Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: nové pc s integrovanou grafikou na procesoru - nelze spustit starší hry

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    pořídil jsem nový pc s procesorem s integ graf. jádrem a říkal jsem si, že bych zkusil, jestli to utáhne nějaké starší hry. Zkoušel jsem silent hill 1,2, far cry 2 a nic neběží. Taxi říkám, jestli je to prostě tím, že to chce extra grafiku anebo je problém v instalaci. díky

    pc:
    +MB Gigabyte Z68AP-D3 - Intel Z68, DDR3, LGA1155, ATX
    +HDD SSD CRUCIAL M4, 2,5", SATA III - 128GB + WD green caviar 500gb
    + CPU Intel Core i5-3470 (3,2 GHz, 6MB, LGA 1155) BOX
    +RAM 8GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Zkus preinstalovat ovladace,ja jsem rozjel Driver:San francisco ale ja mam HD4000,ktera mi momentalne nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    no zkusit to můžu :-), ale mám to ani ne týden...ledaže bych to tam nějak blbě nainstaloval hned na začátku. dík za tip
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    no já už na podobná srovnání koukal,ale řek bych, že to co tam je jsou relativně novější kousky. teda myslím. silent hill 1 i ten far cry 2 je tuším dost staršího data.

    nemůže to být nějakým nastavením windows 7 třeba? ještě jak psal Matherdet o tom přeinstalování ovladačů...které přesně to mají být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Hledej na stránkách intelu v tom tvém cpu je HD2500 naklikej si to tam v ovladačích,poznáš to Nemáš v bisou třeba omezení paměti pro grafiku (u mě to lze nastavit),třeba jestli je továrně nastaveno já nevim třeba 256mb a nedá to ani plochu windowsu,ale ty grafiky by měly dát hry aspoň z roku 2010,zas tak špatný totiž nejsou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Hledej na stránkách intelu v tom tvém cpu je HD2500 naklikej si to tam v ovladačích,poznáš to Nemáš v bisou třeba omezení paměti pro grafiku (u mě to lze nastavit),třeba jestli je továrně nastaveno já nevim třeba 256mb a nedá to ani plochu windowsu,ale ty grafiky by měly dát hry aspoň z roku 2010,zas tak špatný totiž nejsou.
    jasně, děkuju moc. Já jsem si právě říkal, že je divné, že mi tam neběží fakt nic, co jsem zatím zkusil. Tak kouknu na ty stránky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já bych se především zeptal, co chtěl básník říct tím že "nic neběží". Nějaká chybová hláška při spuštění? Co třeba nějaký 3DMark, jede? Akcelerace je zapnutá? Co se týče ovladačů, rozhodně instaluj nejnovější odsud. Ovladače pro Intel grafiky jsou obecně dost mizerné, co se her týče, takže udržovat je aktuální se vyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Já bych se především zeptal, co chtěl básník říct tím že "nic neběží". Nějaká chybová hláška při spuštění? Co třeba nějaký 3DMark, jede? Akcelerace je zapnutá? Co se týče ovladačů, rozhodně instaluj nejnovější odsud. Ovladače pro Intel grafiky jsou obecně dost mizerné, co se her týče, takže udržovat je aktuální se vyplatí.
    Jasně. Třeba u silent hill one se objeví to autorun okno, ale když kliknu na play, tak se nic neděje. U silent hill 2 to píše něco ve stylu, že program byl ukončen z nějakého chytrého neznámého důvodu, prostě windows hláška. Ale před chvílí jsem tam nahodil demo NFS hot pursuit 2002 a napsalo to unknown problem initializing graphics...

    DLe rady matherdeta jsem koukal do biosu, ale tam jsem našel jen nějaký clock u graf a ten jsem nastavil na max, tj 3000,ale vůbec nevím, jestli sem to ještě víc nerozhasil. V každém případě tisíceré díky za link na ovladač. jdu na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    mno, začíná se to zamotávat. jsem se pokusil tam nainstalovat ten ovladač z webu a ono mi to napsalo, že pc nesplňuje hardwarové nároky. :-((( což by teda měl, pokud jsem se dobře díval, páč je to procesor s HD2500.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    jo aha, ten link byl na asi na windows 7-64, já mám 32 :-). snad je to tím
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    hm, tak paráda. nainstalovat jsem ten nový driver pro HD 2500, pak jsem zkusil NFE pursuit 2 načež se to kouslo a šlo to jen vypnout. PO vypnutí už to vůbec nenabíhá. Tedy nabíhá, ale na obrazovce se nic neobjeví, monitor nemá signál...hélp, i need somebody
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Funguje ti normálně windows ? Nenabíhá jen ta hra ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od plaskotch Zobrazit příspěvek
    jo aha, ten link byl na asi na windows 7-64, já mám 32 :-). snad je to tím
    32 bit Win a 8 GB RAM?

    Resetni BIOS, protože kdoví co jsi tam domrvil. A pokud něčemu nerozumím, přečtu si manuál. Většinou je tam každá položka biosu popsaná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    32 bit Win a 8 GB RAM?

    Resetni BIOS, protože kdoví co jsi tam domrvil. A pokud něčemu nerozumím, přečtu si manuál. Většinou je tam každá položka biosu popsaná.
    Moc nechápu tu poznámku 32bit win a 8gb Ram, to jako že mám zbytečně moc paměti, nebo tam je chyba ohledně jednotek? Manuál bych si přečet, kdybych věděl, kde ho vzít a jaký je tam bios. Jenže když to vůbec nenabíhalo...Ale jinak díky za cennou radu. čtení, tyjo, to by mě nenapadlo.


    Nakonec ale happy end. Jak jsem někde vyčet, vypnul jsem to, vytahal konektory a opět pozastrkoval a dal tam jen jednu z těch pamětí 4 gb. Pak už to naběhlo a chodí i ty gamesy, takže super a děkuju všem. Pomoh tomu ten driver. Díval jsem se ve win7 na nějaké to hodnocení výkonu počítače a zatímco jsem měl předtím 1, teď už 4.6. :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nové PC nelze vůbec spustit
    Od Deore3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-05-2013, 18:26
  2. Problem s integrovanou grafikou?
    Od quark v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2013, 11:44
  3. Jaký zdroj pro PC s integrovanou grafikou?
    Od Filip Volf v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-08-2011, 15:03
  4. Software: Půjde spustit starší hry na Windows 7
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 15:44
  5. Nelze spustit PC
    Od Divique v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 14:39