Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zatuhnutí systému při čtení z poškozeného DVD

Leon1464 (118)|21.1.2013 20:36
Zdravím, složil jsem si nové PC a obnovuji ze zálohy některé soubory z DVD. Bohužel hned několik disků mělo problémy se čtením a stává se mi že při čtení z těchto poškozených disků zamrzne systém. Windows se tváří že prohledává disk a v panelu adresy pomalu běží progress bar signalizující prohledávání, přestává však reagovat explorer a počítač nereaguje ani na Ctrl+Alt+Del. Díval jsem se na net, ale nemůžu nikde najít konkrétně tento problém. Jiná DVD fungují bez potíží. Prohlížeč událostí bez chybových hlášení. Komponenty PC jsou v podpise, systém mám licencovaný Windows 7 x64 Professional SP1. Systém není taktovaný a kromě tohoto problému funguje bezvadně.

Díky.
StD (1963)|21.1.2013 22:03
Co ti brání v tom zkontrolovat si ty placky na chyby zápisu? Nejlépe u někoho, kdo má LiteOn mechaniku a KProbe prográmek. Ten tvůj Aušus není žádná výhra. Ta datová DVD byla zapisována v této mechanice? Jinak klasický případ hlášky "cyclic redundant error" při pokusu o čtení z vadného sektoru... Se divím, že to ty hyper-duper W7 nemají ošetřeny tímto hlášením a místo toho vytuhují.
Leon1464 (118)|21.1.2013 22:36
Ne vypalovaly se v IDE LG mechanice na starším PC. Nad značkou mechaniky jsem zase tolik nepřemýšlel s DVD zase tolik nepracuju. Spíše mě štve to zamrzávání systému. Nemám se čeho chytit, leda tak reklamovat tu mechaniku.
StD (1963)|21.1.2013 22:55
No filosofováním nad značkou už se teď nic nevyřeší - jestli ty disky mají chyby, tak se z toho dají maximálně po zmíněném otestování vytáhnout nepoškozené zbytky, jestli to tedy stojí za tu námahu a strojní čas.
Leon1464 (118)|22.1.2013 05:45
No o ty data zase az tak nejde. Neni tam nic duleziteho, spise mi jde o stabilitu PC. To abych se po kazdem vlozeni Dvd modlil aby pocitac nevytuhnul.