Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: trinity - dual channel

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    72

    zdravím příznivce AMD,

    mám laický dotaz ohledně desky FM2 s APU trinity

    pochopil jsem, že při zapojení jednoho paměťového modulu DDR3 je šířka sběrnice přes kterou procesor přistupuje k pamětem 64bit
    pokud zapojím 2 moduly DDR3, je šířka sběrnice dvojnásobná (tedy 128bit = 64+64) a propustnost 2x tak velká

    vysvětlil by mi prosím někdo, jak by to teoreticky bylo, pokud bych osadil 4 moduly DDR3? šířka sběrnice bude stále 128bit? jaká bude propustnost?
    nemohl jsem se na wiki dopátrat max bus width u trinity (našel jsem pouze llano - 128bit)
    předpokládám, že vliv na výkon to zřejmě mít nebude, jinak by se o tom dalo něco googlit

    dekuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Single vs. Dual už nikdo netestuje, takže těžko říci. Každopádně paměťová propustnost má u APU Trinity klíčový vliv na výkon integrované GK.

    Viz testy:
    http://www.xbitlabs.com/articles/gra...raphics_8.html
    http://www.tomshardware.com/reviews/...0k,3224-5.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    72

    dekuju

    me jen zajimalo, jestli bude nejaky rozdil v grafickem vykonu pri osazeni 2x4GB DDR3 (2 sloty) nebo 4x2GB DDR3 (4 sloty)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Těžko říci. 128-bit ganged mód vypadá na papíře impozantně, ale reálný přínos je otázkou. U předchozí generace byl na hranici chyby měření.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    2x 4GB bude lepší na celkovou odezvu systému, o přístup do RAM se tak nemusí prát CPU a iGPU jkako v případě 4 GB RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Popravdě tvé odpovědi moc nerozumím, protože pokaždé jde ve výsledku o 8GB. Jen v jiném složení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    aha, to jsem přehlédl, srry..Domníval jsem se, že proovnává 2x2 vs 2x4Gb.
    Na výkon to vliv nebude mít, jen na zátěž IMC, dva sloty jsou menší zátěž na IMC APU a díky tomu je pak snažší třeba taktování RAMek v kombinaci s laděním iGPU taktu jádra.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    72

    dekuju
    koupim 2x4GB
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. CL5 a CL6 Dual channel
    Od ciny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 18:47
  2. DDR3: Dual Channel při 8GB RAM
    Od acin v sekci Operační paměti
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-11-2010, 21:06
  3. DDR1: Dual Channel
    Od lojza.cr v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-06-2009, 20:24
  4. RAM - Dual Channel
    Od Sunshine v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-05-2009, 22:38
  5. DDR2: Dual channel
    Od Honza.4.ever v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-12-2008, 12:38