Dobrý den mám mám LCD televizor Samsung LE46C650 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) a k vánocům jsem zakoupil domácí kino samsung HTe4550 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ). Jelikož jsem poměrně laik chtěl bych se před zapojením zeptat na pár věcí ohledně propojení s televizorem. Současně jsem při zakoupení tohoto domácího kina (vánoční dárek) zakoupil ještě HDMI kabel a optický kabel. Potřebuji vědět, zda když propojím televizor s tímto domácím kinem přes rozhraní HDMI jestli mi půjde do reproduktorů i zvuk tím myslím zvuk z televizních stanic (kabelová televize), nebo budu muset dát jak HDMI tak i optický kabel ? Dále bych se chtěl zeptat moje televize je vybavena funkcí internet TV (widgety od samsungu) a přehrávač blu ray domácího kina má Smart TV. Takže v současné době wlan kabel je samozřejmě v televizoru. Proto se chci zeptat zda při montáži a propojení mám kabel od internetu dát do toho přehrávače, nebo je to zcela jedno a nechat ho v televizoru ? A poslední otázka obě zařízení mají funkci Anymet tak doufám, že je budu obě ovládat ovladačem od televizoru. Děkuji moc za odpovědi od erudovaných přispěvatelů. Díky.
Domace kino ma aj ARC (Audio return channel), cize HDMI ARC http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx ked to ma aj ta TV jedno HDMI, tak staci kabel HDMI 1.4. Inak treba pouzit aj audio kabel...