Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

příkaz bcdedit /set increaseuserva

Commanderwar (577)|13.11.2012 18:27
zdravím nedaří se mi nikde najít co přesně děla, spíše znamená tento příkaz.
Já osobně jsem ho musel použít při hře battlefield 3 protože bez něj mi hra po cca 5 minut padala, s tímto příkazem kdy jsem nastavil bcdedit /set increaseuserva 2500 hra běží v pohodě,
a co jsem koukal na google, muselo se to občas používat i u jiných her.

Mám visty 32 bit a 4 GB pameti z toho využitelných asi 3,3 GB
chápu dobře že když dám příkaz (bcdedit /set increaseuserva 3072 nebo 2500 ), že spuštěná aplikace má pro sebe celých 3072 ????

Nebo co přesně to v praxi znamená, že se děje s pamětí???
zsdx (2098)|13.11.2012 19:34
Ano, tim switchem menis pomer user/kernel (odpovida /3GB switchi v boot.ini pro XP/2000) - seberes pamet systemu a das ji aplikaci. Jako zakladni vysvetleni doufam staci.
Commanderwar (577)|15.11.2012 12:47
dekuji.

takže defakto je dobrý to používat u aplikací nebo her který vyžadují více Ram.
protože takto zamezíme aby si system dělal co chce a dával pamět nějakým hloupým službam na pozadí.

jediný co hrozí že system neměl v době zapnutí aplikace dostatek paměti tak by zřejmě spadnul??:)
zsdx (2098)|15.11.2012 15:52
Neni to tak jednoduche, obecne nejvetsi cast pameti je stejne cache. System kvuli omezeni kernel space nespadne, pamet sluzbam na pozadi prideluje dal. V pripade zajmu si pocti o address space na MSDN ci SysInternals :thumb
Ale at porad 'neladis', muzes si vytvorit dve polozky pro spousteni, jednu normalni, druhou s vice RAM pro aplikace - popis parametru.