Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: spomalený systém u ssd

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    Dobrý deň pár mesiacov dozadu som si kúpil ssd disk kingston v200 a128gb všetko bolo v poriadku až doteraz, teraz keď spustím pc tak win7 je spomalený a to podstatne dosť ma to štve.
    otestoval som ho v programe as ssd a rýchlosti sa mi zdajú byť v poriadku nato že to beží v sata2 mode ahci mam v biose povolené prikladam screenshot... netuším kde môže byť problém,za každú radu vopred ďakujem...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: as-ssd-bench KINGSTON  SV200S 6. 11. 2012 14-14-41.png 
Zobrazení: 91 
Velikost: 37.8 KB 
ID: 27080  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    První verze firmware trpěly na degradaci výkonu po určité době používání. Ovšem v E120 by to již mělo být opraveno. Nabízí se otázka, zda správně funguje TRIM. Jakou máš verzi ovladače AMD AHCI SATA? Jak vypadá SMART?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    První verze firmware trpěly na degradaci výkonu po určité době používání. Ovšem v E120 by to již mělo být opraveno. Nabízí se otázka, zda správně funguje TRIM. Jakou máš verzi ovladače AMD AHCI SATA? Jak vypadá SMART?
    verzia sata ovládača je aktuálna 1.2.0.125
    smart prikladám dúfam že môže byť aj s hd tune
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 06-novembra-2012_17-24.png 
Zobrazení: 105 
Velikost: 65.7 KB 
ID: 27081  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od TShark Zobrazit příspěvek
    verzia sata ovládača je aktuálna 1.2.0.125
    Pokud vím, je pro korektní funkci TRIMu potřeba minimálně verze 1.2.1.275. Aktualizuj.

    Citace Původně odesláno od TShark Zobrazit příspěvek
    smart prikladám
    Vypadá OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud vím, je pro korektní funkci TRIMu potřeba minimálně verze 1.2.1.275. Aktualizuj.


    Vypadá OK.

    nenašiel som tú vašu verziu mám dosku gigabyte MA790X-UD3P na stránkach gigabytu tam žiadnu takú verziu nevidím najnovśia je 3.1.1540.127 mohol by som skúsiť aj tú?
    a všimol som si takú vec že keď pc reštartujem tak všetko zasa ide normálne a žiadne spomalenie som nezaregistroval
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    [QUOTE=TShark;517956]nenašiel som tú vašu verziu mám dosku gigabyte MA790X-UD3P na stránkach gigabytu tam žiadnu takú verziu nevidím najnovśia je 3.1.1540.127 mohol by som skúsiť aj tú?
    a všimol som si takú vec že keď pc reštartujem tak všetko zasa ide normálne a žiadne spomalenie som nezaregistroval[/QUO


    takže už som sata driver aktualizoval na verziu 1.2.1.331 a ide to teraz o dosť rýchlejšie prikladám aj screen ... ďakujem za pomoc
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: as-ssd-bench KINGSTON  SV200S 6. 11. 2012 19-37-17.png 
Zobrazení: 75 
Velikost: 38.1 KB 
ID: 27082  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    tak problém sa objavil po jednom dni znova ja to už nechápem kde môže byť chyba ovladače najnovšie a po reštarte ide normálne ale len dočasne ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nejlepší bude obrátit se na technickou podporu Kingstonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    8

    Nechci zakládat nové téma, tak to napíšu semhle.
    Můj problém je stejný jako se tu řeší víše.
    Koupil jsem starší PC s klasickým diskem kde byly nainstalovány Win 7. vše šlapalo v pořádku. Koupil jsem si ale SSD, SP silicon power 64GB a naklonoval jsem na něj starý disk ze systémem. zdálo se, že bude vše fungovat jak by mělo, ale cca po týdnu používání se všechno o dost spomalilo. někdy vše jede v pohodě, celkem rychle, ale někdy to vypadá, že to sand i zamrzlo. po chvilce se vše rozjede, ale hrozně pomalu. občas win uplně spadne a objeví se modrá obrazovka. Teď už ale přesně nevím, co tam bylo napsané.
    Dokázal by někdo takhle na dálku diagnostikovat závadu? přikládám test disku z benchmarku a pokud poradíte co a čím ještě projet - zkontrolovat, rád to udělám a výsledky zde zveřejním.
    Bude někdo ochotný mi takhle na dálku pomoct?
    Za ochotu předem děkuji
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: as-ssd-bench SPCC Solid State 29.1.2013 11-06-24.png 
Zobrazení: 73 
Velikost: 37.9 KB 
ID: 27918  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Přepnout řadič do správného režimu (AHCI, pokud to deska umožňuje), správně zarovnat oddíly a aktualizovat firmware (většinu výkonnostních problémů řeší FW30, aktuálně máš FW14).

    IMHO nejlepší bude zazálohovat data, přenastavit řadič, aktualizovat firmware a načisto přeinstalovat OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    8

    tak bohužel v biosu není o AHCI ani zmínka.. vyčetl jsem,že to jde změnit ještě v registru tak jsem to vyskoušel, ale žádná změna. co se týče toho firmweru tak to vyzkoušim a uvidím jestli to pomohlo..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    8

    výsledek z dalšího testu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Benchmark_SPCC_Solid_State_Disk.png 
Zobrazení: 88 
Velikost: 57.9 KB 
ID: 27924  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    No v tomto případě bych řekl, že bude rychlejší čistej install systému, jak ti radil r34ktor.
    Vypiš sem sestavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Napis desku, pripadne typ BIOSu, mi ti reknem - kde je to nataveni AHCI........ SSDcku IDE vyslovene nesedi a o podpore Trimu si muzes nechat jenom zdat.
    Je nutne zarovnat oddil a to je lepsi udelat reinstalem, nez se patlat s kopirovanim dat, zase davani zpatky.
    Vono obecne, klonovani disku na SSD neni to prave orechove. Lepsi je cisty reinstall ( Windows7 poznaji SSD) a nastavi vesmes vsechno dobre.
    Ty se pak akorat rozhodnes jestli pouzijes standartni radic od Microsoftu msahci, nebo od intelu RST iastore.
    Zalezi na konkretnim disku a podpore chipsetu.
    Pred instalaci Ti urcite doporucim aktualizace Firmware. Aktualizovat ho muzes i v IDE rezimu. Ja mel treba SSDcka, ktera prez AHCI aktualizovat nesla ( disk to proste nenaslo ), musel jsemto udelat prez IDE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    8

    Deska je GIGABITE G41MT-USB3, CPU Intel Core Duo E7200 2,53GHz, 4 GB RAM
    Myslím, že to vyřeším tím reinstalem Win.
    Je mi ale záhada, že to prvních pár dní jelo a spomalilo se to až potom. nemůže za to třeba to, že jsem k PC připojil starý disk ke kterému jsem musel přikoupit redukci ATA/SATA?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: system
    Od Josifekk01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-08-2010, 17:52
  2. Brutalne spomaleny pc
    Od basti v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-01-2010, 15:19
  3. Software: Veľmi spomalený internet
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 19:25
  4. icq system
    Od imperator21 v sekci Internet
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 11:06