Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 37

Téma: Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #16
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Dejme tomu ze bych koupil 3570K (pravdepodobne nebude jina moznost, jelikoz finance budu mit az v breznu a to bude starsi generace SB nejspise doprodana), jaka bude zivotnost? Rikal jsi, ze postupem casu bude degradovat to jest kdy? Je to asi kus od kusu co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    To jsou pouze moje domněnky že bude degradovat, považuju to za pravděpodobné, jelikož je to u nekvalitních past po pár letech běžné. Netuším taky, jestli mezi IHS a jádrem je nebo není v normálním stavu vakuum a jestli by případně tu životnost mohlo nebo nemohlo prodloužit. Nicméně právě po uvedení Ivy Bridge a failu s teplotama mi došlo, proč jsem kdysi nebyl schopný rozchodit známému známého jakýsi S478 Celeron Northwood, nebo co to bylo, který se po několikerém přesazení chladiče přehříval i bez zátěže.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Při přetaktování a zvyšování napětí narazí ta špatná pasta v IB rychle na své limity a je pak téměř jedno, jaký máš chladič, jelikož přenos vázne jinde. V základním stavu bude vpohodě, ale to pak nemusíš kupovat taktovací verzi procesoru. Jenže jakou jinou koupit, když ten >GHz v rezervě by byl hřích nevyužít. Logickým vyústěním rovnice je 2500K, které při tom taktování i uchladíš. Proč ostatní doporučujou 3570K? Asi proto, že viděli, že ho doporučují ostatní, jinak to vysvětlit neumím. Případně jsou to hardcore moddeři, u kterých je samosebou, že kašlou na záruku a 3570K si upraví.
    Tu som objavil video z benchmarku F1, kde je na obraze aj monitoring hw. Ma tam 3570K bez pretaktovania s povodnym intelackym chladicom! Ten load cpu je nad 90% s teplotou okolo 65°C. Ktovie aka teplota by bola po pretaktovani s nejakym kvalitnejsim chladicom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    hmmm tak to jsou docela husty teploty no. Problem je v tom, ze ted si 2500K nemuzu koupit z duvodu financi a nez na nej nasetrim tak do te doby bude 2500K pryc z trhu takze 3570K me asi stejne nemine. Leda ze bych potom jeste pockal na Haswell. Snad na tom budou lip nez IB, doufam. Ceny novych CPU asi budou vysoky a navic jeste nova patice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Eriku nevím, jestli ty teploty jsou podle tebe nízké nebo vysoké, mě osobně přijde 65°C u CPU s tak malou spotřebou a ani ne v plné zátěži jako sakra hodně, každopádně nečekej, že lepší chladič výrazně pomůže. BOX je sice na taktování nedostatečný sám o sobě, ale s lepším chladičem dosáhneš od určitého bodu akorát toho, že bude vlažný, zatímco Ivy Bridge CPU pod ním se bude stejně přehřívat.

    Počkal bych, co se vyvrbí z Haswellu, když nebude dobrý/výhodný tak se podíval po bazarových 2500K a jako záložní řešení si nastudoval průběh nutné operace u Ivy Bridge :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Takový nervy, to bych nikdy nepodstoupil,ještě k tomu pokud se to nepovede tak 5000 v prdeli
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Eriku nevím, jestli ty teploty jsou podle tebe nízké nebo vysoké, mě osobně přijde 65°C u CPU s tak malou spotřebou a ani ne v plné zátěži jako sakra hodně
    tak plna zataz...priemernych 93% je uz dostatok a myslim si, ze load CPU 100% ani nie je. Nahravanie bere z CPU takych 20-30%, cize tam by bol load bez nahravania asi maximalne 70% a tym aj nizsia teplota.

    Inak v tom inom videu, kde to nie je narocne na CPU by to bolo bez nahravania maximalne 40% (ma tam nastaveny aj framerate limit na 60fps, co pokladam tiez za rozumne):

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Radsi pockam na Haswell jak to tak vidim . Nerad bych potom provadel demontaz cipu . S tim IB to Intel trosku podelal.

    Cetl jsem, ze Haswell by mel vyjit koncem Kvetna na trh jestli je na tom neco pravdy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od mike033 Zobrazit příspěvek
    Radsi pockam na Haswell jak to tak vidim . Nerad bych potom provadel demontaz cipu . S tim IB to Intel trosku podelal.

    Cetl jsem, ze Haswell by mel vyjit koncem Kvetna na trh jestli je na tom neco pravdy.
    Tak ak ta nesuri, tak pockaj...a ked pockas aj na rok 2014, tak tiez budes na tom mozno lepsie a tak dokola
    Inak k tym pretaktovanym CPU...tu som nasiel i5 3770K a v hre Crysis 2 je na fullHD rovnako 53 fps, ako aj na povodnej frekvencii To skor bude vyhodne na ine cinnosti a nie na hry
    http://www.guru3d.com/articles_pages...th_z77,24.html
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 12-01-2013 v 19:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od erik555 Zobrazit příspěvek
    Inak k tym pretaktovanym CPU...tu som nasiel i5 3770K a v hre Crysis 2 je na fullHD rovnako 53 fps, ako aj na povodnej frekvencii To skor bude vyhodne na ine cinnosti a nie na hry
    Nezlob se na mě, ale velkou část svých příspěvků chrlíš jako nějaký náhodný generátor - vytrhneš jednu věc z rozsáhlého tématu a začneš z ní dělat rychlé závěry. Například jakési průměrné fps v maximálních detailech, kde se všechny procesory srovnaly do latě. Tento druh herních testů je nyní oblíben zejména u příznivců AMD. To si může mike rovnou nechat své i3, ne? Snad i moje C2D @ 4GHz by těch 50 fps v daném měření dalo. Nebudu se znovu opakovat, proto si, prosím, přečti tyto moje příspěvky, ve kterých vysvětluju, proč měření fps, tak jak je léta praktikováno, je přinejlepším přibližné (byť jednoduché na provedení) a proč ani vysoké naměřené hodnoty nezaručí plynulost hry.
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...ht=#post522879
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...ht=#post522900
    A teda k vysokým hodnotám má průměrných 53 sakra daleko - je to o hodně míň, než abys mohl vsyncnout na 60 a ještě dál k tomu, aby byla hra plynulá i bez vsyncu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    elpsycho, teraz absolutne neviem, ku ktoremu mojmu vykladu si napisal toto spolu s odkazom na video! Co si vlastne porovnaval so mnou co som napisal?
    ja som hral nedavno napr. FarCry 3, mam tiez zapnuty limiter na 60fps, a je to s plynulostou OK.
    Tu sa nieco pisalo aj o pretaktovani procakov, tak som dal link, ci je to kvoli hram aj potrebne! neviem, o co ti ide v tom tvojom napadajucom prispevku! a to neslo o vysku fps, ale o to, ze je to stejne, ci procak pretaktujes, alebo nie s rovnakym HW v skrini!
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 12-01-2013 v 21:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Však se podívej, co jsem citoval. Píšeš, že Crysis 2 na nejvyšší detaily jede 53 fps na jakékoliv frekvenci a z tohoto jednoho faktu vyvodils, že přetakt není ve hrách potřeba. Nebo jsem něco špatně pochopil?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Však se podívej, co jsem citoval. Píšeš, že Crysis 2 na nejvyšší detaily jede 53 fps na jakékoliv frekvenci a z tohoto jednoho faktu vyvodils, že přetakt není ve hrách potřeba. Nebo jsem něco špatně pochopil?
    Tak sa lepsie na to pozri a mas tam orig., ale aj pretaktovany na 4,9GHz a k nemu fps!!! To som uvadzal, a nie vysku fps!!!
    Ja som len dal odkaz na ten graf, ja som ho nevytvoril...stazuj si u nich!
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 12-01-2013 v 22:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    To je jak když člověk mluví do dubu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    ...............
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58