Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Power supply surges detected during .... Co to zase je?

marty8107 (12)|6.1.2013 21:17
Ahoj všichni, tak včera jsem vyměnil pískající zdroj Fortron za nový Seasonic a dnes se po zapnutí objevila hlaška:

"Power supply surges detected during the previouspower on.Asus anti-Surge was triggered to protect systemfrom unstable powersupply init!Press F1 to run setup."

Jaký přepětí proboha!!!! Hledal jsem na zahraničních forech, ale moc moudrý z toho nejsem.

Doufám, že to nenaznačuje Seasonic K.O., to už bych se asi posr.. a v obchodě by mě poslali do prčic.

Předtím než se to stalo jsem zkoušel dát paměti na 1866MHz, neúspěšně, nenaběhl, zmáčkl jsem Mem O.K., nahrál optimální Bios a frekvenci pamětí dal z 1333 na 1600, nic víc a nechal naběhnout WIN7 potom to vypnul a asi po třech hodinách a to už víte.

Flashnul jsem pro jistotu bios na nejnovější a zatím se to neobjevilo. Systém je stabilní, nepadá. Dá se to nějakým softem testnout? Ještě Asus monitor ukazuje všechny tři napětí stabilní , hodnoty se moc nemění.
Georginek (2957)|6.1.2013 21:27
Ja sem todle videl jen jednou. Bylo to vadnym zdrojem. Sel na reklamaci.

Jinak dle zahranicnich for to znamena proste vadny PSU ci poruchami v "proudu". Vadnou UPS, pripojenim lednicky na stejnou fazi jako PC atp.

Mnoha lidem tez pomohl BIOS update.

Testnou to muzes OCCT PowerSupply test.
marty8107 (12)|6.1.2013 22:19
Lednička jo? No zítra to musím odstranit, protože v přepěťové ochraně Belkin pure av-této

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

mám strčenou ledníčku, mikrovlnku, tv a PC. Musím zítra koupit psa a předělat to. Ale s Fortronem se to za dva dni nestalo a se Seasonicem hned druhý den. Nicméně to dám do pořádku.

Pokud by ještě někoho něco napadlo sem s tím.

Zkoušel jsem OCCT, ale všechny testy jen na chvilku. Pěkně to zapojí všechny čtyři jádra, ale teploty to ukazuje nějaké nízké oproti Asus monitoru.

Jinak díky. Až se to objeví, tak se ozvu.

Aktualizováno: Ledničku už jsem provizorně přepojil, je sice na stejném okruhu, ale tyhle špičky by měla ta přepěťovka sežrat. Uvidíme.