Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Zaměření pro: různou činnost – Nejčastěji převod RAW souborů do JPG, další editace fotek (Photoshop + další programy), střih a převod videa, okrajově hraní her

    Platforma: Intel
    Operační systém: bez systému
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Chci si pořídit nový počítač (doma už mám opravdu muzejní kousek). Hlavní je převod (RAW to JPG) a úprava fotek, okrajově střih videa + možná nějaká hra. Něco sem pročetl a poskládal následující sestavu:

    bedna: CoolerMaster Centurion Silencio 450, černá
    zdroj: Seasonic S12II-430 430W
    deska: MSI Z77A-G43 - Intel Z77
    procesor: Intel Core i5-3570K
    chladič: GELID Solution Tranquillo - revize 2
    paměti: Crucial Ballistix Tactical 8GB (2x4GB)
    SSD: Crucial m4 - 128GB
    HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
    DVD: Samsung SH-222BB, černá, bulk

    Grafická karta : protože mám omezené finance a chci kvalitní základ, rozhodl jsem se cca na půl roku využít integrovanou grafiku GMA HD 4000 v procesoru. Na jaře příštího roku bych přikoupil grafickou kartu+ nové LCD. Zatím mám vyhlídlou Radeon HD 7850 ( za půl roku uvidím kam se pohnou ceny).

    Cena na czc : 17 077 Kč

    Dotazy pro Vás:

    1. Bude stačit zdroj i po přikoupení grafické karty ?
    2. Není blbost provozovat toho půl roku PC jen s integrovanou grafikou ?
    3. Pokud bych chtěl trochu taktovat procesor cca 4,2 GHz půjde to na uvedené desce?
    4. Jedinou hru co teď hraji je DIABLO 3 (stará škola D2) v rozlišení: 1440x900, utáhne to nějak rozumě ta integrovaná grafika ?
    5. Bude takto poskládaná sestava vůbec fungovat

    Děkuji za Vaše poznámky a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    1.Zdroj stačit bude
    2.Ani ne,pokud nechceš kupříkladu hrát a ta HD4000 je relativně slušný základ
    3.Ta deska není zrovna ideální,chtělo by to třeba nějakou ASUSku za 3000+
    4.
    5.Ano
    Doporučil bych spíš core i7-3770K ,ale nevím v jakém programu děláš a zda těch 8 jader využije ten program.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    3.Ta deska není zrovna ideální,chtělo by to třeba nějakou ASUSku za 3000+
    ...
    Doporučil bych spíš core i7-3770K ,ale nevím v jakém programu děláš a zda těch 8 jader využije ten program.
    Ano, tahle deska je slušná pro CPUčka bez odemčeného násobiče. Je slušně vybavená a za tu cenu výborná. Na taktování by to chtělo ale nějakou lepší. Asi něco jako:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00060000001LZV
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008M0984YC1PU9

    Jenom doplním, že ne 8 jader, ale 8 vláken... i7 je pořád "jen" 4-jádro... jsem trochu detailista
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 25-10-2012 v 23:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Jenom doplním, že ne 8 jader, ale 8 vláken... i7 je pořád "jen" 4-jádro... jsem trochu detailista
    To je to samý,ale třeba pravé osmijádro od AMD je stejně na úrovni lepší core i3 proto je pro mě core i7 osmijádro , výkonově je prostě někde jinde jinde.A ještě doplním,že HD7850 je opravdu výborná volba,teď si uvědomuji ,že ta karta je bezkonkurenční,plno výkonu za straěnš malé peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    No to ano, s CPUčky se AMD nevytáhlo... jinak ano, 8-jádro AMD na hry je stejně výkoné jako i3ka. Na hry ano, protože dneska je stejně většina her dělaná na dvoujádra a třeba ve srovnání AMD X4 a X6 na stejném taktu si vedou stejně. Pak ale záleží, jestli náhodou nemáš aplikace využívající více jader, kde AMD udělá za docela málo peněz docela hodně muziky. Celkově se ale AMD má ještě dost co učit co se týká procesorů.

    Naopak grafiky jsou na tom dost dobře a taky proto se budou objevovat v nových konzolích, kde by měly být i vícejádrové (myslím že AMD?) procesory, takže v blízké době bychom se mohli dočkat více her fungujících na víc než jen 2 jádrech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    kde by měly být i vícejádrové (myslím že AMD?) procesory,
    IBM má v xboxu 3jádro a ještě se sony a toshibou má v PS3 taky nějakej procesor a tam je to myslím 2jádro,jinak další generace konzolí (xBox 720 a PS4) budou používat AMD grafiky,jen škoda u xBoxu že se platí xbox live,jinak by to byla opravdu výborná konzole.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Až dojdu z práce mrknu jaké jsou alternativy těch základních desek, moc víc peněz se mi do toho vrážet nechce. Mě o to taktování zas tak nejde, ale když už má ten procesor odemčený násobič, je škoda nevzít desku s kterou to využiju.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Tak prostě buď vezmi 3570 bez odemčeného násobiče a k němu tu MSI Z77A-G43 a nebo vezmi nějakou lepší desku k tomu 3570K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Tak prostě buď vezmi 3570 bez odemčeného násobiče a k němu tu MSI Z77A-G43 a nebo vezmi nějakou lepší desku k tomu 3570K.
    No to mě taky hned napadlo, jenže i5-3750 nemá integrovanou grafiku HD 4000, ale jen HD 2500. A protože budu kupovat grafickou kartu až za půl roku, chtěl bych na to diablo3 aspoň tu HD 4000, na které to poběží určitě líp. Nic jinýho zatím hrát nebudu. Pokusim se vybrat nějakou jinou základní desku.
    Naposledy upraveno uživatelem Kunin: 26-10-2012 v 18:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    Nakonec jsem se rozhodl pro procesor i5-3750k a základní desku ASRock Z77 Extreme4 - Intel Z77. Pokud víte o levnější alternativě desky, nebudu se zlobit
    Teď to vychází na 18 000 Kč.

    Jinak zbytek sestavy by jste nechali, je to ok ? Nejsem si moc jistý tou pamětí. Děkuji
    Naposledy upraveno uživatelem Kunin: 27-10-2012 v 13:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    ballistix tactical jsou slušné paměti

    Pokud bys na nich chtěl ušetřit, tak vezmi ballistix sport, mají malinko horší časování, ale vejdou se do 900 Kč.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 27-10-2012 v 10:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    počítač jak jsem poskládal (viz výše) se nekonal, peníze jsem musel použit jinde Za těch 5 měsíců se zřejmě moc nezměnilo, ale i tak bych byl rád kdyby jste se podívali na sestavu, kterou chci objednat. Využití bude pořad stejné, hlavně převody a úprava fotek, okrajově hraní her.

    bedna: Fractal DEFINE R4 Black Pearl
    zdroj: Seasonic S12II-430 430W
    procesor: Intel Core i5-3570K
    chladič: GELID Solution Tranquillo - revize 2
    paměť: Corsair Vengeance Low Profile Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600
    SSD: Crucial m4 - 128GB
    Disk: WD Caviar Green EZ - 1TB
    Grafická karta: zatím ne, na hry teď není čas, občas zahraju D3 na to HD4000 stačí


    základní deska: Tady si nejsem moc jistý, vybral jsem si: GIGABYTE GA-Z77-D3H - Intel Z77, podle mě kvalita za rozumnou cenu, taktovat budu, ale určitě ne nějak extrémě, viděl bych to tak na 4,2 až 4,4 podle toho jak to půjde, napětí moc hrotit nechci. Otázka: nebyla by s ohledem na taktování a dlouhodobý provoz přetaktovaného procesoru lepší deska: ASUS P8Z77-M PRO - Intel Z77, je to sice uATX, ale to by pro mě myslím nebyl problém, žádné další karty do PC stejně dávat nebudu, až časem grafickou kartu. Chybí této uATX desce něco zásadního oproti jejím větším sestřičkám ?

    Cena s GIGABYTE deskou je 18 204,- Víc než 18,5k dávat nehodlám.

    Děkuji za Vaše názory
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Kunin Zobrazit příspěvek
    počítač jak jsem poskládal (viz výše) se nekonal, peníze jsem musel použit jinde Za těch 5 měsíců se zřejmě moc nezměnilo, ale i tak bych byl rád kdyby jste se podívali na sestavu, kterou chci objednat. Využití bude pořad stejné, hlavně převody a úprava fotek, okrajově hraní her.

    bedna: Fractal DEFINE R4 Black Pearl
    zdroj: Seasonic S12II-430 430W
    procesor: Intel Core i5-3570K
    chladič: GELID Solution Tranquillo - revize 2
    paměť: Corsair Vengeance Low Profile Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600
    SSD: Crucial m4 - 128GB
    Disk: WD Caviar Green EZ - 1TB
    Grafická karta: zatím ne, na hry teď není čas, občas zahraju D3 na to HD4000 stačí


    základní deska: Tady si nejsem moc jistý, vybral jsem si: GIGABYTE GA-Z77-D3H - Intel Z77, podle mě kvalita za rozumnou cenu, taktovat budu, ale určitě ne nějak extrémě, viděl bych to tak na 4,2 až 4,4 podle toho jak to půjde, napětí moc hrotit nechci. Otázka: nebyla by s ohledem na taktování a dlouhodobý provoz přetaktovaného procesoru lepší deska: ASUS P8Z77-M PRO - Intel Z77, je to sice uATX, ale to by pro mě myslím nebyl problém, žádné další karty do PC stejně dávat nebudu, až časem grafickou kartu. Chybí této uATX desce něco zásadního oproti jejím větším sestřičkám ?

    Cena s GIGABYTE deskou je 18 204,- Víc než 18,5k dávat nehodlám.

    Děkuji za Vaše názory
    Jestli budeš taktovat a chceš dokupovat grafickou kartu, tak bych pro jistotu asi vzal 520W verzi zdroje. Co jde o základovku, tak bych volil ASUS P8Z77-V LX nebo LX2. Gigabyte si moc nerozumí s regulací ventilátorů a mATX deska je horší na tok vzduchu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    73

    O tom výkonějším zdroji jsem taky uvažoval, ok dám tam teda 520 W, jinak co je u těch desek Gigabyte tak špatné na té regulaci otáček ventilátorů například ve srovnání s ASUSem. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Třeba to, že i když není potřeba, CPU v idle a je chladný atd. tak ventilátory u GB se točí a točí a točí zbytečně.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 12-03-2013 v 09:29
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 16:13
  2. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 22:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 21:02
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-08-2011, 00:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 11:10