Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: klonování disku

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Dnes jsem zkoušel naklonovat disk z notebooku (HP nx6110) přes USB rámeček pomocí programu Acronis Disk director. Bootování se na klonu pak zasekne na hlášce:
    error: no such partition.
    grub rescue>
    Zkusil jsem vložit instalační CD a dát opravit instalaci - bez úspěchu. Zkusil jsem spustit konzoli pro zotavení, to skončilo na hlášce:
    svazek v jednotce c nemá jmenovku
    C:/WINDOWS

    příkaz DIR funguje, vypíše se nějaký obsah adresáře WINDOWS
    příkaz cd.. nefunguje, konzole ho nezná

    Dál nevím, jak bych měl pokračovat.
    Oba disky jsou funkční, oba v notebooku na střídačku byly, na obou OS fungoval. Jediný problém, co mě napadá, je to, že větší disk, na který jsem teď tvořil klon, byl kdysi v USB rámečku jako disk na zálohování a tudíž nemá jmenovku C:
    Nějaký nápady, jak by se to dalo zprovoznit? Nechce se mi XP znovu instalovat a mrcasit se s taháním záplat, znovu řešit problém s svchost.exe a 100% využití CPU. Spíš tak ze sportu bych rád věděl, jestli to jde i jinak. Google mě vyhazoval spíš odkazy na Linux, připadně na problémy s dualbootem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    IMHO spatne naklonovano. Ze byl disk externi a kdysi pripojeny k NTB nevadi. Klonovat je treba cely disk, ne jen oddil s OS. Pripoj oba disky do PC a zkus to znovu.

    Nejspolehlivejsi je stejne rucni prace (diskpart + robocopy + bootsect).

    // diskpart na vytvoreni stejne struktury disku vc. aktivni partition
    robocopy ok, mozna misto MIR bych dal COPYALL
    bootsect /nt52 (pro XP) mi prijde spolehlivejsi, nez fixboot (oboje po bootu z inst. media)
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 02-10-2012 v 19:50 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Pripoj oba disky do PC a zkus to znovu.
    Disky jsem zase přehodil v notebooku a rámečku, jsou to ATA a já nemůžu doma najít škandu.

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Nejspolehlivejsi je stejne rucni prace (diskpart + robocopy + bootsect).
    Mohl bys to prosím trošku rozvíst? Zatím jsem provedl formát disku, takže je úplně čistý, no a teď kopíruju, zadal jsem příkaz

    ROBOCOPY C: E: /E /MIR /XJ /R:0

    Co je myšleno bootsect?
    Jestli jsem hledal dobře, měl bych následně po robocopy použít ještě příkaz
    Jednotka:\boot\Bootsect.exe /NT60 All
    Není mi to moc jasné. Chápu to tak, že bych měl mít ještě v mechanice instalační CD, ze kterého se ?zkopíruje? soubor spouštějící bootování? Ale jak ho přesvědčím, aby se zkopíroval na E:?
    Naposledy upraveno uživatelem HonzaSi: 02-10-2012 v 19:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Takže jsem připojil disk přes USB a nabootoval z CD. Pak jsem R vlezl do konzole. Následně jsem si mohl vybrat, k jaké instalaci windows se chci přihlásit, výběr C:/WINDOWS a D:/WINDOWS. Volím D:/WINDOWS, do složky D:/ se příkazem CD.. nedostanu (neznámý příkaz)
    píšu E:/boot/bootsect.exe /nt56 ... neznámý příkaz
    v seznamu povolených příkazů je uveden pouze bootcfg
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Ano, v XP mas fixboot, bootsect je na Vista/W7 mediu. Zminoval jsem ho kvuli spolehlivejsimu pouziti a pokud vim, jde spustit i z beziciho OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    145

    Díky za snahu, ale já to vzdávám. Fixboot se mi nepovedlo rozchodit, Clonezilla mi taky nepomohla, už nevím co dělám blbě. Budu se muset víc učit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Klonování disku
    Od cheysuli v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-01-2012, 09:24
  2. Klonování PC po síti
    Od Chmelda v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-11-2009, 16:33
  3. klonování HDD
    Od vorryy v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 01-07-2008, 18:14
  4. Klonování HDD
    Od Semik_old1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 01:16