Pc se nespustí s AM3+ procesorem
Zdravim ,mám problém a nevím jak ho vyřešit... Pc se prostě nepustí když je na desce ASUS Sabertooth 990FX danej AMD FX6200. Dal jsem tam Phenom II x4 965 BE a pc se v pohodě rozjede. Proházel jsem všechny možné komponenty ,různě kombinoval ,ale nic. Procesor jsem zkoušel na jiné desce a pc se v pohodě rozjel.Zkoušel jsem updatovat nový bios ,ale stejně nepomohlo,na desce svítí pouze ledka od cpu ,že je něco špatně a točí se fans ... Děkuji za každou radu ,jelikož jsem bezradný..
Když necháš zapojen jen CPU, jeden modul RAM v slotu DIMM_A2 a graf. kartu s odpojenými zbylými komponentami, které nejsou ke startu počítače potřeba také sestava nenajede ? Samozřejmě všechny nap. kabely musí být zapojeny.
Nejspíš to bude mít zapojené.
Mě napadá,ta deska má spoustu vychytávek co se týče šetřících funkcích.Možná bych to zkusil povypínat včetné té TUF Thermal Radar.
A to že nenajede je myšleno jak?Roztočí se ventilátory a obraz žádný?Speaker nehlásí nic?
Mě napadá,ta deska má spoustu vychytávek co se týče šetřících funkcích.Možná bych to zkusil povypínat včetné té TUF Thermal Radar.
A to že nenajede je myšleno jak?Roztočí se ventilátory a obraz žádný?Speaker nehlásí nic?
jojo mám :) Zejtra zkusim pořádně proházet ten hw ,složil jsem už hodně pc ,ale s tímhle se setkávám poprvé :P
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=lavjoy;516491]Nejspíš to bude mít zapojené.
A to že nenajede je myšleno jak?Roztočí se ventilátory a obraz žádný?Speaker nehlásí nic?[/QUOTE]
Přesně tak,roztočí se se ventilátor,svítí ta ledka ,obraz nic,speaker nic
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=lavjoy;516491]Nejspíš to bude mít zapojené.
A to že nenajede je myšleno jak?Roztočí se ventilátory a obraz žádný?Speaker nehlásí nic?[/QUOTE]
Přesně tak,roztočí se se ventilátor,svítí ta ledka ,obraz nic,speaker nic
Tak jak psal kevin jsi zkoušel?Popř. vyndej všechny ram a spust,musí pípat (určitě víš).Ten nový bios vidíš při bootu nebo až ve win v nějakém softu?Banalitu jako Cmos biosu předpokládám si také provedl?.Pokud toto vše vyzkoušíš a pořád nic.Vrátil bych tam Phenom a původní bios a reklamoval bych nebo bez udání důvodů,pokud není starší 14 dní.
Základní deska by měla pípáním detekovat i absenci grafické karty. Mě to spíše přijde jako nekompatibilita, pokud jednotlivé komponenty v jiných sestavách fungují a pouze ne spolu.
[QUOTE=lavjoy;516497]Tak jak psal kevin jsi zkoušel?Popř. vyndej všechny ram a spust,musí pípat (určitě víš).Ten nový bios vidíš při bootu nebo až ve win v nějakém softu?Banalitu jako Cmos biosu předpokládám si také provedl?.Pokud toto vše vyzkoušíš a pořád nic.Vrátil bych tam Phenom a původní bios a reklamoval bych nebo bez udání důvodů,pokud není starší 14 dní.[/QUOTE]
S tím fx nepípá vůbec nic ,ano zkoušel jsem vypojit všechno (když je zapojen fx) a nic prostě nepípá ,jen když je zapojen phenom. Verzi biosu vidím už při bootu... a cmos jsem zkoušel taktéž
S tím fx nepípá vůbec nic ,ano zkoušel jsem vypojit všechno (když je zapojen fx) a nic prostě nepípá ,jen když je zapojen phenom. Verzi biosu vidím už při bootu... a cmos jsem zkoušel taktéž