Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: akú dosku

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    prosím vás poradte mi nejakú dobrú dosku okolo 4000sk chcem kúpit vga x1900xt len tá doska mi robí problém rozmýšlam nad Asus a8n sli deluxe ale neviem či je dobrá tak pls poradte...dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Asi s939, že? Chceš to na OC? Chceš pasiv na nb? Chceš raději VIA nebo nForce?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    61

    EE, rikam to nerad, ale VIA pro s939 nebrat. Bud nForce 4 nebo Xpress 1600 event. 3200
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Mohl bych znát důvody?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od ctrl_j
    EE, rikam to nerad, ale VIA pro s939 nebrat. Bud nForce 4 nebo Xpress 1600 event. 3200
    Já mám s VIA chipsety dobré zkušenosti, nevidím v nich absolutně žádný problém. Navíc je to takové neutrální řešení, což se mi líbí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Já mám s VIA chipsety dobré zkušenosti, nevidím v nich absolutně žádný problém. Navíc je to takové neutrální řešení, což se mi líbí.
    Já měl vždicky VIA, jenže nejaktuálnější hw je sA, takže se za tu dobu mohlo dost změnit, proto bych doopravdy rád znal důvody. Myslím, že VIA je méně problémová než nForce4...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Max Casper
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Perfect
    Já měl vždicky VIA, jenže nejaktuálnější hw je sA, takže se za tu dobu mohlo dost změnit, proto bych doopravdy rád znal důvody. Myslím, že VIA je méně problémová než nForce4...
    VIA je méně problémová, ovšem lepších výsledků OC lidé dosahují s nForce4.
    Sám mám chipsety VIA rád a každému je rád doporučím, není problém je uchladit pasivně a nejsou zdaleka tak vybíravé na ostatní HW jako nForce.
    Dodnes dokonce mám v kompu KT133, což je chipset se špatnou pověstí a nemůžu si vůbec stěžovat. Mám také zkušenosti, veskrze kladné, s K8T800pro. S ní se dá i celkem solidně taktovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Jj, mám stejný zkušenosti, proto pořád čekám na reakci od "ctrl_j". Netvrdím, že nForce4 je lepší na OC, ale pohodový OC jde v pohodě i s VIA čipsetem. Možná je i nForce4 o trošičku výkonější, ale to je zanedbatelný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Max Casper
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22

    Pravda je, že schopnost dosáhnout vysokého OC nezávisí jen na chipsetu, ale hlavně na desce jako takové. Kdo ví, kde by VIA dneska byla, kdyby ji začala osazovat do svých desek taková DFI.
    VIA si sama trošku uškodila tím, že zaspala s vydáním nového jižního můstku (VT8251), to mohla být zajímavá zbraň v souboji s nVidií a její nForce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    dôvody sú také že mám dosku pre agp a chcem prejst na pci-e.takmám zobrat tú dosku alebo radšej nie.dik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    a ešte som počul že tá doska má trochu problémy s kartami ati vraj treba niečo prestavit na pci-e v biose len neviem čo písali to aj tu na tomto serveri n teste tej dosky len nenápísali čo treba prestavit tak ak by ste niečo o tom vedeli dajte vedet....dik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Citace Původně odesláno od Perfect
    Asi s939, že? Chceš to na OC? Chceš pasiv na nb? Chceš raději VIA nebo nForce?
    ......
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Max Casper
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22

    Takže.. pokud se jedná o desku Asus a8n sli deluxe, tak to je deska s chipsetem od nVidie, konkrétně nForce4 SLI. Je to deska dobrá, i když já bych si Asus desku pro AMD platformu asi nekoupil. Mezi veřejností je rozšířen názor, že Asus desky pro AMD nedosahují takových kvalit jako desky pro Intel.
    Další nevýhoda je aktivní chlazení chipsetu = více hluku.
    Za další, nač kupovat desku se SLI, když chceš grafárnu od ATI?

    K problému s kartami ATI...co jsem vyrozuměl z recenze, tak má deska z výroby aktivováno automatické přetaktování grafické karty, potom sice podávala výborné výkony v redakčních testech, ovšem díky zvýšené frekvenci PCIe, měla problémy s kartami ATI, které na to byly trošku náchylnější. Proto je nutné nastavit v biosu položku "PEG Link MODE" na slow nebo disabled.

    btw, když už si chceš koupit kartu za takovou "řepu" , nechceš udělat radši komplet upgrade na AM2 nebo conroe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Citace Původně odesláno od Perfect
    ......
    chcem to aj na oc ale ja moc netaktujem tak nechcem aby mala moc zložitý bios hlavne čo sa pamäti týka...:-) a je mi jedno či bude chladenie aktívne alebo pasívne ja mám v skrini 8 vrtúl tak je jedno či bude o jednu viac alebo menej :-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Citace Původně odesláno od Max Casper
    Takže.. pokud se jedná o desku Asus a8n sli deluxe, tak to je deska s chipsetem od nVidie, konkrétně nForce4 SLI. Je to deska dobrá, i když já bych si Asus desku pro AMD platformu asi nekoupil. Mezi veřejností je rozšířen názor, že Asus desky pro AMD nedosahují takových kvalit jako desky pro Intel.
    Další nevýhoda je aktivní chlazení chipsetu = více hluku.
    Za další, nač kupovat desku se SLI, když chceš grafárnu od ATI?

    K problému s kartami ATI...co jsem vyrozuměl z recenze, tak má deska z výroby aktivováno automatické přetaktování grafické karty, potom sice podávala výborné výkony v redakčních testech, ovšem díky zvýšené frekvenci PCIe, měla problémy s kartami ATI, které na to byly trošku náchylnější. Proto je nutné nastavit v biosu položku "PEG Link MODE" na slow nebo disabled.

    btw, když už si chceš koupit kartu za takovou "řepu" , nechceš udělat radši komplet upgrade na AM2 nebo conroe?
    tk akú dosku by si mi odporučil?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Update Bios na dosku MSI 745 Ultra
    Od blade113 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-07-2011, 00:52
  2. DDR3: DDR3 1333mhz na dosku s max. 1066mhz...co spravit v biose ?
    Od stawo v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-11-2009, 22:24
  3. 200W Zdroj pre dosku so socketom A?
    Od Hochy v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 12:59
  4. update biosu pre intelacku dosku 815
    Od dusann v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 22:30
  5. Aku zakladnu dosku?
    Od Darktin v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-01-2007, 20:20