Problem s AMD Radeon Gigabite HD 6970
Dobrý den, vlastním grafickou kartu AMD Radeon Gigabite HD 6970. Problém je v tom, že když se dostane počítač do zátěže např. při hraní her BF3, GW2, dokonce i CS global... u všech her mám stále fps nad 100 na plné detaily u CS i nad 400 fps, ale cca po 10 minutách hraní nastane zásek obrazu a to blackscreen a zásek zvuku nebo linearní modré pruhy + zásek zvuku... nic jiného než restart nebo tvrdé vypnutí PC nepomáha... Prosím o radu co s tím zkoušel sem snad vše co mě napadlo a dál už si nevím rady ... :(
Reinstal Win 7, vyčištění PC a kontaktů na GK, reinstal ovladačů desky i GK, koupil sem nový HW co už sem měl v plánu, také nepomohlo, teploty na jádrech okolo 50 stupňů na GK také kolem 50 a ve skříni ukazuje čidlo do 25 stupňů...
Procesor :Intel Core i7-3770K (ARCTIC Freezer 13)
GK :AMD Radeon Gigabite HD 6970 ovladače ( catalyst 12.8)
Disk :SSD OCZ Vertex 3 Series 120GB
Paměti :Corsair 16GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Black Vengeance
Deska :ASROCK Z77 Extreme6
Skříň :Zalman Z9 U3
Zdroj :Corsair GS800
GK a Zdroj koupen v listopadu 2011 ostatní koupeno koncem září 2012
Předem děkuji za rady. S pozdravem Lukáš
Reinstal Win 7, vyčištění PC a kontaktů na GK, reinstal ovladačů desky i GK, koupil sem nový HW co už sem měl v plánu, také nepomohlo, teploty na jádrech okolo 50 stupňů na GK také kolem 50 a ve skříni ukazuje čidlo do 25 stupňů...
Procesor :Intel Core i7-3770K (ARCTIC Freezer 13)
GK :AMD Radeon Gigabite HD 6970 ovladače ( catalyst 12.8)
Disk :SSD OCZ Vertex 3 Series 120GB
Paměti :Corsair 16GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Black Vengeance
Deska :ASROCK Z77 Extreme6
Skříň :Zalman Z9 U3
Zdroj :Corsair GS800
GK a Zdroj koupen v listopadu 2011 ostatní koupeno koncem září 2012
Předem děkuji za rady. S pozdravem Lukáš
http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/GS800_V2/4.html
"All caps in the secondary side are provided by Teapo and rated at 105°C, except a single Nippon Chemi-Con which filters the 5VSB rail."
Teapo je známá špatná značka kondíků, není divu že zdroj to nedává. Pokud ho nevyměníš, tak ti brzy ti zničí i grafiku a zbytek PC... Viz https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/14301-nasledky-spatnych-kondenzatoru (Je zajímavé, že testovací verze tam měla Samxon GF kondíky... asi aby měli pěkný test :D )
"All caps in the secondary side are provided by Teapo and rated at 105°C, except a single Nippon Chemi-Con which filters the 5VSB rail."
Teapo je známá špatná značka kondíků, není divu že zdroj to nedává. Pokud ho nevyměníš, tak ti brzy ti zničí i grafiku a zbytek PC... Viz https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/14301-nasledky-spatnych-kondenzatoru (Je zajímavé, že testovací verze tam měla Samxon GF kondíky... asi aby měli pěkný test :D )
Děkuji za radu, myslíš že se na to dá uplatnit reklamace u prodejce ? Zdroj stal asi 2200 což je dost :-) Vše sem zakoupil v Alze
Jestli sem tedy dobře pochopil, že když pořídím nový zdroj problém by měl zmizet ? ... :-) A co by jsi mi za zdroj doporučil ?
Jestli sem tedy dobře pochopil, že když pořídím nový zdroj problém by měl zmizet ? ... :-) A co by jsi mi za zdroj doporučil ?
Zkuste to zapojit do jiné zásuvky. Nechápu, proč lidi furt rvete takové silné zdroje do těch PC, když to není nutné. Přímotop na zimu? :)
Teď projevim asi velkou natvrdlost, ale jak jako do jiné zásuvky ? :D Jaký by to mělo mít vliv ? :-)
Teď projevim asi velkou natvrdlost, ale jak jako do jiné zásuvky ? :D
Teď projevim asi velkou natvrdlost, ale jak jako do jiné zásuvky ? :D
Zdroj nekupujte, jen si nějaký někde pučte. Je to takové to základní. Když to bude dělat furt, tak postupujte v analýze problému dále. Zdroj -> Grafická karta -> RAM -> HDD -> MB -> CPU... klidně to můžou dělat i periferie. Prostě těch kombinací je spousta. Nejlépe to dát v záruce do servisu, jestli je to kupovaná sestava. Jestli to není kupovaná sestava, tak holt smolík. Stane se a je to na vás.
i když je zdroj na papíru silný až dost,tak nemusí zejména ve špičce dodávat stabilní napětí a proud(kolísání a následný výpadek gk nebo celého pc)
u těch méně kvalitních(levnějších) je to vcelku častý problém,i když je rádoby značkový.ten gs800 co máš má sice 800w ale např nemá certifikaci sli+crossfire což značí že ani výrobce si není jistý tou watáží a stabilním průběhem-kvalitní 800watový zdroj by měl dvě gk utáhnout s velkou rezervou.
pokud se rozhodneš koupit nový zdroj ,nejprve si od kamaráda nebo někde půjč kvalitní zdroj na vyzkoušení(min 500w 80+) a uvidíš jestli je příčinou ten zdroj(99% ano)a pak si pořid něco kvalitního
u těch méně kvalitních(levnějších) je to vcelku častý problém,i když je rádoby značkový.ten gs800 co máš má sice 800w ale např nemá certifikaci sli+crossfire což značí že ani výrobce si není jistý tou watáží a stabilním průběhem-kvalitní 800watový zdroj by měl dvě gk utáhnout s velkou rezervou.
pokud se rozhodneš koupit nový zdroj ,nejprve si od kamaráda nebo někde půjč kvalitní zdroj na vyzkoušení(min 500w 80+) a uvidíš jestli je příčinou ten zdroj(99% ano)a pak si pořid něco kvalitního
No dělalo to i před tím než sem koupil vše nové, tedy až na zdroj a GK, tak doufam že chyba bude ve zdroji a že alza mi uzná reklamaci, když teda najdu účet :-/
alza ti asi reklamaci neuzná -zdroj je bez závad-pouze jsi koupil šmejd,který nestíhá ve špičce,tj.není to vada výrobce ale tvého výběru a na to se záruka nevztahuje
[QUOTE]nechápu důvod proč by měla být příčina problému právě ve zdroji?[/QUOTE]
Protože ten zdroj obsahuje známé špatné kondíky značky Teapo. A nestíhá. Není-li ti to dost, pak proč po nás chceš radu? :thumbdown
Protože ten zdroj obsahuje známé špatné kondíky značky Teapo. A nestíhá. Není-li ti to dost, pak proč po nás chceš radu? :thumbdown
PC zapojen do jiné zásuvky a problém je fuč ... nějak to nechápu :-) přesto hned jak bude nějaká koruna, tak to vyměnim. Děkuji za rady :-* ;-)
Jsem vám říkal, ať to dáte do jiné zásuvky.
Zdroj nekupujte, kupte si UPS (APC) za stejné peníze. Tu budete mít, na rozdíl od zdroje, nafurt. A ta různé problémy v síti vychytá. A ještě se vám bude lépe spát, když budete vědět, že když to někdo na energetice pos**e, tak vám nevyletí PC komínem :D
Zdroj nekupujte, kupte si UPS (APC) za stejné peníze. Tu budete mít, na rozdíl od zdroje, nafurt. A ta různé problémy v síti vychytá. A ještě se vám bude lépe spát, když budete vědět, že když to někdo na energetice pos**e, tak vám nevyletí PC komínem :D
[QUOTE=Petroman;515752]Zdroj nekupujte, kupte si UPS (APC) za stejné peníze.[/QUOTE]
Naopak, já bych tak jako tak koupil nový kvalitní zdroj. Pokud není schopen ve špičce dodávat stabilní napětí, tak mi to UPS nevyřeší.
Naopak, já bych tak jako tak koupil nový kvalitní zdroj. Pokud není schopen ve špičce dodávat stabilní napětí, tak mi to UPS nevyřeší.
Toto (Cz wiki). Zde AJ wiki.