Problém s HDD: User password required
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o pomoc, je to asi 2 měsíce zpátky co se mi začal restartovávat počítač, tehdy jsem se na to vykašlal a nechal ho být (jako náhradu jsem měl netbook), ale po čase mi to začalo vrtat hlavou, tak jsem se podíval na výčet různých chyb, které mohli nastat a asi před 3-mi dny jsem počítač otevřel, rozložil a opatrně složil, ale když jsem ho chtěl nastartovat, tak po úvodní obrazovce IBM mě to napsalo:
Booting from Hard Disk device...
System Security: User password required.
Type your password, then press Enter.
_
Mám na to 3 pokusy pak to napíše:
System Disabled.
Pak nezbývá jiná možnost než vypnout počítač dlouhým stisknutím startovacího tlačítka.
Zkoušel jsem už snad všechny možnosti hesel, všechny čísla, která byla napsána na harddisku jsem si opsal a zadal, každé bylo špatně...
Prosím, nevíte jaké heslo to může být?
Předem děkuji za odpověď...
chtěl bych vás poprosit o pomoc, je to asi 2 měsíce zpátky co se mi začal restartovávat počítač, tehdy jsem se na to vykašlal a nechal ho být (jako náhradu jsem měl netbook), ale po čase mi to začalo vrtat hlavou, tak jsem se podíval na výčet různých chyb, které mohli nastat a asi před 3-mi dny jsem počítač otevřel, rozložil a opatrně složil, ale když jsem ho chtěl nastartovat, tak po úvodní obrazovce IBM mě to napsalo:
Booting from Hard Disk device...
System Security: User password required.
Type your password, then press Enter.
_
Mám na to 3 pokusy pak to napíše:
System Disabled.
Pak nezbývá jiná možnost než vypnout počítač dlouhým stisknutím startovacího tlačítka.
Zkoušel jsem už snad všechny možnosti hesel, všechny čísla, která byla napsána na harddisku jsem si opsal a zadal, každé bylo špatně...
Prosím, nevíte jaké heslo to může být?
Předem děkuji za odpověď...
ted nevím jak to myslíš hard disk vlastnim už asi 2 roky koupil jsem ho spolecne se sestavou... Pred tim mi to normalne běželo a jakmile jsem to poprve spustil po tom rozebrani napsalo mi to tohle... Bohuzel nemam k dispozici na zkoušku jiny HDD nebo pocitac :(
PS: Co je to za heslo, myslite ze ho zna prodejce teto sestavy?
PS: Co je to za heslo, myslite ze ho zna prodejce teto sestavy?
ne z čista jasna ale po tom co jsem to rozložil a složil kvuli tomu samovolnemu restartovani... Stacilo si přečíst prvotní příspěvek...
pokud to chce heslo tak to tam už někdo musel zadat-to bych mohl rozložit a složit pc a dostat třeba krevetovej koktejl.ne?
Můžeš si prosím přestat z toho dělat srandu? Počítač před tím normálně pracoval akorát se samovolně restartoval rozložil jsem a složil ho dohromady a při startu se mě to zeptá ta tohle, nevím co mám dělat, kde tohle heslo mám hledat atd. ?
[ATTACH=CONFIG]27268[/ATTACH]najdi v biosu něco podobného(nevím co máš za desku) a u toho udisk(u tebe se to bude možná jmenovat jinak) dej -disabled jako na obrázku
[QUOTE=astec;520508]Toto jsi zkoušel?
IBM
MBIU0
sertafu [/QUOTE]
to jsou hesla do BIOSu, dotycny tvrdi neco o heslu pro boot z HDD....tj. zaheslovany/zasifrovany HDD...
pokud PC rozhodil do detailu / baterka, reset BIOSu /, je mozne, ze to chce default heslo, ale pro BIOS, ne pro HDD, tak jak se veci maji....?
IBM
MBIU0
sertafu [/QUOTE]
to jsou hesla do BIOSu, dotycny tvrdi neco o heslu pro boot z HDD....tj. zaheslovany/zasifrovany HDD...
pokud PC rozhodil do detailu / baterka, reset BIOSu /, je mozne, ze to chce default heslo, ale pro BIOS, ne pro HDD, tak jak se veci maji....?
pri rozebirani pocitace jsem se soustředil na konektory atd. ...bios jsem nerestartoval alespoň ne vědomě ... Pri nezasahovani do startu pocitace to napise to co jsem psal v úvodním prispevku tedy asi urcite heslo k HDD
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=john;520517]BTW: nabizi ti HDD moznost bootu z vice oblasri?[/QUOTE]
nevim jak by nabídka bootu z vice oblasti vypadala takze asi ne
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=john;520517]BTW: nabizi ti HDD moznost bootu z vice oblasri?[/QUOTE]
nevim jak by nabídka bootu z vice oblasti vypadala takze asi ne