Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Problemy s ovladaci DVD a BD

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, potreboval bych poradit.

    Po kazdem startu PC v prohlizeci udalosti se objevi
    Načtení \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys bylo zablokováno kvůli nekompatibilitě s tímto systémem. Požádejte dodavatele softwaru o kompatibilní verzi ovladače.
    Nepodařilo se načíst ovladač \Driver\pfc pro zařízení IDE\CdRomHL-DT-ST_DVDRAM_GH22LS50________________TL03____\6&cfb08 f6&0&1.0.0.
    Nepodařilo se načíst ovladač \Driver\pfc pro zařízení IDE\CdRomHL-DT-ST_BD-RE__BH10LS38________________1.00____\5&2cc8a95a&0& 2.0.0.
    Načtení \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys bylo zablokováno kvůli nekompatibilitě s tímto systémem. Požádejte dodavatele softwaru o kompatibilní verzi ovladače.


    Kdyz spustim Lightscribe panel, u BD mechaniky je chyba.

    Online napoveda protokolu udalosti je pouze ze dvou chyb ale moudrej z toho nejsem http://social.technet.microsoft.com/...ernel-pnp.aspx

    Dekuji!

    Jestli to ma vubec smysl resit, pac na webu mrkvosoftu je : It is safe to ignore the message, and no action needs to be taken.

    Jenze ta chybu u Lightscribe software mi prijde divna......
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek1.JPG 
Zobrazení: 120 
Velikost: 35.6 KB 
ID: 27781Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek2.JPG 
Zobrazení: 98 
Velikost: 32.6 KB 
ID: 27782
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 12-01-2013 v 18:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 108 
Velikost: 37.8 KB 
ID: 27860Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.JPG 
Zobrazení: 95 
Velikost: 37.9 KB 
ID: 27861Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.JPG 
Zobrazení: 108 
Velikost: 40.2 KB 
ID: 27862Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek1.JPG 
Zobrazení: 109 
Velikost: 33.1 KB 
ID: 27863Toto svinstvo zpusobuje nekdy zasek startu systemu, viz topic http://www.svethardware.cz/forum/sho...emu?highlight=

    A ted co s tim? Horni obrazky z Lightscribe se mi podarilo opravit reinstalaci na novejsi verzi. Nicmene chyby v prohlizeci udalosti jsou tam porad.

    Prikladam screeny ze spravce zarizeni


    Ve spravci se nyni objevuje
    Načtení \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys bylo zablokováno kvůli nekompatibilitě s tímto systémem. Požádejte dodavatele softwaru o kompatibilní verzi ovladače.
    Nepodařilo se načíst ovladač \Driver\pfc pro zařízení IDE\CdRomHL-DT-ST_BD-RE__BH10LS38________________1.00____\5&2cc8a95a&0& 2.0.0.

    Načtení \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys bylo zablokováno kvůli nekompatibilitě s tímto systémem. Požádejte dodavatele softwaru o kompatibilní verzi ovladače.
    Nepodařilo se načíst ovladač \Driver\pfc pro zařízení IDE\CdRomHL-DT-ST_DVDRAM_GH22LS50________________TL03____\6&cfb08 f6&0&1.0.0.


    Jelikoz jedna mechanika je pripojena na Silicon Image ( doplnkovy radic ) a slysel jsem, ze pomuze nainstalovat AHCI Base Setup od SiliconImage, naisntaloval jsem to ALE

    zmenil se ovladac systemu z msahci na msgahci a vsechny disky se tvarili jako SCSI - takze u zadneho z nich nefungoval SMART, informace o discich nebyly v zadnem programu dostupne a programy pro SSD hlasili, ze zadny SSD disk neni pritomen.
    Tak jsem zpatky zase nainstaloval RST.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 21-01-2013 v 18:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak problem sem stale nevyresil. Uz nevim co mam delat..

    Pri startu systemu se W7 zaseknou pri uvitaci obrazovce........HDD Ledka problikava ve stejnem intervalu, nic se nedeje. Muzou za to ty mechaniky. Nicmene, dela to, i kdyz je zapojen pouze DVD nebo pouze BD, tak dohromady. Ty chyby ve spravci jsou porad stejny.
    Zkousel jsem ovladac msahci, iastor, zkusil jsem i RST, dale pak smgAHCI.....

    Mel jsem puvodne zapojenou DVD mechaniku na ICHR10 a BD na SiliconImage, jelikoz ma deska "jen" 6 SATA a 2 SiliconImage, z toho funguje pri "normal modu" jen jeden port.

    Zkousel jsem to ruzne prepojovat, jednu nechat na ICHR10, pak zas obe na ICHR10, ale je to porad stejny..........

    Dokonce se mi stalo - dneska 2x ze se PC pri standartni praci ve Woknech cca na 15sekund zaseklo.......a pak najednou zmizela mechanika ( pripojena na ICHR ) a vse slapalo dal, po restartu ji ale BIOS pri POSTu nedetekoval a pri nabehu systemu se neukazala. Pak sem to vypnul, zapnul a zase se tvarila jako ze tam je....... Bylo to na Iastor a RST s kombinaci smgAHCI ( nejakej hybrid AHCI ovladacu pro SiliconImage )

    Googlil sem jak idiot a nic sem nenasel....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Sakra, co ja s tim klumpem budu delat. Pro zmenu dneska pri vypinani Windows a pri posledni zprave "Vypinani", se disky normalne vyply, ale zdroj bezel.
    No, samozrejme, ze za to mohla ta BD mechanika..... Po vypnuti natvrdo a znovuzapnuti BIOS pri POSTu nedetekoval zadnou mechaniku ( jako by tam nebyla ), nasledoval 3 zapnuti woken, vypnuti a nic...... teprv, kdyz sem prohodil SATA kabely i mechanik, tak to detekovalo normalne.......
    To mi reknete, co tam muze bejt za blbost.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    nejakej novejsi firmware te mechaniky k dispozici neni?

    Na jakym radici to mas teda pripojeny? ICH nebo Sil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Mam tady ten programek ODD Firmware check, ale nic to nedetekuje. Kdyz sem mechaniku poprve zapojil, stahnul sem nejnovejsi. Ted mluvim od ty BD.
    DVD sem neaktualizoval ( kdyz sou obe od LG ), tak by ten programek mel vyhledat firmware pro oba, ne?

    Ted jsou obe propojeny na ICH.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    ODD Firmware check ? co to sakra je?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    A co tu mechaniku prostě poslat na reklamaci či jí vyzkoušet v jiným kompu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jinej komp se sedmickama tu nemam. Mozna pristi tejden to muzu zkusit.

    Jenze tu stejnou chybu dela i to DVDcko......

    Bohuzel, jake chyby delala sama DVDRAM predtim nez sem zakoupil BD nevim.

    http://lg-odd-auto-firmware-update.s....informer.com/


    Napadlo me vyzkouset cistou instalaci na jinym HDD, co mam v kompu, akorat je to hroznej vopruz......
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A co tu mechaniku prostě poslat na reklamaci či jí vyzkoušet v jiným kompu
    neblazni, to je moc narocny
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 14-02-2013 v 21:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jak rikam, nemam tu zadnej komp s Windows7. Na XP slape normalne
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Jinej komp se sedmickama tu nemam. Mozna pristi tejden to muzu zkusit.
    HW chyba se na jiném oper. systému než-li na Win7 neprojeví, já zapomněl


    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Jenze tu stejnou chybu dela i to DVDcko......
    Bohuzel, jake chyby delala sama DVDRAM predtim nez sem zakoupil BD nevim.
    Počkej tobě už chybuje jedna mechanika a bez řešení chyby si koupíš mechaniku o xxx peněz dražší, aniž bys zjistil, jestli Ti třeba neumřel řadič na desce ? Hmm ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Jak píše kevin, keď ti mechaniku nedeteguje ani bios, tak si novou inštaláciou nepomôžeš ....

    ..... predpokladám, že sa bavíme o zostave v tvojom podpise ..... čo zrušiť OC ? Môže to byť jednou z príčin
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    HW chyba se na jiném oper. systému než-li na Win7 neprojeví, já zapomněl




    Počkej tobě už chybuje jedna mechanika a bez řešení chyby si koupíš mechaniku o xxx peněz dražší, aniž bys zjistil, jestli Ti třeba neumřel řadič na desce ? Hmm ...

    Ti rikam, ze sem to zkousel na XPckach - ale jen na skok. Co na tom mam jako zkouset?

    Ja nevedel, jestli ta mechanika predtim chybovala!!!! Jestli byla ve spravci nejaka hlaska.......... To sem zjistil az kdyz jsem zacal resit problemy s pripojenim BDcka.....a zaclo to
    Kazdopadne sem nepozoroval chyby typu - zaseky pri startu, pri POSTu nenalezeni mechaniky, zmizeni mechaniky pri spustenem OS.

    Radic podle me neumrel, pac HDD fungujou normalne.....

    PS: Ale chlapciiii, me ji nedetekoval jen parkrat. Ted to zase jede normalne......


    O te instalaci jsem mluvil proto, ze jsem cachroval s radicem disku-respektive ovladacema ( nekolikere instalace, iastor,msahci,smgahci a dalsi odrudy ) - tak jestli to tim nahodou nemuze byt.

    OCckem to neni. To sem zkousel.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 14-02-2013 v 21:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Ok, začneme zcela od začátku. Jedná se o základní desku Asus P5Q Deluxe ? V první řadě odpoj obě mechaniky a aktualizuj ovladač chipsetu a řadiče Marvell.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-05-2011, 19:53
  2. GK MSI NX 6600 VTD128 Diamond - problem s ovladaci
    Od MaoCeTung v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 00:48
  3. GeForce: 8800 GTS problém s ovladaci
    Od spissa v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 23:02
  4. nefunkční Ovládací Panel (Vista)
    Od Richmond v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-07-2008, 17:28
  5. Radeony: HD2600XT - problem (asi) s ovladaci
    Od MedvidekPu v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 07-01-2008, 18:17