Nestabilní rozlišení obrazovky
Mám základní desku MSI 41G 28P ještě v záruce a při používání integrované grafiky se mi při zapnutí přeplo rozlišení do nejmenšího. Koupil jsem graf. kartu Radeon HD6570 a dělá to pořád. Během provozu se přepíná rozlišení na nejmenší, ale vrátí se pak na nastavené. Mám nejnovější verzi BIOSu a myslím si: Jestli není problém v základní desce? Poraďte někdo, prosím. Nechce se mi totiž být bez PC než se vyřídí reklamace (případná).
Tak já mám i5-3570K a to rozlišení mám taky po zapnutí PC na 800x600 ,je to možný,protože ty int. grafiky jsou slabý (Windows index 1,0) ,ale po zapojení GTS250 je vše ok a jede to na 1280x1024, nemáš zapnutý nějaký featury jako programy od Virtu aj.A když máš PC zapnutý ,jakým způsobem se to přepíná?
Děkuji za podněty. Já si myslím, že problém je v BIOSu nebo v ovladačích na sběrnice základovky. V pondělí na tom budu dělat.
Obrazovka zhasne, objeví se malé rozlišení, pak znovu zhasne a rozlišení je v pohodě. Nebo zhasne a je ve správním rozlišení, když naběhne.
Obrazovka zhasne, objeví se malé rozlišení, pak znovu zhasne a rozlišení je v pohodě. Nebo zhasne a je ve správním rozlišení, když naběhne.
V BIOSu mám nastaveno na boot PCE, takže to integrovanou grafiku vypne automaticky. Nic jiného jsem v BIOSu nenašel. Ale ZAJÍMAVÉ je, že když jsem použil grafickou kartu, tak mi PC zprvu nabíhalo normálně a pak se přepnulo na NOUZOVÝ režim. To se ještě mému synovci (který mi semtam poradí) nestalo. Zkoušel jsem odebrat sběrnice ve SPRÁVCI ZAŘÍZENÍ a nainstalovat původní ovladače s CD, které bylo přiloženo u zakoupené základovky. A nic! Mám podezření, že asi něco odešlo na základovce.
Už fakt nevím, co bych měl dělat. PC běhá, jak jsem uváděl poprvé. BIOS mám 26.9 update MSI UPDATE 5, který byl aktualizovaný ve windows módu a funguje bez problému. BIOS jsem aktualizoval už 2x. A pochybuju, že by to dělala poslední verze BIOSu od výrobce. Teď zase po 2 ovladačích aktualizuji pomocí DRIVER MAX 2 sběrnice.
Už fakt nevím, co bych měl dělat. PC běhá, jak jsem uváděl poprvé. BIOS mám 26.9 update MSI UPDATE 5, který byl aktualizovaný ve windows módu a funguje bez problému. BIOS jsem aktualizoval už 2x. A pochybuju, že by to dělala poslední verze BIOSu od výrobce. Teď zase po 2 ovladačích aktualizuji pomocí DRIVER MAX 2 sběrnice.
resetuj cmos(nejjednodušší vyndat tak na minutu baterku)
spustit pc a jít do biosu-zde nastavit loading optimize default
ve windovs start-do příkazového řádku napsat msconfig ,klik na po spuštění a zafajfkovat catalyst control center a restart pc
po naběhnutí windows spustit amd vision control center a v něm rozbalit správa pracovní plochy-a vlastnosti pracovní plochy a zde nastavit rozlišení a další jako obnovovací frekvence atd-pokud tam váš monitor nebude klikněte na idetifikovat
dokud tohle neuděláte nemohu pokračovat
spustit pc a jít do biosu-zde nastavit loading optimize default
ve windovs start-do příkazového řádku napsat msconfig ,klik na po spuštění a zafajfkovat catalyst control center a restart pc
po naběhnutí windows spustit amd vision control center a v něm rozbalit správa pracovní plochy-a vlastnosti pracovní plochy a zde nastavit rozlišení a další jako obnovovací frekvence atd-pokud tam váš monitor nebude klikněte na idetifikovat
dokud tohle neuděláte nemohu pokračovat
Děkuji za radu. Vše jsem udělal a PC se chová stále stejně. Přepne se mi po startu do nejmenšího rozlišení, když PC chvíli nechám (cca 10 min.) přepne se do správného rozlišení. PC stále během provozu - zhasne obrazovka, skočí malé rozlišení a hned zhasne a naskočí správné. Nebo zhasne a objeví se správné rozlišení. Nevím. Mám podezření na tu základovku...
ještě najdi ve správci zařízení a najdi tam ikonu monitoru a pohraj si se zatržítkem jako na obrázku-bud ho zaškrtni nebo odškrtni podle toho co tam najdeš-jo a nezapomen na restart pc
Jak se monitor chová po připojení k jinému PC? Zkoušel jsi vyměnit datový kabel? Je v monitoru aktivována podpora DDC? Nepoužíváš KVM switch, redukci, či jiné podobné zařízení?
Mám Win7 ultimate. Ve správci zařízení je jako obecný monitor PnP, ovladač je aktuální (i jsem zkoušel aktualizovat). V Catalystu mám zobrazení monitor LCD a je tam jediný problém: u zobraz. zařízení VGA je uváděné max. rozlišení 1600x900@75Hz a já mám rozlišení 1280x1024. Ale PC s monitorem se chová stejně jako předtím u integrované grafiky. Ale je pravda, že tam bylo rozlišení menší než teď. Zkusil jsem 1280x800: mělo to osekaný hořejšek se spodkem a po restartu se to chovalo stejně. OPět se přeplo na nejmenší rozlišení. Kabel VGA mám zcela nový, protože u původního mi odešel kolík, který ovládal červenou barvu a konektor nejde rozebrat.
JO! Než jsem koupil nový kabel VGA, tak jsem zkoušel připojení přes HDMI k televizi LCD, po delší době se mi povedlo nastavit optimální zobrazení a PC se choval stejně.
Prostě PC neudrží stabilně optimální rozlišení, ikdyž se to tam přepne zpátky. A Když používám Drivermax 2, tak musím spustit Alt+Clr+Del Správce zařízení, aby se mi objevila ikona startu a pak ovládací panely a rozlišení, protože to přitom malém rozlišení jinak nejde (to musím udělat cca 4x).
Prostě PC neudrží stabilně optimální rozlišení, ikdyž se to tam přepne zpátky. A Když používám Drivermax 2, tak musím spustit Alt+Clr+Del Správce zařízení, aby se mi objevila ikona startu a pak ovládací panely a rozlišení, protože to přitom malém rozlišení jinak nejde (to musím udělat cca 4x).
r34ktor má pravdu-nebude to hw ale sw problém-ještě doporučím po reinstalu win7 NEINSTALOVAT různé "zrychlovače"pc a dát pozor při instalaci některých aplikací na takovéto ale skryté instalace
Hmm. Já si myslím taky, že by to mohl dělat systém. Ale odešel mi záložní disk a musím počkat, až budou peníze na nový harddisk nebo externí. Protože bez zálohy se do toho pouštět nebudu. Mám tam už dost důležitých dat. A domnívám se že nejlepší bude asi čistá instalace a ze záložního disku tam totalcomanderem přesunout data, protože nemám dost zkušeností se zálohou.
Zakoupil jsem SuperEasy DriverUpdater, aktualizoval ovladače a odinstaloval DriverMax. Při odinstalování DriverMaxu mi asi 10x problikla obrazovka. Nyní je vše v pořádku. Zdá se, že to dělal DriverMax a při jeho update mi Eset (antivir) blokoval stránku. Už DriverMaxu vůbec nedůvěřuju, nehledě na to, že při aktualizaci VIA High Audio jsem musel vracet starý ovladač, protože nový nefungoval. VYŘEŠENO!
A šiřte tyto moudra dále- jakékoliv "zrychlovače" a driver updatery akorát nakonec přidělají problémy. Drivery je nejlepší instalovat ručně, pokud to jde, tak přes správce zařízení. A PC zrychlovat ruční úpravou msconfig ;) Na čištění používám max ccleaner.
Já se obávám, že to není chyba, ale vlastnost DriverMaxu - aby přidělal problémy. Obávám se, že i ten SuperEasy DriverUpdater může na nějaké konfiguraci s něčím kolidovat, ale aby to měnilo rozlišení... to jsem tedy nechápal sám, co to má být :o
já to řeším tak, že 1) drivery ručně 2) jakékoli updaty OFF
Pak doku user neklikne na vir a nedá OK, tak se nic nestane.
já to řeším tak, že 1) drivery ručně 2) jakékoli updaty OFF
Pak doku user neklikne na vir a nedá OK, tak se nic nestane.