Ahojte, nějaká témata o tomto problému jsem našel, ale žádné mi nepomohlo - většina je složitějšího rázu a řešení jsou dost často poměrně drahá, a proto se na to ptám. Jsem v sítích naprostá lama (bohužel, ale člověk asi nemůže umět všechno - učím se ;-) ). Poraďte mi, prosím, nejlevnější (nebo prostě levné) řešení následujícího problému:
z čistě soukromého hlediska chci doma nainstalovat kameru (nejlépe web, protože IP kamery jsou dost drahé), ze které se bude na web streamovat obraz bez zvuku - ten bude sledován občas a cca 1 - 2 uživateli. Snímat chci jednu místnost 3x5m a nemusí jí to nutně zabrat celou.
Je mi jedno, jestli na to budu muset nainstalovat nějaký plugin nebo dokonce případně i nějakou speciální (ale free) aplikaci. Obraz bych chtěl "obstojný" a nejlépe plynulý (nebudu ho potřebovat nijak přibližovat, ani žádnou jinou vymoženost). Nejde o žádnou bezpečnostní záležitost - vlastně o nic zvláštního, jen o to, že chci. Obraz nepotřebuji nahrávat. Jestli to něčemu pomůže, mám u místa, kde chci snímat, router TENDA W268R.
Poraďte mi, prosím, jaký hardware - tedy kamerku a další příslušenství (nejlépe včetně kabelů a vlastně všech podrobností) - a jakých parametrů (rozlišení kamery, ...) si mám pro tento účel pořídit. Poraďte mi, prosím, také nastavení a software, který na to budu potřebovat a jak to rozchodit.
Snad nechci příliš mnoho, ale když já bych to opravdu chtěl a nevím si s tím rady.
Mockrát děkuji, mějte se :-).
BTW kdybyste to někdo chtěli raději řešit přes e-mail, dám jej k dispozici :-).
---------------------------------
upraveno 8:36
---------------------------------
Ještě předpokládám, že budu potřebovat nějaké PC, které bude sloužit jako "server". Jakých parametrů? Nějaké levné řešení? Něco, co bude fungovat jen pro tohle? Díky.