Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nefunkční zvuková karta

Mithrilx (5)|30.11.2012 17:37
Mám integrovanou zvukovou kartu na desce, ale je nefunkční, tak jsem si pořídil zvukovku do PCI. Odinstaloval jsem drivery od té integrované karty (Realtek), nainstaloval drivery k té druhé (Creative Sound Blaster VX) a restartoval. Ale po restartu to kartu v PCI sice najde a v seznamu hardware ji vidím, ale zároveň to najde i tu integrovanou, doinstaluje ovladače a převezme hlavní funkci. Takže cokoliv v jacku zvukovky v PCI nehraje. Zkoušel jsem ji zakázat v BIOSu, ale bez úspěchu. Nevíte, jak ji definitivně zakázat nebo jak určit tu v PCI jako hlavní?
r34ktor (7477)|30.11.2012 17:50
Pokud nejde integrovaná zvukovka vypnout v BIOSu (což je divný), zakaž ji ve Správci zařízení.
Mithrilx (5)|1.12.2012 10:22
Zkoušel jsem různé možnosti, zakázat v BIOSu, zakázat ve správci úloh, odinstalovat ovladače staré karty, ale nová se nezprovozní. Když sppustím nějaké programy, dodané na instalačním CD a svázané s tou novou zvukovou kartou, tak mi to nahlásí, že zvuková karta nebyla detekována a program se ukončí. Přitom ve správci zařízení je detekována v PCI patici 2. Nemůže to být nějaký vadný kus karty?
hugostieglitz (907)|1.12.2012 11:45
odinstaluj ji ve správci zařízení-a to i ve "skrytých zařízeních"-jinak v biosu by měla jít zakázat,
taktéž já jsem před časem zde na foru koupil creative zvukovku a hodně paseku mi v tom dělali ovladače třetích stran jako asio4all v Fl studiu-nebo pankbuster v hrách,moc jsem to neřešil a odinstaloval jsem toto všechno a od té doby v poho
r34ktor (7477)|1.12.2012 12:29
Chce to více informací:

• O jakou základní desku se jedná?
  • Co máš nastaveno v BIOSu?
  • Jak vypadá Správce zařízení (screenshot)?
hugostieglitz (907)|1.12.2012 13:49
[QUOTE=r34ktor;519865]Chce to více informací:

• O jakou základní desku se jedná?
  • Co máš nastaveno v BIOSu?
  • Jak vypadá Správce zařízení (screenshot)?
[/QUOTE]
jaký os?