Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: nový PC - nechat sestavit u prodejce nebo doma?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Zdravím, objednal jsem si sestavu u czc a nechal jsem si to tam i sestavit (nemám na to zrovna moc čas). A te´d si tak říkám, jesi sem si to radši neměl sestavit sám. Jesi to tam třeba není jako v autoservisu, že tam vrazí nějaký kazový díl apod. Nemáte náhodou zkušenost?

    Mimochodem, ta sestava je níže, kdyby se někomu chtělo, zkoukněte pls, zda tam nemám nějakou hovadinu typu - cpu nepude na desku nebo tak :-). ale mělo by to být v poho, páč sem se radil tady na fóru.

    děkuju.

    HDD SSD CRUCIAL M4, 2,5", SATA III - 128GB

    MB Gigabyte Z68AP-D3 - Intel Z68, DDR3, LGA1155, ATX

    Corsair Vengeance Low Profile Red 8GB (2x4GB) DDR3 1866

    Zdroj SEASONIC S12II-520 - 520W (80Plus Bronze)

    COOLER Gelid Solution Tranquillo, CPU cooler - revize 2

    CPU Intel Core i5-3350P (3,1GHz, 6MB, LGA 1155) BOX

    CASE ZALMAN ZM-T1, černá

    KABEL Redukce HDMI A - DVI-D F/M
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    czc je seriosní obchod-problém bych v tom neviděl
    jinak sestava je dobrá ale nevidím grafiku
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Kdo TI poradil GB desku ? ... i když ono již nyní je to úplně jedno, máš-li objednáno
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    IMHO všechny důležité připomínky již byly řečeny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    czc je seriosní obchod-problém bych v tom neviděl
    jinak sestava je dobrá ale nevidím grafiku
    grafika tam není. Bez ní to vůbec nepojede? Jsem z toho trochu jelen jak je to s těmi integrovanými graf. jádry. Já hry nepotřebuju a měl sem za to, že to bude běhat i snějakou na desce.

    No tu Gigabite mi poradil jeden známý, ale je fakt, že mi tady někdo radil jinou. Jenže tomu dotyčnému na GB vadilo jen blbé natočení konektorů či co, víc mi to už nedovysvětlil. Tak sem to tak nechal.
    co je na té GB tak špatného? eště bych asi moh přeobjednat :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Ne, bez grafické karty (ať už integrované, nebo dedikované) to nepojede. Core i5-3350P nemá integrované grafické jádro. Pokud ho vyžaduješ, musíš zvolit jiný model. Cenově nejbližší vyhovující je i5-3330, ale zvaž i5-3470, které za mírný příplatek nabízí vyšší frekvenci.

    Deska - výběhový čipset, jen HDMI výstup, bez nativního USB 3.0
    Volil bych raději MSI Z77A-G43, GIGABYTE GA-Z77-D3H, nebo ASUS P8Z77-V LX. Pokud chceš ušetřit, lze použít i desky s čipovou sadou H77, respektive B75.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Já osobně bych bral jen tu Asusku. GB mají ještě krapet horší (ne tak dobře zpracovanou) regulaci ventilátorů a k MSI jsem poslední dobou opatrný, i když možná zbytečně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Ne, bez grafické karty (ať už integrované, nebo dedikované) to nepojede. Core i5-3350P nemá integrované grafické jádro. Pokud ho vyžaduješ, musíš zvolit jiný model. Cenově nejbližší vyhovující je i5-3330, ale zvaž i5-3470, které za mírný příplatek nabízí vyšší frekvenci.

    Deska - výběhový čipset, jen HDMI výstup, bez nativního USB 3.0
    Volil bych raději MSI Z77A-G43, GIGABYTE GA-Z77-D3H, nebo ASUS P8Z77-V LX. Pokud chceš ušetřit, lze použít i desky s čipovou sadou H77, respektive B75.
    díky moc, hlavně to info ohledně grafické karty mi moc pomohlo.

    UPlně mi není jasné, jak to myslíš, že ta má deska je bez nativního USB 3.0...protože já v tom popisu čtu 2x USB 3.0, hm tam možná je zakopaný pes v přesném významu toho slova nativní.

    OVšem, ono se to celé ještě zkomplikovalo. Nevšim sem si, že ta vybraná bedna je mikroATX, takže se tam vybraná deska nevejde. Volali mi z CZC a nabízejí mi právě tu s H77, konkrétně http://www.czc.cz/search?q-fulltext=106696. Přitom mi ale člověk (co mi původně navrh pc) původně doporučil právě čipset Z68. Chtěl jsem po něm hudební stroj. A te´d nevím, jeslti ten čip Z68 doporučil proto, že je k tomu fakt vhodný, nebo proto, že vycházel dobře cenově. Pokud máte někdo tušení, budu povděčen. Jde mi prostě o to, aby ten H77, nebyl nějak moc osekaný, nebo jestli by případně šel Z77. Koukal jsem na info o těch čipech, a zdá se, že jsou velmi podobné, ale nevím, jestli nepřehlížím něco důležitého.

    Obecně si nejsem jist, jestli je vůbec dobré použít bednu, do níž vleze mikroATX, jestli tam třeba není příliš málo místa atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ano, pes je zakopaný v tom slově nativní.

    Z68 je o generaci starší čipset, proto je deska levnější. S vhodností pro hudební PC to nemá nic společnýho.

    H77 je stejný jako Z77 (plus mínus), jen je ochuzený o možnost taktování, což tebe asi trápit nebude, protože nekupuješ procesor který to umožňuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Ano, pes je zakopaný v tom slově nativní.
    No, přiznám se, že mi furt není úplně jasné jak je to s tím, že ta moje původní deska nemá nativní USB 3.0. Já to chápu tak, že ho tam od výrobce/standardně nemá. Rozumím dobře?
    Jesi jo, tak mě tedy mate, že já v popisu u desky to USB 3.0 vidím. Ale možná se tím myslí něco jiného. díííík
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Jde o to, že řadiče jsou obsaženy v chipsetu nebo procesoru (= nativní). A pokud nejsou obsaženy v chipsetu nebo procesoru, pak můžou být dodány externími řadiči. Vlastně ve výsledku jde o to, že ti třeba USB3 zařízení nepůjdou tak rychle jako přes řadič v chipsetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Dřívější řešení připojení USB 3 bylo řešeno pomocí PLX switchi, na který byly následně napojeny řadiče SATA 6G, USB 3 a zbylé PCIe sloty. Pro SATA 6G a USB 3 bylo vyhrazeno 500 MB/s. Takto to řešil Asus a MSI. GB to zase řešil tak, že řadičům v případě potřeby přiřadil PCIe linku určenou pro druhou grafickou kartu, čímž byla ztracena podpora CrossFireX, a pro samotnou grafickou kartu zůstalo osm linek PCIe. Obě řešení sebou nesla určité výkonové omezení.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Switch s USB nebo nový router s USB
    Od cmelak598 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-03-2012, 13:54
  2. SSD ?nebo nechat 250AAKS?
    Od lavjoy v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-04-2010, 09:42
  3. vylepšení nebo raději nový pc?
    Od Lukáš 85 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 06-08-2008, 14:00
  4. Sestavit sám nebo nechat v obchodě?
    Od Zeus(CZ) v sekci PC - archiv
    Reakcí: 133
    Poslední příspěvek: 02-07-2008, 16:12
  5. Kde si nechat sestavit PC
    Od Patozzi v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-11-2007, 15:46