Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 35

Téma: Upgrade Bios Asus M4A89GTD PRO

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    No mě i u nvidie i u ati koupená karta chcípla během 3 měsíců ale druhá karta vždy funguje dobře Tady je celkem dobré srovnání http://techreport.com/review/23981/r...ti-revisited/6 takže bych se na ni podíval
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    No mě i u nvidie i u ati koupená karta chcípla během 3 měsíců ale druhá karta vždy funguje dobře Tady je celkem dobré srovnání http://techreport.com/review/23981/r...ti-revisited/6 takže bych se na ni podíval
    No hezký test, ale nevěřím tomu, že by to bylo až tak markatní a taky u všech her. Právě mezi grafikami 7870 a 660 je výkon +/- na stejno záleží na hře a její přímé nebo nepřímé podpoře. tím mám na mysli, že někteří vývojáři nebo dokonce studia mají exluzivní smlouvu s tím nebo oním výrobcem grafik a podle toho jsou pak i optimalizovány. Takže až takový rozdíl bych v tom neviděl. Zásadní ovšem je ona cena. Proč si pořizovat skoro stejně výkonou grafiku ( v některých parametrech sice lepší ) ale o několik set až tisíc kč dražší. Navíc Sami vývojáři pochválili marketingový tah výrobců konzolí pro výběr grafických čipů AMD do nových konzolí, právě pro jejich výkon a samozřejmě nížší náklady na výrobu.

    U CPU bych se určitě nepřel o kvalitě Intel vs. AMD ( pro mě jako pro hráče je AMD dostačující s výkonem ), ale u grafik je to právě naopak tam ta kvalita byla a je na straně AMD potažmo ATi, kdy stejně nebo podobně výkoné NVidia jsou nepoměrně dražší záležitost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Argo37 Zobrazit příspěvek
    NAvíc mám s AMD daleko lepší zkušenosti v rámci hraní PC her než-li s NVidia grafickými kartami.
    jj drivery mají zcela vychytané
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    jj drivery mají zcela vychytané

    Nevím jestli to mám chápat jako ironickou pozn. , ale jako př. můžeme dát potíže s drivery NVidia graf. karet u takové PC hry jako je Battlefield 3, kde AMD potíže nemělo žádné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Tož můžeme začít, myslím, že pár uživatelů tady může taky přispět: Velké kurzory, žádné kurzory, černá obrazovka po aktualizaci, ovladač + 3 patche, mobilní drivery, restartování catalystu ... jen když projdeš toto fórum najdeš toho bambilion Ale je fakt, že kdysi měli jedny z tišších chladičů (Vapor Chamber) ... AMD je takový Acer, funguje to, ale nikdy nevíš co od toho očekávat

    BTW Ať žije flame, ten tu dlouho nebyl
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    Ahoj, rád bych pokračoval v tomto tématu a poprosil o radu zkušenou komunitu.:
    Dostala se mi do ruky skoro nepoužívaná deska ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AM3(+) a rád bych ji ještě reinkarnoval a použil se starší Visherou, jakási nejistá podpora by tam měla být.
    Nicméně jsem skončil hned na začátku, protože se mi přes EZ Flash2 nedaří updatovat bios, zobrazí hlášku "ROM file is incompatible with existing BIOS"
    Update probíhal s default nastavením biosu, 4GB FAT32 flash diskem, kam jsem zkusil nahrát i pouze samostatný soubor biosu s krátkým jednoduchým názvem a zkoušel jsem snad všechny možné verze biosu pro tuto desku avšak zatím bez úspěchu. Pokud někoho něco napadá, prosím o radu.
    Mě napadlo ještě zkusit přehodit jiné paměti, ale to už je spíš takové chytání se stébla...

    Děkuji předem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Jakou verzi tam mas ted? Zkus nejdriv reflashnout tu samou.
    Nebo to zkus pomoci AMI utility pro DOS (ci Win).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkontroluj označení a revizi desky.

    Jaká verze BIOSu v desce aktuálně je? Jakou se snažíš nahrát?

    S BIOSem se aktualizuje i rutina EZ Flash, takže pokud máš nějaký hodně raný, tak přímý update na poslední verzi nemusí být možný. Čili např. místo 0402 > 3029, je třeba udělat 0404 > 1104 > 2101 > 3029.

    Pro flashnutí z DOSu má Asus na svých stránkách ke stažení utilitu BUPDATER.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 14-07-2020 v 15:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    Reflashnout stejnou verzi (1104) mě už taky napadlo, ale efekt je stejný.
    S tím AMI flasherem by to mohla být cesta, o tom jsem nevěděl, že existuje. Zkusím tedy.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    r34ktor:
    Toto mě napadlo, takže jsem právě postahoval všechny novější verze, včetně aktuální, kterou mám a zkusil je, ale výsledek pořád stejný. Mám 1104 a potřebuji tam dostat 3029.. Revize desky by mohla být 1.01G
    Jak jsem psal, zkusil bych tedy ten AMI Flash utility, snad se nic nepokazí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    U BIOSu 2101 je poznámka Fix the issue that system may be unable to run EZ-FLASH when AHCI mode is selected.

    Zkus změnit režim řadiče. Třeba to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    U BIOSu 2101 je poznámka Fix the issue that system may be unable to run EZ-FLASH when AHCI mode is selected.

    Zkus změnit režim řadiče. Třeba to pomůže.
    Yop, mám nastaveno IDE. V případě nastavení AHCI se EZ flash po potvrzení vůbec nerozjede. Jako by neexistovala..
    Takže toto bohužel nepomáhá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak jedině použít Rufus, vytvořit si bootovací USB flash s DOSem, rozbalit na ni BIOS a zkusit update touto cestou.

    Popis syntaxe nejčastěji používaných flashovacích nástrojů najdeš zde.

    Doporučuji použít BUPDATER, protože je určen přímo pro tvou desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    Ahoj, takže použit rufus a bupdater a vypadá to že bupdater je v podstatě stejná dos utilita jako default ez-flash, protože výsledek opět stejný > ROM is incompatible with existing bios.
    Zkoumal jsem jestli tam neni ještě nějaký softwarový parametr nebo hardware switch pro uzamčení biosu, ale nic nevidím.
    U AFUDOSu jsem pravděpodobně neměl správnou verzi, tam mě to psalo něco jako že si nesáhne do romky biosu.
    Asi tam někdo ukryl nějaký tajný parametr :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zálohuj z desky aktuální BIOS (bupdater /oOLDBIOS.ROM), někam ho uploaduj (uloz.to, uschovna.cz) a mrkneme, co je to vlastně zač.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. BIOS nepovedený upgrade
    Od pancoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-10-2011, 17:50
  2. ASUS M4A89GTD PRO/USB3 a AMD Phenom II x6 1100T BE
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2011, 16:35
  3. BIOSy: BIOS upgrade
    Od sapin II v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-01-2009, 22:29
  4. ASUS Max. Formula BIOS
    Od jano555 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-08-2008, 13:02
  5. Bios Upgrade :-(
    Od Hochy v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-08-2007, 14:51