Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: AMD vs. INTEL

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    To proc se ti hlavne a predevsim hodi intel je to, ze ma neporovnatelne lepsi vykon na jedno jadro.
    Recenze jsou casto vyvazene na single/multithtread testy, takze to vypada vyrovnane a ze vsechno jede na vice jadrech, ale v praxi jede na vice jadrech jen MINIMUM veci. Pokud nepouzivas dobre optimalizovane specialni programy, mnohem vic se ti hodi silny vykon jednoho jadra, nez nez miliarda slabych. To je konec koncu taky duvod dobrych vysledku i3

    Ono vubec bys nejvic parady nadelal s dvoujadrem na hodne vysoke frekvenci (4GHz+), trebaze by to tak papirove nemuselo na prvni pohled vypadat... Bohuzel nic takovyho nesezenes a intel te tlaci do nakupu i5, ktere ma diky turbu vyssi frekvence nez i3 Tusim ze dvoujadra kolem 4GHz mel intel jen nejake xeony (Xeon X5698 - 2x 4,4GHz - to je killer skoda ze westmere pro dual processor systemy)

    A jak uz taky zaznelo, ma podstatne lepsi provozni vlastnosti - spotrebu. Neni to jen o tom mensim uctu za elektrinu, ale take o tom, ze na spotrebe primo zavisi odpadni teplo, kteryho u intelu nemusis tolik odvadet. Takze ti staci mensi/levnejsi/tizsi chladic a slabsi zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Spr1ng
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    16

    mech13 :
    Ok, díky moc za tvůj názor. Ono ja vždycky myslel, že AMD prostě uděla levnější, a vcelku dobrou variantu. Ale když se člověk nad tím zamyslí, tak místo FX-8350 za 4500,- cca je lepší koupit i5-3470, které je o kilo levnější a např. v hrách o které jde asi většině uživatelům PC si obstojí mnohem lépe. Pár her jsem našel http://techreport.com/review/23750/a...sor-reviewed/5 a je tam vidět pěkný rozdíl. Třeba FX jsem viděl, že si lépe obstojí v aplikacích, kde ty jádra využijí, jako různé komprimování, extrahování apod., ale to zajímá asi menšinu uživatelů.

    Kolikrát si myslím, že každý článek hraje pro někoho jiného Při výběru procesoru asi zapracuje už rozum jedince. Po přečteních pár testů, kterých jsem za posledních pár dnů přečetl až až, člověk neví co si myslet. Schválně, dám ti kolem 4000. Co koupíš a proč

    Odpověď na tohle téma bude asi hodně individuální Moje investice bude ASI do Intelu, každopádně díky všem za příspěvky, trošku jste mi rozšířili znalosti.
    Naposledy upraveno uživatelem Spr1ng: 21-01-2013 v 14:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Spr1ng: Musis si hlavne sam pro sebe odpovedet, jak moc jsi schopny vyuzit 6-8 skorojader u AMD. Nekolik typu aplikaci to zvladne a v tech situacich ma cenu o tom uvazovat.
    Jinak kdyz se podivas treba sem http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...e_5.html#sect0 na i3-3240 (2x 3.4) vs FX6200 ("6x" 3.8-4.1) tak je jasne videt vyhoda silneho rychleho jadra pred spoustou slabsich - singlethread hry jasne jedou lip na i3, a tech par, ktere vice jader vyuziji, jedou spis stejne nez lip na FX6200.
    V praxi pak vetsinou nejvetsi vyhoda i5 ani tak neni ze ma 4 jadra, ale to turbo ktery zatizeny jadro vytoci na slusnou frekvenci.
    Z toho duvodu jsou i5-3470-3570 idealni volba na vetsinu situaci. S turbem davaji singlethread aplikace lip nez dvoujadra a na multithread maji 4 dost silna jadra. A intel si toho je vedom a nechava si za to platit... Kdo nepotrebuje krmit silnou grafiku v GTA si vystaci s levnym pentiem nebo i3.

    EDIT: Vishera by na tom byla lip nez Zambezi, ale byla by to spis kosmeticka zmena nez zasadni prevrat.
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 21-01-2013 v 15:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček Avatar uživatele Spr1ng
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    16

    Díky, asi zvolím 3470. Zatím čekám na peníze, tak proto tenhle topic. A myslím, že pomůže i jiným při rozhodování, i když v tom asi nebude taková věda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček Avatar uživatele Spr1ng
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    16

    Mohli byste mi prosím zkontrolovat ještě sestavu ?
    Mám:
    GK http://www.czc.cz/gigabyte-hd-6850-u.../84560/produkt
    zdroj 480W Xilence
    HDD http://www.czc.cz/wd-caviar-black-500gb/59625/produkt
    A nejspíš kupuji :
    http://www.czc.cz/kingston-hyperx-bl.../93440/produkt
    http://www.czc.cz/intel-core-i5-3470...286r50bmolmh96
    http://www.czc.cz/msi-z77a-g43-intel-z77/105646/produkt

    Měli byste k tomu nějaké připomínky ?Co myslíte o te MSI desce ? potom ty paměti ? nebude problém s tou voltage 1,65V ? Něco jsem tu o tom četl. Zdroj předpokládám, že to zvládne. Přeci jen je to i5 s malou spotřebou. Asi stejnou jak moje 2 jádro AMD co mám teď
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    xilence = průser

    paměti vem nějaký 1.5V, třeba Crucial, Corsair Vengeance

    desku bych volil spíš Asus, nebo z těch levnějších Asrock
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček Avatar uživatele Spr1ng
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    16

    Proč Xilence průser ? Zatím ho mám už pěkne dlouho a žádný problém. Jinak o těch 480W bych se asi taky nebál, když to jede teď. Myslíš, že nebude stačit ?
    Paměti teda : http://www.czc.cz/corsair-vengeance-..._2027450=sDDR3
    Deska : http://www.czc.cz/asus-p8z77-v-lx2-i...ice=r1900-2500
    I když nevím jestli už není zbytečně drahá
    ??
    Naposledy upraveno uživatelem Spr1ng: 23-01-2013 v 20:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,591

    jo, to by mohlo být...zdroj ti teda doposud nezklamal? Pokud ne a máš jej, zatím tedy ho nech....Pokud by se ti pc občas sám vypínal, bude to asi zdroj. Asusky mají něco jako ochranu na nepřesné hodnoty jdoucí ze zdroje, pokud jsou odchylky nebezpečné, deska zařídí vypnutí pc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Xilence je jeden z tech "loterijních" výrobců, jistota a kvalita jsou seasonic, enermax a corsair (některé). Kompromis ceny a kvality je seasonic OEM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček Avatar uživatele Spr1ng
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    16

    Díky, zatím se s ním nic nestalo a to už je tam dost dlouho Přesněji ej to myslím tenhle http://www.czc.cz/xilence-sps-xp480-.../74599/produkt
    Jak byl PC nový, po týdnu shořel 500W zdroj(už nevím co to bylo) a dostal jsem jako náhradu tohle. Od té doby v pohodě...
    Naposledy upraveno uživatelem Spr1ng: 23-01-2013 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček Avatar uživatele Spr1ng
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    16

    Ještě prosím, ta deska mi příjde nějak velká. Podle obrázku sice nemůžu posuzovat a je to sice ATX, ale pro jistotu se chci ujisti. Vleze tady http://www.czc.cz/thermaltake-vg7000.../47220/produkt ? Prostě se mi to nezdá, moje stará deska tam je tak tak a tahle nová mi příjde, že je vyšší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Ona je spíš menší (užší než standard) proto se ti možná zdá veliká.
    Ale není nic jednoduššího než si to přeměřit, co říkáš?
    Form Factor ATX Form Factor, 12.0”x 8.4” (30.5cm x 21.3cm)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Ona je spíš menší (užší než standard) proto se ti možná zdá veliká.
    Ale není nic jednoduššího než si to přeměřit, co říkáš?
    Form Factor ATX Form Factor, 12.0”x 8.4” (30.5cm x 21.3cm)
    Neblázni mu rozum ,všichni víme,že se vejde né...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček Avatar uživatele Spr1ng
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    16

    Jojo máte pravdu. Stará deska má 305 x 245. Nová 305 x 213 Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,591

    však LXku jsem měl....viz http://www.svethardware.cz/forum/sho...ad-pro-vsechno

    Je opravdu jen úzká (šířku má jak mATX)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Budoucí sockety: Intel news-obecné novinky a infa Intel nejen procesorů
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 28-10-2018, 22:40
  2. Intel Pentium 4 2,8Ghz/512/533 nebo INTEL PENTIUM 4 2.60GHZ/512/800
    Od NEO87 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-10-2008, 00:31
  3. Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 16:00