Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Počítač při různých činnostech zamrzá. Pomáhá jen úplné vypnutí a zapnutí.

  1. #1

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    Dobrý večer, v průběhu dnešního dne mi začal zamrzat počítač. Po zmáčknutí Crtl+Alt+Delete, Alt+Tab nebo Win klávesy se nic nestalo, musel jsem PC resetovat. Nejprve se tak dělo při hraní hry Deus Ex: Human Revolution o něco později i při surfování internetu Firefoxem a v podvečer během přehrávání filmu. Během hry a procházení internetu systém "pouze" zamrzl, ale během přehrávání filmu, po asi po 5 minutách přehrávání přestal fungovat zvuk a a asi o 10 sekund později mi naskočila BSOD obrazovka. Proces všech dnešních resetování neprobíhal "standartně" - zmáčknutím jednoho tlačítka se počítač sice vypnul, ale počítač už naběhl --> Objevila se mi pouze černá obrazovka, kde nahoře vlevo blikal vodorovný kurzor a vpravo dole bylo napsáno A2. Pomohlo pouze počítač vypnout, počkat pár vteřin a znovu zapnout. Teploty se drží v normě (hra max. 65°C, film max. 40°C, internet max. 35°C). Asi před 14 dny jsem počítal otevřel, abych zkontroloval prach a překvapilo mě jak je ho tam málo.

    Systém včetně ovladačů mám aktuální. Programem Memtest jsem projel 100% operační paměti, ale žádnou chybu nenašel. Minidump soubor z modré smrti bych se rád nahrál, ale příslušná složka s dmp soubory je prázdná. Buď se mi neukládají nebo se mažou při bezproblémovém startu. Jak se tomu dá zamezit? A máte nějaké nápady, co by s mým PC mohlo být v nepořádku a co bych měl pro to udělat? Mockát děkuji.

    Procesor: QuadCore Intel Core i5-2500K, 3400 MHz
    Operační paměť: 2x4GB DDR3-1333
    Základní deska: MSI P67A-C45 (B3)
    Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 1GB DDR5
    Zvuková karta: Integrovaná na základní desce
    Disk C: 64GB Crucial m4 2.5-inch SATA 6Gb/s, SATA III (SSD) --> Obsahuje systém a všechny programy vyjma her
    Disk E: Seagate Barracuda ST31000524AS 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" --> Obsahuje data a hry
    Zdroj: Seasonic 520W
    Skříň: Cooler Master HAF 912 Plus
    Monitor: G2420HDBL, 24"
    Operační systém: Win 7 Home Premium SP1 64-bit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Minidump musis povolit....
    start/ovladaci panely/system/upresnit nastaveni/spousteni zotaveni systemu/
    zakrizkovat zapsat udalost
    zkraceny vypis pameti. Osobne mam zkusenosti, ze je lepsi ho nechat ukladat na klasicky HDD a nikoliv na SSD.

    Taktujes? Pameti si testoval jak dlouho? SSD a HDD jsou v poradku?

    Muze to byt hafo veci.....ale zacal bych tim jak sem psal.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 10-01-2013 v 23:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    147

    skusim len moj nazor, že prva vec skus preinstalovat nanovo windows ak to bude robiť aj potom, tak skus s niekym kto by ti mohol pozicat nejaku suciastku na vymenu , napr. požiciat graf. kartu a tu tvoju vybrať a daj pozicanu, zdroj malokedy odchadza, procesor by to nemal robiť ale aj ten by som sa nejak takymto spôsobom pokusil vyskusat, tu dosku čo maš nič v zlom ale MSI už nikdy viac, nemam dobru skusenosť, malo by sa dat aj zistiť ak klikneš pravym na Tento počitač - spravovat- Event Wiever - Application , a tam sprava o nejakej chybe Error ak by sa tam niečo zobrazilo tak skus vygoogliť , neviem či to ma nejaku cenu ale aj tak sa da zistiť problem v PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    - HD Tune mi na discích žádné chyby nenašel.
    - Žádnou komponentu jsem dosud netaktoval.
    - Minidumpy jsem povolil
    - Paměti jsem testoval asi hodinu. Nahoře byl ukazatel průběhu v procentech, a když dosáhl 100% a začal test znovu, tak jsem ho ukončil.
    - V příloze přikládám kritické chyby z Prohlížeče událostí ve správci zařízení.

    Teď si asi zapnu nějaký seriál a budu "doufat v BSOD".
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 1094 
Velikost: 601.1 KB 
ID: 27777  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Pameti - malo. Test alespon 5 hodin v kuse. Pouzij Goldmemory - je lepsi. Vyuzij jak QUCIK test, tak NORMAL test. Mas vse dobre nastavene?
    Stabiltu PC jako celku muzes vyzkouset pomoci OCCT, kdyz to bude padat, musime se dobrat k tomu, ktera komponenta to dela.

    Ten Kernell-power je jen oznameni o tvrdem vypnuti. Musis najit jine chyby a rozkliknout je. Jenze vetsina chyb tam sice je, ale na stabilitu PC nemaji vliv. Spis to sou malichernosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    147

    tie chyby su len tom že si restartoval natvrdo PC, takze asi to bude niečo ine, to je najhorsie že zistiť pričinu je zlozite, ide to iba vylučovacou metodou, od zdroja po HDD, môže to byt aj nejakym chybnym zapojenim skrinky kablikmi na dosku, može to byť všeličo..... vyber jednu ramku a tu druhu nechaj tak, ak zas zamrzne , vymen ramky a zas skus zapnuť

    Ešte otazka, jak maš zapojene ramky? mas ich obe zapojene v modrom slote? maš ich sparovane?
    Ale ajtak by to nemalo mať vplyv na mrznutie PC
    Naposledy upraveno uživatelem depešmod: 11-01-2013 v 00:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    - Pomocí přehrávání seriálu jsem vyvolal další BSOD, ale opět jsem v příslušné složce nenašel žádný dmp soubor. Použil jsem toto nastavení: http://resize.like.cz/images/91_106_...0nastaveni.jpg
    - Test v programu OCCT mi běžel 9 sekund a poté se objevila hláška: "Program Crysis2.exe přestal pracovat..." a to i přesto, že tuto hru nemám na disku už několik měsíců.
    - Ramky jsou zapojeny vedle sebe v černém a modrém slotu. Nevím co máš na mysli jako "spárované". Nejsou fyzicky spojeny a jedná se o dvě identické operační paměti.
    - Normal mod v GoldMemory je dostupny pouze v placené verzi. Bude stačit Quick test?

    Zbývající chyby z Prohlížeče událostí ve správci zařízení, které nebyly označeny jako kritické, ale časově odpovídají jsou:

    Ovladač PCI vrátil neplatné číslo ID pro podřízené zařízení (FFFFFFFFFFFFFFFF00).

    Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

    - Na další věci, o nichž jste psali, se podívám ráno.
    Naposledy upraveno uživatelem Eru: 11-01-2013 v 02:18
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    147

    mam na mysli že ak maš ramkove sloty farebne upravene a jeden slot modry druhy cierny zase modry druhy cierny, ramka prva by mala byt v slote modrom a druha nie v ciernom ale v modrom zase, tomu sa hovori sparovane ramky alebo tak nejako, ale to je iba o tom ze budu pracovat lepsie ako ked ich ma teraz zapojene, jeden v modrom druhy v ciernom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Meli by bejt zapojeny v Dual Chanellu, tj bud modra/modra, nebo cerna/cerna. Kdyz mas jednu v modrym a druhou v cernym pameti jedou v Singlu. Koukni se v BIOSU poradne, jestli mas spravne nastavene parametry, tj casovani, frekvenci a napeti RAM.

    Kam si dal ukladat ten minidump? Muzes taky zkusit nastavit defaultni cestu minidumpu. Me kdyz se neukladal DUMP, bylo to zpusobeno - ze jeden z disky chyboval ( vykostil radic ) PC se zaseklo a na SSD se proste dump nezaznamenal.

    Jaky test v OCCT jsi spustil?

    U GM spust QUCIK TEST. alespon 5hod. Memtest muzes taky stejny cas.
    Zkus si stahnout starsi verzi OCCT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    Update:

    - GoldMemory nenašel jedinou chybu
    - OCCT mi po pár vteřinách padal* s chybovou hláškou Crysis2.exe padá při spuštění testu "GPU: 3D" a testu "Power Supply"
    - Přehodil jsem ramky do Dual Channelu
    - Resetoval jsem BIOS do defaultního nastavení
    - Zkontroloval jsem zapojení veškerých kabelů uvnitř PC skříně
    - Poté jsem v domnění, že jeden zapadl trochu víc a počítač posléze vydržel dlouho (tj. přes jednu hodinu) bez záseku během prohlížení internetu, spustil epizodu seriálu. Bouhužel v poslední minutě opět vypadl zvuk, současně se odněkud z PC skříně začalo ozvývat zběsilé hrčení (tak silné jsem na tomto PC ještě nezažil). Když jsem video vypnul, hrčení ustalo. Poté nastalo další zamrznutí.

    Poté ještě přidávám pár detailů, které mi dříve nepřipadaly důležité, ale třeba z toho něco vyvodíte:

    - Prvnímu erroru ve zmiňované hře, předcházelo vypadnutí zvuku a savy, které jsem v té době ukládal se neuložily (zjištěno po resetu), i když se mi na obrazovce objevila ikonka jejich ukládání. Také při tomto prvním erroru počítač nezamrzl, ale vypnul se - bez chybové hlášky a bez modré smrti. Při ostatních ve hře už docházelo pouze k zamrnutí PC.
    - Obdobně i pokud těsně před zamrznutím vytvořím/edituji v PC nějaký soubor, po resetu ho už nenajdu.
    - Když dojde k zamrznutí, nejdou otveřít žádné soubory/složky a nenačtou se internetové stránky. Kurzorem myši můžu ale i nadále pohybovat, ale klikáním se nic neděje. Když zmáčknu Ctrl+Alt+Delete změní se kurzor myši na znak načítání, stále s ním mohu pohybovat, ale to je tak vše.

    ad*) OCCT mi již chybovou hlášku nevyhodil. (Smazal jsem soubor s nastavením) Po otestování dodám výsledky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    147

    ešte ma napadla taka vec že mne raz restartovalo PC na jednej zostave čo som mal, ked som updatoval bios odvtedy mi vsetko fakčilo jako hodinky , môj dalsi nazor je žeby si urobil najnovši update Biosu Maticnej dosky , neviem či budu ostatny suhlasiť, ale mne to vtedy pomohlo. ak to nevieš robiť ty radsej zozen kamosa čo to robil. môže to byť nebezpečne pre stratu dosky ako takej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    - Provedl jsem dva druhy testů z programu OCCT
    - První GPU: 3D vyšel bez chyb.
    - Druhý CPU: Linpack má ve výpisu uvedeno "Error detected", ale nepřišel jsem z něj na to, kde je chyba.
    - Když jsem dnes přehodil ramky a zapnul PC, problikla mi po přehození Biosu do defaultních hodnot a následném bootu modrá smrt a její výpis se mi do PC uložil. Ukládání dmp souborů proto funguje, ale ne zrovna tehdy, kdy bych to potřeboval. Pro jistotu přikládám její výpis.

    Výsledky obou testů a jediný uložený minidump přikládám v příloze.

    Pzn. osobně neznám nikoho kdo by dovedl flashnout BIOS. Ale všechno je jednou poprvé. Nevíš o nějakém návodu pro lamy?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    147

    ak nevieš radim sa do toho nepustaj, skus pozriet navod v knizke pre MSI ak sa tam nahodu docitaš o niečom, mala by to byt utilita nejaka, ja mam gigabyte dosku a tam to uple jednoduche, skus niečo vygoogliť
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    No, podle oficiálního návodu: http://www.msi.com/service/biosupdate/ , to nevypadá zas tak složitě. Raději ho vytisknu a nechám si to na zítra. Ráno moudřejší večera. Drž mi palce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    Update: Aktualizoval jsem BIOS na nejnovější verzi, ale problém stále přetrvává. Co bych měl dělat dál?

    Pzn. Výpis z BSOD se mi v PC uloží jen tehdy, pokud se modrá obrazovka sama zavře a následuje restart. Pokud mi zůstane viset a já ji musím resetovat, tak se mi výpis neuloží.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-01-2012, 10:24
  2. POčítač při větší zátěži padá, případně se úplně vypíná
    Od glumik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 31-10-2011, 20:14
  3. Počítač zamrzá..
    Od petrnson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-11-2009, 19:15
  4. samovolné vypnutí a zapnutí pc
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 20:47