Nový procesor a bios=sekáni.
Zdravím, mám desku Gigabyte M57 SLI-S4 (rev.2.0) a zakoupil jsem do ní AMD Phenom II X4 945 a podle oficiální podpory má fungovat na nejnovějším biosu FHL...ten jsem flashnul, přeinstaloval jsem systém s kompletním formátem disků a vše funguje, jenže se mi PC seká, někdy se sekne při hraní, někdy jen při chatování na skype, takže na zátěži asi nezáleží. Seknou se mi všechny programy tak na 30-60 sekund a pak se zase rozběhnou. Se starým biosem a starým procesorem Athlon x2 nebyl problém. Nevím si rady. Za všechny nápady a názory děkuju.
Part number procesoru? Zdroj (typ + stáří)? Teploty? Funguje správně CnQ? Běží CPU na deklarované frekvenci?
Je part number nutný? Kdyžtak až zítra, dnes už to rozdělávat nebudu. Zdroj: Seasonic Energy Knight 350W (cca 2 roky). Teplota při testování přes CPU Stability test a měření přes CPU HW monitor do 52 stupňů. Nevím jak přesně zjistit jestli CnQ funguje tak jak má, při zátěži jede na své frekvenci 3,0 Ghz a bez zátěže 0,8. Jinak jsem ho netaktoval v CPU-ID ukazuje 3000 Mhz při zátěži.
Part number je kvůli ověření procesoru. Existuje totiž i 125W varianta, kterou deska nepodporuje. Zbytek vypadá OK. Jaký máš OS?
Je to 95W, dával jsem si na to pozor při koupi, OS mám Win 7 64-bit Ultimate, používám je už delší dobu a nebyl s nimi nikdy problém.
ten 3ti kondik od spodku nic moc ... + 1,3,4 od vrchu
- - - - doplněno - - - -
mas tu desku jeste v zaruce ?
- - - - doplněno - - - -
mas tu desku jeste v zaruce ?
už dávno má po záruce, je to hodně stará deska....myslíte že to bude tím? před vyměnou procesoru a biosu to nedělalo...
[QUOTE=Holic1991;519563]myslíte že to bude tím? před vyměnou procesoru a biosu to nedělalo...[/QUOTE]
Je to dost pravděpodobné. Předchozí procesor měl TDP 65W. Nový Phemon má 95W, ovšem vzhledem k single plane napájení reálně více (~105W). Na napájecí kaskádu tedy klade vyšší nároky. Navíc je viditelně načatá. Napěťové výkyvy se mohou projevovat popisovaným chvilkovým zamrzáním. Časem se budou tyto projevy zhoršovat.
Závěr - buď recap, nebo novou desku.
Je to dost pravděpodobné. Předchozí procesor měl TDP 65W. Nový Phemon má 95W, ovšem vzhledem k single plane napájení reálně více (~105W). Na napájecí kaskádu tedy klade vyšší nároky. Navíc je viditelně načatá. Napěťové výkyvy se mohou projevovat popisovaným chvilkovým zamrzáním. Časem se budou tyto projevy zhoršovat.
Závěr - buď recap, nebo novou desku.