Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Upgrade Bios Asus M4A89GTD PRO

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Zdravím.

    Potřeboval bych jednak nějakou tu radu ohledně upgradu Biosu pro mojí základní desku Asus M4A89GTD PRO případně nějaký ten link s návodem jak na to + Váš názor ohledně výměny CPU na týhle základní desce. Před nějakým časem jsem se dočetl, že by právě pomocí upgradu Biosu byla eventuelně možnost osadit na tuhle desku i některé procesory z řad Buldozer a to ony čtyřjádra AMD FX-4100 a FX-4170 a šestijádra AMD FX-6100 a FX-6200. Je to dobrá volba? Přecejenom všichni víme, že zrovna u procesorů Buldozer to nedopadlo zvláště slavně a spíše se označují jako propadáky.

    Jenom by mě teda zajímalo jestli se to vyplatí ( hraji převážně hry ) a jestli je teda v porovnání se současným procesorem v mém PC reálná možnost znatelného nárustu výkonu po upgradu? Ptám se hlavně proto jestli by lepší volbou nebylo sehnat si starší Phenom II X6 1100T BE ? Předem díky za rady a Vaše názory na věc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Na flashnutí biosu můžeš použít EZ Flash, máš ho na CD k desce i s návodem. Ohledně upgradu - nevyplatí se.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Procesor, který máš teď, je k sestavě v podstatě ideální. Šestijádro má pro hry mizivý přínos.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele stavitel75
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    44

    Pripadne si muzes EZ flash stahnout na strankach vyrobce:
    http://www.asus.com/Motherboards/AMD..._PRO/#download

    Upgrade se urcite nevyplati, nechal bych si 955BE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Dík za příspěvky. Pokud se tedy nevyplatí upgrade ať už na starší Phenom II X6 nebo pozdější a novější FX CPU, tak se ptám : Vyplatí se prodej tohoto stávajícího stolního PC a na hry si postavit new PC, ale na Intelu?

    Moje hrubá představa je MB : Asus P8Z77-V Deluxe nebo Asus Z77 Sabertooth; CPU : Intel i5 3570K nebo Intel i7 3770K a RAM : 2x4GB ( na výrobci zvlášť nesejde a frekvence 1600MHz a výše podle možnosti MB ). GPU : AMD Sapphire HD7950 OC nebo NVidia GeForce 660Ti. Zdroj Seasonic nebo Fortron kolem 600W. Další detaily jako je Case, HDD, DVD-RW mechanika nejsou až tak podstatné. Opět předem díky za Vaše názory a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Argo37 Zobrazit příspěvek
    Moje hrubá představa je MB : Asus P8Z77-V Deluxe nebo Asus Z77 Sabertooth; CPU : Intel i5 3570K nebo Intel i7 3770K a RAM : 2x4GB ( na výrobci zvlášť nesejde a frekvence 1600MHz a výše podle možnosti MB ). GPU : AMD Sapphire HD7950 OC nebo NVidia GeForce 660Ti. Zdroj Seasonic nebo Fortron kolem 600W.
    Pokud tě stávající sestava limituje, pak takový upgrade smysl má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud tě stávající sestava limituje, pak takový upgrade smysl má.
    NO bohužel jsem z velké části zaměřen s využíváním PC na hraní her typu Battlefield3, War Thunder nebo World of Tanks. Sice dosahuji i se současnou sestavou v průměru 60fps, ale přecejenom, když nastavím grafiku v Cataclystech na max. detaily, rozlišení a hlavně vyhlazování, tak mi hodnoty klesají na hranici 25-30fps a někdy i pod tyto hodnoty a to už je znát. Samozřejmě, že mám jak CPU, tak i GPU přetaktovány ( např. CPU na 3.8GHz ), ale u AMD procesorů se právě jen díky vysokým hodnotám při přetaktování frekvence trochu kompenzuje slabší výkon v jednojádrových a vícejádrových procesech všeobecně.

    Proto uvažuji nad sice drahou variantou, ale zato kvalitnější vypočetní hodnotou, kdy jak Sandy, tak i IvyBridge CPU procesory jsou opravdu trošku jinde, co si budeme povídat. Jediné dilema mám právě nad volbou grafiky, protože ikdyž jsem zastáncem AMD - dříve ATi, tak v současnosti nabízená řada GeForce 660Ti je taky celkem atraktivní svými parametry. Tak nevím?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A co přesně nevíš? Odpovědi tu máš. Nová sestava, tak jak jsi ji nastínil, bude znatelně výkonnější než co máš teď. Uprade stávajícího procesoru smysl nemá. Jestli ti to za to stojí a máš na to (pojem "vyplatí se" bych u počítače na hraní fakt nepoužil), běž do nového. Jestli na to nemáš, běž do práce.

    Ještě by tu byla další varianta, koupit jen novou grafiku. I se stávajícím přetaktovaným procesorem bys to na hrách poznal. Phenom II není vyloženě špatný procesor.Ovšem záleží na hře, ty co jsi jmenoval neznám, ale třeba zrovna BF3 mi nepřipadna jako hrá náročná na procesor, viz. [URL="http://tinyurl.com/bo8w6pj"]zde[/URL].
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    třeba zrovna BF3 mi nepřipadna jako hrá náročná na procesor, viz. zde.
    V mutliplayeru jsou nároky na procesor vyšší:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 746236dc_2506.png 
Zobrazení: 141 
Velikost: 24.9 KB 
ID: 27218
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    do M4A89GTD jde narvat i Vishera...cca +15-20% výkonu navíc v hrách. Jen musíš do desky dostat poslední beta bios. Takovej FX-6300 by potom stál za úvahu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nestál. Pokud chce nějaký výraznější posun v procesorovém výkonu, prodá desku i procesor, a přejde na Intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    to bych až tak netvrdil...FX-8150 OC nemá v lecketrých hrách ani na FX-8350 ve svém základu. Nemluvě o spotřebě. Muselo dojít k něčemu novému...FX-8350 4 GHz = spotřebou FX-8150 3.6 GHz, na tom by ještě nebylo nic divného...Je to progres, ale očekávaný. Ale OC FX-8150 1.52V 4850 MHz vs FX-8350 1.52V 5010 MHz a spotřeba je kolem 80W ve prospěch FX-8350! Podobně pochopitelně musí škálovat i zbylé Vishery, nemluvě o vyšším výkonu takt na takt hlavně právě v hrách. Investovat zhruba 2000Kč do CPU dle mě za to stojí, nic jiného měnit nemusí, v opačném případě,aby herně překonal Visheru, musí mít i5/i7 a ideálně v K verzi+adekvátní desku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    do M4A89GTD jde narvat i Vishera...cca +15-20% výkonu navíc v hrách. Jen musíš do desky dostat poslední beta bios. Takovej FX-6300 by potom stál za úvahu.
    No potíž je v tom, že podle Asus stránek je podpora s Bios upgradem pouze pro CPU řady 4100; 4170; 6100; 8100; 8120 a 8150. Načež já reálně uvažuji buď o levnější variantě 4170, ale spíš se přikláním k tý 8150. K tomu bych dal AMD Sapphire F HD7870 2GB OC GHz edice a bylo by. Díky celkem levnému zdroji komponentů přes známého ( cena nákupu + dph ), se s tímto upgradem budu pohybovat okolo 10.000,-kč. Rád bych to dal přes intel, ale při ceně cca 30tisíc je to fakt pěkná pálka. Přecejenom ikdyž mám nějaký příjem, tak člověk dneska musí být z něčeho živ, někde bydlet atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Na pct mají nové srovnání kde tvrdí že lepší než hd7870 je gtx 660 tak si to přečti
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Na pct mají nové srovnání kde tvrdí že lepší než hd7870 je gtx 660 tak si to přečti
    No u www stránek pct je potíž v jejich přehnané a neskrývané náklonosti až zbožnosti v rámci značek Intel a NVidia. Neupírám NVidia 660Ti její výkon, ale pořád se cenově vyplatí ona flex OC GHz edice HD7870. NAvíc mám s AMD daleko lepší zkušenosti v rámci hraní PC her než-li s NVidia grafickými kartami. Každopádně je to asi diskutabilní a každému chutná něco jiného, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. BIOS nepovedený upgrade
    Od pancoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-10-2011, 17:50
  2. ASUS M4A89GTD PRO/USB3 a AMD Phenom II x6 1100T BE
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2011, 16:35
  3. BIOSy: BIOS upgrade
    Od sapin II v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-01-2009, 22:29
  4. ASUS Max. Formula BIOS
    Od jano555 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-08-2008, 13:02
  5. Bios Upgrade :-(
    Od Hochy v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-08-2007, 14:51