve tam).

Toto provedete v řádcích First/Second/Third Boot Device či Boot Sequence v menu Advanced Bios Features u standardního Setupu, v případě tzv. svislého Setupu v menu Boot. Pro zapnutí zavádění systému z více zdrojů některé Biosy také vyžadují nastavení položky Boot Other Device na hodnotu Enabled.

Pokud se Vám toto podaří, pak již stačí nový disk zformátovat a užívat si jeho celé volné kapacity. ;)
Smeli (2302)|20.6.2007 00:20
Můj způsob je imho elegantnější, ten tvůj je - jak by se to mělo dělat :)
Petr S. (1220)|20.6.2007 08:56
Vlastně máš pravdu, elegantnější a rychlejší asi bude :)

Ale proč mít na každém disku po jedné instalaci WinXP, když se bude stejně využívat jenom ta jedna? :notsure
sec (2)|23.6.2007 23:19
diky moc problem byl vyresen :)