Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: PC - vypadá to, že jede ale nefunguje nenacte se ani obrazovka)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    6

    Pc sestava : Zdroj : fortron blue storm II
    Zakladova deska : Asus p5q deluxe
    RAM : geil 2x 1 GB DDR2 800Mhz
    Procesor : Intel core 2 duo 2.81 Ghz
    GPU : zotac geforce 9800 GT 1GB
    HDD : seagate barracuda 320 GB 7200 rpm

    To je asi vše duležité. Nyní k samotnému problému. Po zapnutí pc se normálně rozběhne, začne svítit a vše vypadá, ajko by běžel, chladiče se točí, HDD "vibruje" .. tzn jede, grafika chladi. Problem je ale v tom, že se neozve "pípnutí" a počítač nnaběhne. Monitor nevykazuje žádnou funkci (zkoušel jsem i jiný, to samé). Nevím co s tím mám dělat, stane se to vždy, když je PC delší dobu odpojen od sítě. Po pár dnech se ale azse rozběhne. Nyní se nechce rozběhnout asi po týdnu tak sem se rozhodl, že se zkusím zeptat. Byl bych vděčný za jakékoliv rady. Jinak kabely jsem všechny zkoušel vyměňovat. Nic se nestalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    První by bylo potřeba zkusit vytáhnout, profouknout slot a znova zapojit grafárnu. Točí se fan na ní? Pokud se nic nestane, vyzkoušet jinou, jestli je možnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    6

    Grafarnou to neni to uz delalo i pred ni kdyz sem mel jinou
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    No tak dál - vizuální kontrola zdroje (BTW, značka,wattáž, stáří?) a základní desky na nafouklé kondenzátory. Pak vyndat a nacvaknout zpátky paměti. CLEAR_CMOS (viz manuál)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    6

    fortron blue storm II 500w .. ale pc se nerozběhl ani po připojení jiného zdroje mám spíše podezření na poškození pinů pod procesorem na základovce (patice 775 je prý náchylná na poškození)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Příště napiš, co všechno jsi s tím už dělal do prvního postu

    A koukal ses, jak ty piny vypadají? CPU jsi instaloval ty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    6

    to já nepoznám jestli je s nima neco v nepořádku bohužel zas takový odborník nejsem jen sem ten procesor oddelal a mrkl pod nej a vse vypadalo normalne tak sem ho tam zas dal zpatky. jeste zkusim resetovat ty ramky a vyzkousim svuj zdroj na druhy pocitac odpoledne pak dyztak este napisu. Nebo obednam novou zakladovku

    - - - - doplněno - - - -

    este sem na neco neodpovedel .. ano cpu sem instaloval sam
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    6

    tak to asi bude základovka, zkoušel sem resetovat ramkyale nic se nestalo. PC pritelkyne bezi vpohode pod mym zdrojem i grafickou kartou bez problemu.

    - - - - doplněno - - - -

    chci se ještě zeptat, nemohla se vybit ta batrka na zakladovce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Mohla. Moc často se to nestává, ale mohla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Vyndej ramky a zapni pc.Pokud se ti neozve pípání že chybí ram,je skoro jasně na vině deska a musí startovat na poprvý,jinak není co řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    6

    ja odpojil ramky zapl pc .. zaclo to pipat a po opetovnem pripojeni JEDE jo diky moc chlapi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Krop Zobrazit příspěvek
    ja odpojil ramky zapl pc .. zaclo to pipat a po opetovnem pripojeni JEDE jo diky moc chlapi
    No při té příležitosti jaks měl venku ramky si mohl sloty aspon profouknout pořádně.Lepší ale štetečkem od vodovek apod.... vyčistit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    132

    Zničená deska (napájení). Ale ruku za to do ohně nedám... nemá deska nějakou indikaci? Pípání, diody,... kouřové signály?

    - - - - doplněno - - - -

    /////
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC po zapnuti nenacte obraz
    Od fl0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-06-2012, 23:35
  2. pc jede-obrazovka ne
    Od shanses v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 16:50
  3. Grafické karty: 5s jede obraz,potom černá obrazovka
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-11-2008, 14:51
  4. čtyřpinový molex jak vypadá ???
    Od Liqid v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-08-2008, 14:23
  5. Vodní chlazení: Jak to vypadá?
    Od marekpevný v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-08-2008, 20:10