Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Pomuze nekdo,problem se sitovou kartou,,modra obrazovka,,..?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    8

    Mam dve sitove karty,jednu integrovanou VIA PCI 10/100Mb Fast Ethernet Adapter a druhou mam na PCIku a to Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet.Tu integrovanou mam zakazanou a chci pouzivat tu co mam na PCIku (RTL) ale po zapojeni kabele do sitovky mi sice net bezi ale po chvili mi to hodi modrou obrazovku s chybou typu DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL dale je tam.. RTL_8139.sys - ADRESS F885D77C BASE....

    Cim to muze byt,vim ze jde o tu sitovku ale nevim vcem by mel byt problem,jestli ovladac,ale ten mam primo na tu sitovku z cd...tak nevim,uz sem zkousel vypnout i v Biosu tu VIA sitovku,ale jakmile zapojim kabl do te RTL sitovky tak mi to hned po chvili hodi modrou obrazovkou s chybovym hlasenim...zkousel sem i jine ovladace,ale pokazde mi to napaslalo chybu a ten pouzity ovladac..

    Predem vsem o zajem dekuji!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Zkus se podívat do Správce zařízení jestli se Ti ta nová síťovka s něčím nehádá... Ve správci to uděláš jednoduše tak, že si přepneš zobrazení prostředků podle připojení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zkus ji kompletne odebrat a zkusil bych pohledat klice v registrech .. a pokud je moznost zkus ji hodit do jineho slotu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    8

    tak sem na to mrkl a s nicim se mi to nehada.. Uz sem to zkousel davat i do jineho slotu a nic...Tedkom sem dal format disku a uz se mi aspon neobjevuje ta chyba v modre obrazovce,ale kdyz pripojim kabl na sitovku tak mi prenos dat proste nefrci... A IP adresa atd je spravne nastavena..Zkousel sem ji i odebrat ale v registrech teda moc neumim..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spravce.JPG 
Zobrazení: 140 
Velikost: 113.8 KB 
ID: 1171  
    Naposledy upraveno uživatelem Masser: 22-06-2007 v 20:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Masser Zobrazit příspěvek
    v registrech teda moc neumim..
    Nedivím se, pas!k jen trošku machroval nic proti

    Normálně přeinstaluj celého kompa, ovladače nainstaluj nejnovější, int. síťovku před reinstalem v biosu zapni.
    Pokud to nepomůže, bude to asi HW chyba nebo nekompaktibilita...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    8

    no ja uz to reinstaloval,mam vsechno zbrusu nove...a proste nic...asi si otevru okno a poleti kamos... jeste vyskousim new sitovku a kdyz uz to ani nepomuze tak si hodim masli ja.... jinak zitra pisnu jak sem dopadl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Mno nevim cim sem machroval ja tedy vsehcno neresim hned reinstalem ale budiz Taky je mozny ze ta sitovka je proste spatna pokud chces nejakou jinou a jsi z brna nejakou ti dam Zadarmo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    8

    tak to bys byl hodnej,ale ja tedka do Brna asi v nejblizsi dobe nepojedu,sice tam mam byt,ale zacali prazky,tak se tam nezenu NO ja mam doma jeste jednu sitovku,tak sem ji tedka testoval a dela uplne to same,tvari se ze funguje bez problemu,ale net mi nevali tak musim asi opravdu sehnat funglovku bo nevim...nebo nemuze to byt PCIkem?...jenze mi nevali jen ten prenos dat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    8

    A nemuze byt problem v tom ze mam stejnou IRQ(11) hodnotu jako modem,ktery mam na PCIku? tady je screen ze systemu podle IRQ Číslo zásilky: Uschovna467d044cb432f12


    Ze bych ten modem vyhodil,pac je mi tam stejne k ... Bo ze bych dal te sitovce IRQ hodnotu 2 pac dvojku tam u niceho nevidim,ale potrebuju pomoct jak a kde to mam nastavit na to IRQ 2...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Masser Zobrazit příspěvek
    A nemuze byt problem v tom ze mam stejnou IRQ(11) hodnotu jako modem,ktery mam na PCIku? tady je screen ze systemu podle IRQ Číslo zásilky: Uschovna467d044cb432f12


    Ze bych ten modem vyhodil,pac je mi tam stejne k ... Bo ze bych dal te sitovce IRQ hodnotu 2 pac dvojku tam u niceho nevidim,ale potrebuju pomoct jak a kde to mam nastavit na to IRQ 2...
    No myslim, ze sa to da nastavit v BIOSE, ale neviem ci to podporuju vsetky biosy, vidi sa mi, ze VIA-cke biosy to podporuju, s toho chyboveho hlasenia, mi to tiez pripada na konflikt v IRQ nastaveniach
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Masser Zobrazit příspěvek
    tak to bys byl hodnej,ale ja tedka do Brna asi v nejblizsi dobe nepojedu,sice tam mam byt,ale zacali prazky,tak se tam nezenu NO ja mam doma jeste jednu sitovku,tak sem ji tedka testoval a dela uplne to same,tvari se ze funguje bez problemu,ale net mi nevali tak musim asi opravdu sehnat funglovku bo nevim...nebo nemuze to byt PCIkem?...jenze mi nevali jen ten prenos dat...
    nevali ti jen net ? Nebo ti nevali vubec nic pokud ti nejede pouze internet problem muze byt i v tom ze ses reglej na mac adresu providera to bys tammusel nahlasit adresu te sitovky abyti ji zaregistrovali
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    8

    Presne tak jen net mi nevali,proste prenos dat ze site..no myslim ze to mac adresou nebude,bo jak se pozna ze sem regnutej na mac adresu providera? Mam kabelovej net a prirazenou IP adresu,masku a DNS servr.Kdyz mi to ten typek instaloval tak mi jen dal tu IP adrsu zapojil externi modem a vesele sem valil... A stim IRQ kdyz mi to nejde nastavit v Biose,tak to mam udelat jak,hmm ...?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Masser Zobrazit příspěvek
    Presne tak jen net mi nevali,proste prenos dat ze site..no myslim ze to mac adresou nebude,bo jak se pozna ze sem regnutej na mac adresu providera? Mam kabelovej net a prirazenou IP adresu,masku a DNS servr.Kdyz mi to ten typek instaloval tak mi jen dal tu IP adrsu zapojil externi modem a vesele sem valil... A stim IRQ kdyz mi to nejde nastavit v Biose,tak to mam udelat jak,hmm ...?
    A jede ti lokalni sit ? Mas doma nejakej jinej kompl kterej stim muzes propjit ? Pokud opravdu nejede jen internet bude problemna 90 procent tam jak rikam .. zavolej na providera
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele SCUTERJ
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od Masser Zobrazit příspěvek
    Mam dve sitove karty,jednu integrovanou VIA PCI 10/100Mb Fast Ethernet Adapter a druhou mam na PCIku a to Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet.Tu integrovanou mam zakazanou a chci pouzivat tu co mam na PCIku (RTL) ale po zapojeni kabele do sitovky mi sice net bezi ale po chvili mi to hodi modrou obrazovku s chybou typu DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL dale je tam.. RTL_8139.sys - ADRESS F885D77C BASE....

    Cim to muze byt,vim ze jde o tu sitovku ale nevim vcem by mel byt problem,jestli ovladac,ale ten mam primo na tu sitovku z cd...tak nevim,uz sem zkousel vypnout i v Biosu tu VIA sitovku,ale jakmile zapojim kabl do te RTL sitovky tak mi to hned po chvili hodi modrou obrazovkou s chybovym hlasenim...zkousel sem i jine ovladace,ale pokazde mi to napaslalo chybu a ten pouzity ovladac..

    Predem vsem o zajem dekuji!!!

    Každopádně hlášení tohoto typu se objevuje při konfliktu dvou zařízení , kdy je oběma zařízením přiděleno stejné IRQ. Toto se dá každopádně upravit v BIOSU kde je defaultně nastaveno přidělování na AUTO,stačí najít v BIOSU příslušnou sekci ve které se buď přidělování nastaví na MANUAL a poté se přiřadí z výběru volné IRQ,nebo odstraň to druhé zařízení,které jak jsi uvedl stejně nepotřebuješ(nepoužíváš) tudíž je tam zbytečně. Někdy k tomuto problému dochází proto,že některé sběrnice PCI tzv. sdílejí prostředky.
    Možnost změny MAC adresy bych rovnou vyloučil,protože jak jsi uvedl internet ti chvíli šel a pak to šlo do modrý obrazovky. Kdyby se jednalo o záměnu MAC tak by jsi se na net vůbec nedostal,jelikož by ti router vůbec neumožnil přístup do sítě poskytovatele připojení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    To ze net chvili sel sem prehlid to je pak jasny .. ja to ctu vzdycky tak na puloka a pak jsem za debila
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR 3 ram pomuze nekdo s vyberem?????
    Od Kazi4949 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-12-2013, 10:00
  2. Problém s internetem resp. síťovou kartou
    Od Cylo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 11:35
  3. Problémy s PC (HW/SW): Problém se síťovou kartou
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-10-2011, 18:44
  4. Windows 7 - Problém se síťovou kartou
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 19:22
  5. mam problem se sitovou kartou
    Od steldead v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2007, 19:30