Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: akú dosku

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Max Casper
    ...blabla...
    K problému s kartami ATI...co jsem vyrozuměl z recenze, tak má deska z výroby aktivováno automatické přetaktování grafické karty, potom sice podávala výborné výkony v redakčních testech, ovšem díky zvýšené frekvenci PCIe, měla problémy s kartami ATI, které na to byly trošku náchylnější. Proto je nutné nastavit v biosu položku "PEG Link MODE" na slow nebo disabled.

    btw, když už si chceš koupit kartu za takovou "řepu" , nechceš udělat radši komplet upgrade na AM2 nebo conroe?
    To chci vidět desku, která si sama přetaktuje GK
    Max. si může deska přetaktit frekvenci PCIe

    Btw pro AMD jsou dobrou volbou MB GB, ale taky DFI (hlučné chlazení chipsetu) a ASUS - problém s chlazením ale přetrvává, jelikož nForce topí jako...

    Jinak samo, 939 nemá smysl, protože tím příjdeš o možnost upgradovat na novější procesory, ale to je tvá volba
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Max Casper
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Smeli
    To chci vidět desku, která si sama přetaktuje GK
    Max. si může deska přetaktit frekvenci PCIe
    Ono to tak ale skutečně je. Tohle píšou na stránkách asusu:
    Technologie PEG Link
    Nejnovější technologie PEG Link Mode je jedinečným nástrojem k vyhnání výkonu grafické karty na samou hranici jejích možností.Díky technologii PEG Link mohou uživatelé v BIOSu upravovat propustnost pamětí grafického procesoru a grafické karty stejným způsobem, jak tomu doposud bylo u systémové sběrnice a operační paměti.Technologie „PEG Link Mode“ zaručuje u DX8 a DX9 aplikací silný grafický výkon.Technici společnosti ASUS pro každou grafickou kartu PCI Express pečlivě vyladili příslušné parametry, aby byla zaručena stabilita systému i během náročných grafických operací.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Smeli
    To chci vidět desku, která si sama přetaktuje GK
    Max. si může deska přetaktit frekvenci PCIe

    (...)
    Max Casper má pravdu, o tom, že to desky umí jsem už četl, spousta firem už to implementuje (např. Gigabyte), ale problém je (řekl bych) s kompatibilitou. Takže stejně bych to za tak zázračnou věc nepovažoval. Co si neuděláš sám... znáte to
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Citace Původně odesláno od Smeli
    ...ale taky DFI...
    Nechce moc složitej BIOS ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    OK, tohle jsem nevěděl (nečtu recenze doslova ). Ale co jsem vyčetl o PEG Link Mode:
    1) U karet nVidia zvedá frekvenci sběrnice PCIe na 100 - 103MHz, u ATi na 105MHz
    2) Častý problém se stabilitou. MB, dalo by se říci, neví, kdy má karta dost.
    3) Totální problém při kombinaci s OC z Win, zamrzání systému, pády ap.
    Takže bych řekl, že je to funkce hezká, ale jen pro lidi, co se v PC moc nevyznají. A i potom to může být problém (některé GPU nemusí zvládal přetakt i o 25MHz).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček Avatar uživatele Max Casper
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Smeli
    ... A i potom to může být problém (některé GPU nemusí zvládal přetakt i o 25MHz).
    A to se lehce může stát, viz citace z testů na živě.cz :"...každopádně při nastavení na Auto (implicitní) byla GeForce 6600 GT přetaktována na 529/1 063 MHz z původních 500/1 000."
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    291

    no tak som zase o niečo múdrejší :-) ale stále som nedostal odpoved na moju otázku tak sa spýtam ešte raz:rád by som vymenil dosku a grafiku ,tú vga by som rád zobral ati x1900xt len dosku neviem akú mám zobrat v cene cca 4000sk v živote nebudem zapájat crossfire tak nemusí mat ani 2 pci-e sloty len nech je dobrááá...prosím poradte niečo konkrétne...ešte pre uplnost cpu mám athlon 64 3000+ winchester takt na 2,25ghz pamät 4x512mb corsair WINX XMS Platinum BOX
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Bral bych tuto, jako velké plus má pasivní chlazení: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=20&zbo=12346
    Ramky bych prodal a vyměnil za 2x1GB, grafika, pokud X1900XT tak jedině od HISu (je sice dražší, ale s IceQ3 chladičem pochodíš mnohem líp než nějakým Zalmanem).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele Max Casper
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22

    A já přidám alternativu s Via chipsetem - Abit AX8
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31880

    Je to solidní deska, 300 fsb se s ní udělat dá, má pasivní chlazení a žádné zbytečné serepetičky okolo.

    A64 má integrovaný paměťový řadič a 4 moduly mu nedělají zrovna dobře, takže jak radí Smeli - prodat a koupit 2x1 GB.
    To se ale dostáváme k tomu, že bys kupoval novou desku, novou grafiku a teď i nové paměti. Znovu ti důrazně doporučuji, abys prodal i procesor a přešel na novou, perspektivnější platformu. Pokud chceš zůstat u AMD, tak teď jsou velké slevy u DC procesorů, nehledě na to, že AM2 desky podporují už DDR2 paměti. Ještě o tom popřemýšlej. Socket 939 je dead.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    291

    no hurááá,fakt vám dakujem a ktomu socketu,u 939 ešte nejaký ten rok,dva vydržím ved je tam fx62 a ten je podla mna super tie pamäte by som aj strelil tak ak by mal niekto záujem dajte vedet dohodneme sa na rozumnej cene...:-) zatial dik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Vzal bych to jednoduše, volil bych podle firem, já osobně Asus, Epox, DFI. Pro AMD je určitě jednou z nejlepší voleb DFI, potom Epox a Asus. Pro Intel striktně jedinně Asus - stejně kvalitní jako DFI, ale přitom např. i o 2 tis. levnější. Bohužel Lanparty jsou dosti předražované, Infinitky umějí to sámé a jsou levnější, i když vůči Asusům je to stále víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Update Bios na dosku MSI 745 Ultra
    Od blade113 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-07-2011, 23:52
  2. DDR3: DDR3 1333mhz na dosku s max. 1066mhz...co spravit v biose ?
    Od stawo v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-11-2009, 21:24
  3. 200W Zdroj pre dosku so socketom A?
    Od Hochy v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 11:59
  4. update biosu pre intelacku dosku 815
    Od dusann v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 21:30
  5. Aku zakladnu dosku?
    Od Darktin v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-01-2007, 19:20