Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: 2 PC v jednom?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Víte někdo jak daleko jsou dnes různé virtuální mašiny zdarma? Doma chce mít k pc přístup více lidí, ale prakticky jedné straně jde jen o přístup na face apod. tak jsem přemýšlel zda je dnes možno přiřadit nějaké primitivní virtuální mašině pod win obrazovku(použil bych tv...), druhou klávesnici s myší a externí usb zvukovku? Díval jsem se, že se to tu na foru řešilo před třemi roky a došlo se jen na placené řešení od thinsoftu. Je už v tomhle nějaký pokrok? (tu druhou klávesnici ani myš nemám, ale když jen pod virtualboxem zkusil rozjet usb zvukovku tak akorát nádherně zasekal pc), máte někdo zkušenosti zda něco už reálně funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Tak jsem hledal, a VMWARE to má podle různých návodů zvládat... Doopravdy tady nemá nikdo zkušenost, ani nezkoušel?
    Ocením i zkušenost s libovolným použitím vmware k jiným účelům(nastavování, problémy, čemu se vyhnout...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    tohle mám vyřešeno -já jsem na pc a "facebookáři"(žena a syn) jsou na TV-Panasonic TX L42 E5E která má Lan-jinak co se týká sw řešení VMWARE by to měl dát ,ale opravdu neznám nikoho kdo by to zkoušel nebo měl
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Tak jsem to dokázal rozjet, všechno běží v naprostém pořádku. Virtuálnímu systému(win8preview) lze přiřadit usb klávesnici a myš(jen jsem musel přidat ručně do nastavení virtuální mašiny 2 řádky aby mi to povolila standartně nepovoluje právě klávesnice a myši, protože by to mohl být nevratný proces=PC by zůstal neovladatelný, stačí googlit), Na pc vše běží a přepnutí pc myši a klávesnice jsem povolil pouze složitou zkratkou, takže jediné co může být nepříjemné je když najedu myší moc vedle a musím se dlouze vracet(na virt to ale nemá vliv). Zatím jedu na trialku VMWARE workstation, jsem zvědav zda vše pojede i pouze s volným VMPlayrem. PC to stíhá dobře. TV zatím v plánu kupovat nemáme, a navíc by asi chyběl komfort klávesnice a myši...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Tak jsem objevil jediný problém, který mě trošku mrzí, a to ten, že je nepoužitelný exkluzivní mod(prostě nejde zmizet lištu vmware...) wmware totiž lištu zobrazí kdykoli podle něj vyjedete z virtu jinam, přemýšlím, jak to vyřešit aby mi to nezavazelo(asi zkusím zmenšit rozlišení a narvat to pod sebe, rozlišení je ba tv taky mírně problém, je full HD ale do všech stran jakoby 1 cm chybí Při nejbližším nižším co mi grafika dovolí už zase přesně stejný cm zůstává nevyužitý)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od jeninicicek Zobrazit příspěvek
    Tak jsem objevil jediný problém, který mě trošku mrzí, a to ten, že je nepoužitelný exkluzivní mod(prostě nejde zmizet lištu vmware...) wmware totiž lištu zobrazí kdykoli podle něj vyjedete z virtu jinam, přemýšlím, jak to vyřešit aby mi to nezavazelo(asi zkusím zmenšit rozlišení a narvat to pod sebe, rozlišení je ba tv taky mírně problém, je full HD ale do všech stran jakoby 1 cm chybí Při nejbližším nižším co mi grafika dovolí už zase přesně stejný cm zůstává nevyužitý)...
    tohle bys možná vzřešil pomocí docku třeba winstep nexus (je free)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Tak jsem už úspěšně doeditoval vše co potřebuji a běží to v pořádku jen na VMPlayeru, vyřešil jsem i problém s lištou, zvětšil jsem rozlišení obrazovky ve win a rozlišení virtualu nechal, efekt je takový, že virtual běhá na celé viditelné části obrazovky a kdo o tom ví tak se dokáže dostat nahoru do neviditelného kousku a tím na lištu vmplayeru...
    Člověk by ani neřekl jak se po tom doma všichni vrhli, na ty jejich facebookový obrázky a youtube videa je přeci jen větší tv obrazovka lepší a neblokují mi teď počítač, pokud máte tv co ještě nemá net a komp, kterej to utáhne vedle tak doporučuji zkusit také...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. 2 zvukovky v jednom PC
    Od Kozouš v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-11-2011, 03:13
  2. 2 zvukovky v jednom PC
    Od dracihnev v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 16:34
  3. Dva internety na jednom pc
    Od razzo v sekci Internet
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 02:21
  4. 2PC na jednom HW - virtualizace
    Od xvip v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 15:17
  5. Dve PC v jednom
    Od Pec@ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 21:36