Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: PC na přehrávání fullHD filmu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    5

    Zdravím,

    úvodem bych měl pár dotazů. Co je vlastně nejdůležitějším komponentem pro plynulé a bezproblémové přehrávání fullHD filmů? Nebo to záleží na více faktorech?

    Jedná se mi o to. Momentálně přehrávám filmy z notasu pres HDMI kabel do TV. Bohužel u některých filmů a náročných pasáží mi přeskočí obraz nebo třeba hodí kostičky. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl zkusit dát dohromady stolní PC a pouštět to z něj, aby vše šlapalo jak má.

    Jestli by jste mi byli schopní poradit a doporučit nějaký návrh sestavy, bylo to velice fajn. Cenově by jsme se mohli pohybovat mezi 10 000 - 15 000. Bez monitoru a OS.

    Děkuji za rady a tipy
    Naposledy upraveno uživatelem jurca: 03-01-2013 v 02:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Tak ono dneska přehraje Full HD už téměř cokoli. Záleží také na přehrávači. Ve Windows media playeru se mi umí hryznout Full HD video i s i5 3470 a ATI5750, používám VLC media player. Takže klidně i taková sestava: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01125D011RAD01
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    86

    Pokud to PC nevyužiješ ještě i pro něco jiného, kup si na filmy nějakej HDD Media player, kterej je na to specializovanej a ještě výrazně ušetříš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    5

    Zapomněl jsem připsat, ze bych ho využil pro občasné odreagování u nějaké té novější hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    K tomu co tam dával suprak dáš HD7770 a taky si i zahraješ
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Ale v tom případě bych vzal i silnější zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    K čemu, grafika vezme 80 W, CPU 65 W, zbytek už moc ne. Spotřeba se ani teoreticky nedostane nad 150 W.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Na Vánoce jsem stavěl jednomu známému PC s i3 3220 a AMD7850 a napájí to všechno právě to 360W Gčko. Bylo to poprvé co se mi tato série dostala pod ruku a můžu říct, že je opravdu super. Ventilátor velmi tichý a celý zdroj byl vlažný po celých 24 hodin burnu. Wattmetr jsem sice neměl k dispozici, ale jsem přesvědčen, že měl ještě velkou rezervu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    nedostane nad 150 W.
    Tak o tom se dá polemizovat. Každopádně ten zdroj asi bude stačit, máš pravdu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    5

    Něco málo sem prohlédl a viděl bych to na procesor i3, 8gb ramek, 1-2Tb disk. Bohužel vůbec nevím, co do toho pořídit za grafiku. Jestli by jste mi mohli hodit jještě nějaký návrh sestavy, byl bych rád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011TGY0117AP01

    I na to nenáročné hraní to bude stačit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011TGY0117AP01

    I na to nenáročné hraní to bude stačit...
    Aj vystup HDMI z MB by nebol zly ;-) http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    5

    Co něco takového? Jsou v tom nějaké nesmysly či něco podobného?

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011RAD011KGO01
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od jurca Zobrazit příspěvek
    Co něco takového? Jsou v tom nějaké nesmysly či něco podobného?

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011RAD011KGO01
    To si preco nevybral s novym jadrom Ivy Bridge? To mas aj v podobnej cene! http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00830985331PF0

    Inak: Suprak ti tam dal aj odkaz na zostavu aj s i3 3220...ked chces zamenit grafiku, tak zamen
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Uložiště dat + možnost přehrávání filmů z něj v TV
    Od p0ky v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-07-2013, 20:52
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-05-2010, 10:35
  3. Přehrávání HD filmů ve WIN7
    Od mamrut v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-01-2010, 15:48
  4. Zvuk při přehráváni filmu
    Od Marekdv v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 11:26
  5. Padání PC při přehrávání FullHD filmu
    Od Zeus(CZ) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 12:44