Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Instalace Windows 7 (původní Linpus Linux)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    10

    Ahoj, koupil jsem tenhle notebook https://www.alza.cz/acer-aspire-one-...ed-d339459.htm (radili mi zde: http://www.svethardware.cz/forum/sho...5-000-7-500-Kc ). Teď ale nastal problém, jelikož jsem nikdy neinstaloval žádný OS a teď mám k tomu linux linpus který jsem v životě neviděl, tak ani nevím jak se dostat do grafické části PC, prostě na mě skočí příkazový řádek a tím to skončí, teď bych chtěl nainstalovat Windows 7 professional 32 bit (momentálně ho stahuju z tohoto stolního PC), koupený notebook ale nemá mechaniku, takže to asi budu muset udělat z flashky, teď ale nastává otázka jak, až to stáhnu, mám si to jenom hodit na flashku tak jak to je, strčit do ntb a udělá se to samo? Jsem v tom amatér tak mě neukamenujte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Instalaci W7 nejpohodlněji lze "umístit" na USB flash disk pomocí programu UltraISO.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Povedal by som, že nástroj Win7 USB/DVD download tool je jednoduchší
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    10

    Ok, tak teď se mi nahrává ten win na flashku, potřebuju ještě vědět, jak se u tohodle NTB dostanu do biosu při startu abych mohl vybrat bootování z flashky, protože se mi okamžitě začne bootovat ten linux
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Poradie bootovania zmeníš stlačením F12, do bios setupu sa dostaneš cez F2 ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    10

    Díky, dostal jsem se teď k instalaci, zvolil jsem vlastní instalaci a mám tu : Disk 0 Oddíl 1 (celková velikost 232.9 GB , volné místo 0.0 MB - pojmenován Systém ) a Disk 0 Oddíl 2 (232.9 GB , volné 232.8 GB - pojmenován Primární ) , teď nemůžu kliknout na Další, musím nejspíš zformátovat jeden z těch disků, systém mi něco říká že bych ho formátovat neměl a primární má nějakou použitou paměť ( těch 0.1 GB ), není možné že by právě tam byl ten OS a já bych ho tím smazal? nevím co teď dělat, něco asi musím zformátovat a já nevím co
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Povedal by som, že nástroj Win7 USB/DVD download tool je jednoduchší
    Mě se párkrát stalo, že flash disk byl špatně vytvořen, v UltraISO se mi to nikdy nestalo. Má to v podstatě 3 kroky - spustit UltraISO jako admin, otevřít *.iso, vypálit na usb, počkat a hotovo. Zatím, musím zaklepat jsem s ním neměl žádný problém
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Osobne by som vytvorené partície odstránil a vytvoril nové ..... myslím, že na systém a nejaký bordel okolo toho by mohlo stačiť 100GB druhú partíciu zbytok
    K úprave/vymazaniu/vytvoreniu partícii sa dostaneš cez advanced options

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: install win7.jpg 
Zobrazení: 542 
Velikost: 141.3 KB 
ID: 26966
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    10

    Ok, ale když tam mám nějaká ta data, nestane se nic když ten oddíl smažu? Píše mi to totiž, že může obsahovat důležitá data pro obnovení, systémové soubory apod., i když tam nějaký paskvil typu linux nechci, nemůže se nic stát? resp. nemůžu si udělat zálohu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    O žiadne data neprídeš, pretože tam žiadne nie sú .... teda použiteľné .... je tam iba pár súborov toho linpusu (ktorý nechceš)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. vybrání mezi windows 7 a linux
    Od schurys v sekci OS Linux
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-05-2010, 18:08
  2. Linux vs. Windows
    Od wojmirek v sekci OS Linux
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 17-03-2010, 22:12
  3. Linux a windows
    Od kanabis v sekci OS Linux
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 12:16
  4. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 11:45
  5. 3. kolo: Windows vs. Linux
    Od Karel Polívka v sekci 3. Windows vs. Linux
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 12:00