Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Vhodný vyber operačnej pamäte

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    6

    Dobrý deň,
    potrebujem poradiť vo výbere správnej operačnej pamäte do počítača.

    Matičná doska:
    MSI P35 Platinum (soccet 775)
    http://www.msi.com/product/mb/P35-Pl...ml#?div=Detail

    Aktuálna operačná pamäť:
    2x Apacer 1GB DDR2 16MB 800Mhz Golden

    OS:
    Windows Vista 32bit

    Grafická Karta:
    GeForce GTS 450 - 1 GB GDDR5

    Disk:
    Kingston SSDNow V+200 90GB, 2,5", SATAIII, SVP200S3/90G
    http://pevne-disky.heureka.sk/kingston-ssdnow-v-plus-200-90gb-2_5-sataiii-svp200s3-90g/

    Využitie PC:
    Hranie Hier (pomerne náročných na grafiku)
    Správa a úprava fotografií
    Strih a spracovavanie videí + konvert videí
    Medialna stanica aj pre HD filmy
    internet + bezne programy

    Cena:
    cca do 80€

    (neplánujem v budúcnosti už nič vylepšovať ani software ani hardware)


    Je mi lepšie dokúpiť dve DDR2 alebo nové DDR3?
    Pri DDR2 musím kúpiť podobné ako mám teraz alebo môžem aj iné?
    Je možné mať dve DDR2 a dve DDR3?

    Ďakujem za odpoveď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Na desce nemůžou být zároveň osazeny DDR2 a DDR3, takže jediné co můžeš udělat je koupit dva DDR2 moduly a osadit je ke stávajícím.

    // nebo ty stávající vyhodit a dát tam DDR3, ale v kombinaci to nepojede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    třeba tyhle http://www.czc.cz/corsair-value-4gb-...bbvgk6m970dab4
    ale je spousta jiných 4Gb do 500.-)a do tvého pc je uplně jedno co tam dáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    6

    Su tie co mi odporucas urcite vhodne? Oni su 1333 Mhz ale mám pocit ze doska mi taku frekvenciu nezvlada,
    ale neviem to 100% určiť z toho popisu co je prinej napisane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    6

    tieto tam dat a nechat povodne? alebo nahradit? v popise maticnej pise 1.8 Volt a pri tych co si poslal sa pise 1.9 Volt, nieje to problem?

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Gsvethardware Zobrazit příspěvek
    tieto tam dat a nechat povodne? alebo nahradit? v popise maticnej pise 1.8 Volt a pri tych co si poslal sa pise 1.9 Volt, nieje to problem?
    Muzes je tam nechat, nebo vymenit, to je na tobe. S napetim by nemel byt problem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Ocituji z navodu - DDR2 max 8GB ve ctyrech modulech vs. DDR3 max 4GB ve dvou.
    Pro DDR3 hraje nizsi cena (umocnitelna prodejem stavajicich DD2), proti max mozna kapacita (ale zase mas 32b OS).

    Jinak na test reportu pameti je tato DDR3 Kingstonka, takze DDR3-1333 podporuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    6

    Co je to za test? To je nejaky vseobecny alebo to je pre tu moju maticnu dosku?

    Tiež som zatial zastanca DDR3 je za cena aj podla mna modernejsii standard..

    Zatial sa mi javy ako favorit tato pamat:
    http://www.shark.sk/komponenty-0/pam...t-1066mhz-cl7/

    kupil by som ju 2x.. ma pracovnu frekvenciu 1066mhz co je vhodne asi pre moju maticnu dosku..

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ocituji z navodu - DDR2 max 8GB ve ctyrech modulech vs. DDR3 max 4GB ve dvou.
    Pro DDR3 hraje nizsi cena (umocnitelna prodejem stavajicich DD2), proti max mozna kapacita (ale zase mas 32b OS).

    Jinak na test reportu pameti je tato DDR3 Kingstonka, takze DDR3-1333 podporuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, pokud vim tak chipset P35 si s DDR3 jeste moc nerozumnel, ale je to na tobe
    (Byl primarne urcen pro spolupraci s DDR2, ta podpora DDR3 je tam tak trosku "navic")

    Jinak ten test co posilal zsdx je primo k te desce. A s frekvenci pameti si hlavu nedelej, maximalne pobezi na nizsi frekvenci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    6

    No to som nevedel zistit ci ta moja maticna doska vie pracovat lepsie s DDR2 ci s DDR3 alebo s oboma rovnako..

    takze vravis ze je trocha risk ist do DDR3, ze tam su mozne problemy (nespravne fungovanie atd..)

    teda by bolo lepsie priplatit a kupit DDR2, len otazka je ci nechat tie pobodne a ku nim to pridat alebo kupit len 2x2GB nové..

    bola by asi vhodna tato:
    http://www.shark.sk/komponenty-0/pam...at-800mhz-cl6/
    ?

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, pokud vim tak chipset P35 si s DDR3 jeste moc nerozumnel, ale je to na tobe
    (Byl primarne urcen pro spolupraci s DDR2, ta podpora DDR3 je tam tak trosku "navic")

    Jinak ten test co posilal zsdx je primo k te desce. A s frekvenci pameti si hlavu nedelej, maximalne pobezi na nizsi frekvenci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    6

    Teoreticky myslim ze spravna volba by bola aj tie co si mi odporucal este davnejsie, nasiel som ich aj na slovensku:
    http://www.alza.sk/patriot-4gb-kit-d...ne-d139498.htm

    a nahradil by som ich s tymi povodnimi, kedze pridavat ich a mat 6GB v 32bit OS asi nema vyznam...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Je 2Gb pamäte v GPU málo?
    Od Spone v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2014, 17:07
  2. DDR3: Doplnenie novej pamäte
    Od depešmod v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-06-2013, 16:38
  3. LCD: Rada - výběr monitoru vhodný pro grafiku
    Od eXMarty v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-01-2013, 17:00
  4. DDR2: Acer Aspire 5110 WLMi aké pamäte (max) mi zoberie
    Od Slofman v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-02-2010, 15:42
  5. DDR1: upgrade pamate na doske Intel® D865PERL
    Od FUNdamentalista v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-08-2008, 01:24