Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: připojení hdd

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    zdravím
    tak jsem sestavil nové pc a to staré koncem týdne nabídnu zde na foru k prodeji/tedy formou komponent)
    kromě hdd-mám tam dost dat a i některé aplikace a zde nastává problém
    tento hdd byl provozován na amd platformě a já si ho chci nechat jako záložní systémový disk/jednou se mi stalo že jsem byl 14 dní bez pc než přišel hdd z reklamačky)

    otázka-je možné z nového pc(platforma intel-viz podpis) vyjmout hdd a zapojit tento starý jako systémový?bude to vůbec bootovat?nepoškodím nové pc?jaký je postup kromě nové instalace os?

    staré pc-cpu amd phenom ll x4 965 be
    deska- Msi 890 gxm g 65
    ram-kingstone hyper x 2000Mhz 2x2 Gb
    gpu Msi r6970 Lighting 2Gb ddr5

    hdd jehož se to týká wd caviar black 1Tb sata lll

    díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Az si odladis system na novem disku, muzes si preci udelat jeho klon (alespon systemovy oddil) na ten puvodni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele stavitel75
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    44

    Jestli to dobre chapu, tak mluvime o pripadu, kdy by ti klekl disk v novem pc a ty by jsi rad pouzil stary jako systemovy? Predne nenapsal jsi jaky operacni system provozujes. Budu predpokladat, ze Windows7, ktery je co do "chytnuti" se na zcela jine platforme nadejny. Nekolikrat se mi stalo, ze jsem omylem dal disk s W7 [mam jich nekolik s klony] do pc zalozene na zcela jine platforme a svete div se, system bootnul. Ovsem procento nebude nikterak velike a druhou otazkou je zda pujde dostat do stavu, ve kterem pujde provozovat.
    Cize mozna, by to slo, ale nedoporucuji. Poskozeni PC se neni potreba obavat.
    Rozumnejsi bude si dat starsi systemovy disk do PC jako slave, pripadne do externiho ramecku. Prekopirovat z nej data a pouzivat ho dale na zalohu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    no jo s tím klonem mě to vůbec nenapadlo,tak díky jinak system je win7 x64 ultimate krabice
    ještě mě tak napadlo na starém hdd je mnoho aplikací her atd půjdou též naklonovat na nový hdd(kdybych to měl instalovat všechno znova mám týden co dělat)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Tak to uz si hledej volny tyden
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    1

    Pomůže jen nová čistá instalace. Windows na disku z PC s platformou AMD na PC s Intelem na 99,999 % nenajedou. Navíc je to i v roporu s licenčními podmínkami Microsoftu, pokud se tedy nejedná o krabicovou verzi Windows :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Tak to uz si hledej volny tyden
    asi nic jiného nezbyde,tak díky a hezký den všem
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Připojení LCD k ntb
    Od Desuric v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-05-2013, 10:49
  2. Připojení (win 7)
    Od Sanid v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 21:48
  3. LAN připojení
    Od souteh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-07-2010, 18:48
  4. pripojeni
    Od koubicl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 16:00
  5. Připojení k AP
    Od frmolak v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 15:29