Zdravím,
mám 2x KRK RP6 G2, jde o aktivní monitory, připojené přes cinche do zvukové karty Asus Xonar DX.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://www.audiotek.cz/product-31197-krk-rp-6-g2
Pouštím si většinou rock/metal z FLACu přes AIMP, bez žádných zásadních úprav (ve Win 7 mám nastaveno ve zvuku formát 24 bit, 48khz, na zvukovce PCM 48khz, hlasitost ve win 16%) a hraji hry (BF3, GW2 a jiné). Jelikož mám aktivní monitory, tak nemá cenu je připojovat přes kvalitnější kabeláž na zesilovač, abych zesiloval šum, který vytváří už zabudované zesilovače v bednách. Můj dotaz zní: jak to celé správně nastavit aby mi audio sestava nehrála jako plastové křápy za dvě stovky? Jen tak mimo, zvukovka mi přijde kvalitou zvuku stejná jako zabudovaná v desce, což bylo zklamání už od začátku co jsem ji koupil, buď jde o nekvalitní produkt nebo to mám špatně nastavené, uvítám Vaši pomoc přátelé.:)
Zde je nastavení beden:
mám 2x KRK RP6 G2, jde o aktivní monitory, připojené přes cinche do zvukové karty Asus Xonar DX.
http://www.audiotek.cz/product-31197-krk-rp-6-g2
Pouštím si většinou rock/metal z FLACu přes AIMP, bez žádných zásadních úprav (ve Win 7 mám nastaveno ve zvuku formát 24 bit, 48khz, na zvukovce PCM 48khz, hlasitost ve win 16%) a hraji hry (BF3, GW2 a jiné). Jelikož mám aktivní monitory, tak nemá cenu je připojovat přes kvalitnější kabeláž na zesilovač, abych zesiloval šum, který vytváří už zabudované zesilovače v bednách. Můj dotaz zní: jak to celé správně nastavit aby mi audio sestava nehrála jako plastové křápy za dvě stovky? Jen tak mimo, zvukovka mi přijde kvalitou zvuku stejná jako zabudovaná v desce, což bylo zklamání už od začátku co jsem ji koupil, buď jde o nekvalitní produkt nebo to mám špatně nastavené, uvítám Vaši pomoc přátelé.:)
Zde je nastavení beden:
Asi bych se zkusil zaměřit na zv. kartu, jaké má na výstupu co používáš OPA? Ty krky by neměly hrát špatně, jen neutrálně. A ta hlasitost není dobře, snižuje se tím bitová hloubka zvuku.
Nicméně bych se jako první zaměřil na regulaci hlasitosti. Určitě výstup ve win nastavit na 100% protože předpokládám že hlasitost se řídí přes bitovou hloubku u takto levné zv. karty a reguloval bych hlasitost pouze na bedýnkách. Jako další bych zkusil jiný přehrávač, minimálně foobar, optimálně Cisc memory player. Výstup ve win nastavit na 24/196, asio v přehrávači na co nejmenší hodnotu tak aby to nelupalo při práci, resampling na VHQ, zapnout alias, phase: linear, bandwitch: 95. A nevím proč má CMP nastavenou hlasitost na -30, nastavit 0. output v přehrávači samozřejmě 192Khz, nebo maximum co umožňuje zv. karta. Doufám že je to alespoň trochu srozumitelné, případně hodím obrázek s nastavením.
http://www.cicsmemoryplayer.com/index.php?n=CPlay.Download
PS Tento přehrávač bohužel pracuje pouze se soubory wav, flac a cue. Hromadné přehrávání umí POUZE přes CUE soubor. Ale za to hraje velice dobře.
Nicméně bych se jako první zaměřil na regulaci hlasitosti. Určitě výstup ve win nastavit na 100% protože předpokládám že hlasitost se řídí přes bitovou hloubku u takto levné zv. karty a reguloval bych hlasitost pouze na bedýnkách. Jako další bych zkusil jiný přehrávač, minimálně foobar, optimálně Cisc memory player. Výstup ve win nastavit na 24/196, asio v přehrávači na co nejmenší hodnotu tak aby to nelupalo při práci, resampling na VHQ, zapnout alias, phase: linear, bandwitch: 95. A nevím proč má CMP nastavenou hlasitost na -30, nastavit 0. output v přehrávači samozřejmě 192Khz, nebo maximum co umožňuje zv. karta. Doufám že je to alespoň trochu srozumitelné, případně hodím obrázek s nastavením.
http://www.cicsmemoryplayer.com/index.php?n=CPlay.Download
PS Tento přehrávač bohužel pracuje pouze se soubory wav, flac a cue. Hromadné přehrávání umí POUZE přes CUE soubor. Ale za to hraje velice dobře.
Na bednách jsem stáhl hlasitost na minimum, přesně nevím co s tím HF (jak to ovlivňuje vysoké frekvence) stáhl jsem tedy HF na 0. Ve win hlasitost 90 (100% je moc nahlas), výstup 24/192KHz je max. Snažím se přehrát skladbu Disturbed - Liberate: FLAC 44KHz, 1002 kb/s, 25Mb - AIMP s nastavením ASIO na 192KHz, 16 bit mi to normálně vezme, CMP zkončí s chybou, zkoušel jsem různá alba a skupiny, i formáty, flac ani cue mi nechce vzít, viz chybové hlášky dole. Dotaz zní: jde to přehrávat v těch 192KHz, protože ať pustím cokoliv v AIMPu tak to běží v 44KHz - buď je špatně nastavený nebo mám nízkou kvalitu nahrávek. Osobně mi nejvíc vyhovuje ten AIMP, pokud možno bych u něj rád zůstal, tak poprosím o vysvětlení určitých nastavení: v nastavení přehrávání mám možnosti:
ASIO: 192KHz, 16 bit
DirectSound: 192KHz, 32 bit
WASAPI: 192KHz. 32 bit
Moc nerozumím niancím mezi těmito módy nastavení, ani proč ASIO jde jen na 16 bit, není možné jej nastavit. Hlasitost v AIMPu mám na 30%, při 1% není hudba takřka slyšet.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ASIO: 192KHz, 16 bit
DirectSound: 192KHz, 32 bit
WASAPI: 192KHz. 32 bit
Moc nerozumím niancím mezi těmito módy nastavení, ani proč ASIO jde jen na 16 bit, není možné jej nastavit. Hlasitost v AIMPu mám na 30%, při 1% není hudba takřka slyšet.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Moc jsem vás teda nepobral, ale něco vám poradím: Vyhoďte ten křáp od Asus a kupte zvukovku z balanced výstupem, když máte aktivy. Třeba ESI Juli@ se pořád prodává. Na nějakých 192 kHz se vyprdněte. To se používá jen u nahrávání. Je to něco jako víc proužků, víc Adidas.
Nerad bych si koupil zvukovku za 3k, kabely a pak zjistil, že to hraje úplně stejně. Neprovozuji to na profesionální úrovni a nejsem audiofil, mám to na hudbu a hry, případně na film když je čas. Upřímně, po koupi téhle zvukové karty a jejím zapojení, jsem nepoznal rozdíl od integrované zvukovky, a dodnes nepoznám. Nevím kam se zvuk může pohnout, když mi teď přijde čistý, hlasitost si vždy nastavím a ekvalizéry nepoužívám.
Tak jsem se koukal a zvukovka umí "jen" 24bit asio a s tím se CMP nespokojí. Asi bych zkusil co radí Petroman a pokud to bude hrát pořád stejně tak bych ji vrátil.
192Khz není špatné když člověk chce po ASIO latenci 2ms bez praskání. O HD audio raději pomlčím.
192Khz není špatné když člověk chce po ASIO latenci 2ms bez praskání. O HD audio raději pomlčím.
[QUOTE=xxxstalkerx;515879]Nerad bych si koupil zvukovku za 3k, kabely a pak zjistil, že to hraje úplně stejně.[/QUOTE]
Jasně. Rozumím. Když ono je tohle hrozně subjektivní. Každopádně by ty reproduktory neměly šumět, bručet nebo něco takového. Když je ticho, tak je prostě ticho. Jestli se něco z toho vyskytuje, tak zkusit to zapojit profi. Zvuk se dá také hodně vylepšit vhodným umístěním reprobeden v prostoru. Chce to laborovat.
Obecně na metal máte špatné bedýnky. Ale že by to mělo hrát jako plasťáky za pár stovek, se mně zdá divné.
Jasně. Rozumím. Když ono je tohle hrozně subjektivní. Každopádně by ty reproduktory neměly šumět, bručet nebo něco takového. Když je ticho, tak je prostě ticho. Jestli se něco z toho vyskytuje, tak zkusit to zapojit profi. Zvuk se dá také hodně vylepšit vhodným umístěním reprobeden v prostoru. Chce to laborovat.
Obecně na metal máte špatné bedýnky. Ale že by to mělo hrát jako plasťáky za pár stovek, se mně zdá divné.