Upgrade BIOSU Základní desky ASUS M4N72-E
Přátelé, prosím o podrobný popis jak aktualizovat BIOS Základní desky ASUS M4N72-E.
Budu to dělat poprvé, protože vyměnuji procesor, tak prosím o spolehlivý postup a pokud možno podrobný.
Také mi prosím napište co dělat, pokud by se aktualizace nepodařila.
Děkuji.
Budu to dělat poprvé, protože vyměnuji procesor, tak prosím o spolehlivý postup a pokud možno podrobný.
Také mi prosím napište co dělat, pokud by se aktualizace nepodařila.
Děkuji.
Postup updatu najdeš v manuálu. Doporučuji ho neprovádět z Windows, a v případě velkého skoku verzí ani pomocí EZ Flash. Nanejvýše vhodné je před jeho započetím načíst BIOS do továrního nastavení.
Děkuji za info, ale protože neumím anglicky chtěl jsem popis česky jak provézt Upgrade. Ještě mi prosím napiš jak uvedu BIOS do továrního nastavení. Díky.
[QUOTE=zdenekfort;517859]Děkuji za info, ale protože neumím anglicky chtěl jsem popis česky jak provézt Upgrade. Ještě mi prosím napiš jak uvedu BIOS do továrního nastavení. Díky.[/QUOTE]
BIOS > Exit > Load Setup Deafault
Česky ti to psát nebudu, protože pokud nejsi schopen pochopit postup z manuálu, raději se do toho nepouštěj. Věci totiž nemusí probíhat ideálně, a pak je potřeba adekvátně reagovat. Případná chybová hlášení budou anglicky. Jejich nesprávná interpretace může mít fatální následky.
BIOS > Exit > Load Setup Deafault
Česky ti to psát nebudu, protože pokud nejsi schopen pochopit postup z manuálu, raději se do toho nepouštěj. Věci totiž nemusí probíhat ideálně, a pak je potřeba adekvátně reagovat. Případná chybová hlášení budou anglicky. Jejich nesprávná interpretace může mít fatální následky.
Po provedení aktualizace BIOSu základní desky vše funguje bez problémů, pouze mám jeden problém. Při spuštění PC se zobrazí logo základní desky a potom mi vyskočí stránka s chybovým hlášením - CPU Fan Error! Musím 2x kliknou na F1 a teprve nabíhá systém.
Větrák procesoru ale běží bez problémů a i reaguje na zatížení procesoru.
V čem je problém??? Děkuji za radu.
Větrák procesoru ale běží bez problémů a i reaguje na zatížení procesoru.
V čem je problém??? Děkuji za radu.
V rychlosti, nemám nyní čas studovat manuál: Zkontroluj nastavení ventilátoru chladiče procesoru v BIOSu. Měla by být zapnuta kontrola běhu, podle druhu ventilátoru PWM/Voltage regulace, min. otáčky ventilátoru by neměly být nižší než cca 600 ot/min.
[QUOTE=kevin00;518525]V rychlosti, nemám nyní čas studovat manuál: Zkontroluj nastavení ventilátoru chladiče procesoru v BIOSu. Měla by být zapnuta kontrola běhu, podle druhu ventilátoru PWM/Voltage regulace, min. otáčky ventilátoru by neměly být nižší než cca 600 ot/min.[/QUOTE]
Asi máš pravdu, to samé mi řekli v zastoupení ASUSu. Problém je v tom, že nemohu najít v BIOSu záložku kde tuto hodnotu snížím. BIOS, verze 2501, údajně záložka " CPU Fan Speed Warning ". Děkuji za informace.
Asi máš pravdu, to samé mi řekli v zastoupení ASUSu. Problém je v tom, že nemohu najít v BIOSu záložku kde tuto hodnotu snížím. BIOS, verze 2501, údajně záložka " CPU Fan Speed Warning ". Děkuji za informace.