Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Vytizeni CPU/ Drop FPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    14

    Dobry den,
    mel bych dotaz ohledne sveho PC. Uz vazne nevim co delat. Kde zacit.
    Win7 nabihaj normalne, i prace s Win7 OK.

    Problem nastane v mnte, kdy pustim nakou narocnejsi grafickou operaci(hru) Guild Wars2 / LoL napr.
    Tak po chvili hrani spadnou fps na 0-5 tak na 30s-1min(nehratelne).A vytizi se procesor na 100%.

    Po tomhle (lagu) se vraci hodnoty z5 na hratelne. CPU bez vytizeni fps 50+
    Zkousel sem testovat snad vsechno mozne, cim by to mohlo byt.

    CPU:
    Prime95 celou noc testovalo vse probehlo Pass viz soubor:
    CPU-Z vypis logu:

    GPU:
    FuMark vypis logu:
    GPU-Z vypis logu:

    DDR2
    Memtest (testovano pres noc)
    Zjistil sem ze sem mel v trapu jednu ram, ale problem pretrval i po nahrazeni(funkcni) a uspensem testu.

    O vejkendu jsem sledoval trochu dele CPUID-Z
    a pri jednom zapnuti, me zacala litat Frekvence procesoru a sbernice.
    Na silene hodnoty, vzdy na par ms.Viz png.

    MB: G41M-P43 Combo
    CPU: E6750 Dual core 2.66GHz
    DDR2: 2x2GB A-data/Kingstone 800Mhz
    GPU: Nvdia 460 GTX 2GB
    DISK: SATA 1TB
    PSU: Seasonic II 550W

    Predem dekuji vsem za reakce k tomuto problemu, vazne si uz nevim rady.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPUhaluz.png 
Zobrazení: 151 
Velikost: 64.2 KB 
ID: 27873  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem zerocool84: 22-01-2013 v 20:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    podle obrázku cpu-z jsi vytvořil nejen světový al rovnou galaktický rekord v přetaktování
    přilož ještě log z core temp-stáhni zde
    http://www.alcpu.com/CoreTemp/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    podle obrázku cpu-z jsi vytvořil nejen světový al rovnou galaktický rekord v přetaktování
    přilož ještě log z core temp-stáhni zde
    http://www.alcpu.com/CoreTemp/
    Ahoj,
    diky za reakci tu mas ten log .. jestli si myslel tohle
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CoreTemp-Scr.png 
Zobrazení: 114 
Velikost: 40.9 KB 
ID: 27875  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    tepota je zdá se v pořádku-skus aktuaizovat ovladače ke gk ,odinstaluj současné(i kdyby byly nejnovější) s použitím driversveeper http://www.guru3d.com/files_details/...taller%29.html
    přečti si návod(spouští se v nouzovém režimu)-a nainstaluj aktuální
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    tepota je zdá se v pořádku-skus aktuaizovat ovladače ke gk ,odinstaluj současné(i kdyby byly nejnovější) s použitím driversveeper http://www.guru3d.com/files_details/...taller%29.html
    přečti si návod(spouští se v nouzovém režimu)-a nainstaluj aktuální
    Zdravim,
    zkousel sem reinstalovat win7 s jinym HDD. Nasledne nainstaloval pouze ovladace, aktualizace na win7, prohlizec,gw2,CPU temp co jste posilal, a nakonec norton na 60 dni z instalace MSI cd.
    Spustil GW2 a sledoval co se deje viz screeny problem porad pretrvava.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.png 
Zobrazení: 139 
Velikost: 309.8 KB 
ID: 27878   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu1.png 
Zobrazení: 121 
Velikost: 938.0 KB 
ID: 27879   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu2.png 
Zobrazení: 131 
Velikost: 384.0 KB 
ID: 27880  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,251

    Zkoušel jsi aktualizovat BIOS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsi aktualizovat BIOS ?
    Zdravim ano zkousel uz pred 2 mesici amatersky pres MSI LIVE upade. Kdyz jsem zjistil moje problemy z fps/CPU tak jsem procital ruzna fora, tam psali ze je to hodne spatna metoda
    Tak jsem nabootoval flash hodil tam akutalni verzi BIOS pro mou desku ... to jsem delal o vikendu. Upadte BIOS probehl OK, ale problem nevyresen.

    PS: 2 veci co jsem jeste zjistil. Pri overclocku nenajedu ani do BIOSu. Pameti kde na kazde je psane casovani 4-4-4-12 a 800Mhz me BIOS autodetekuje 799Mhz a casovani 5-5-5-15 tusim tim posledni ciselm si nejsem jistej. Kdyz jsem zkousel hodit casovani na sparvne co pisi na ram tak stejny problem jak pri Overclocku. Asi to je taky spatne ?
    Naposledy upraveno uživatelem zerocool84: 23-01-2013 v 16:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    876

    Citace Původně odesláno od zerocool84 Zobrazit příspěvek
    Pameti kde na kazde je psane casovani 4-4-4-12 a 800Mhz me BIOS autodetekuje 799Mhz a casovani 5-5-5-15
    u A-data je to tusim 5-5-5-18, to je ale fuk, mne a-daty jedou v pohode na 4-4-4-11@1T@820MHz@1.95V / jsou v pohode i na 1.9v, tech 0.05 je "rana jistoty" /
    nehada se ti A-Data vs. Kingstone?, kombinaci ruznych pameti neni to nejlepsi reseni....
    jak mas nastaveny typ provozu / doma vs. usporny rezim /?

    BTW: s MSI LiveUpdate jsem nikdy nemel problem, i kdyz update BIOSu z Win prostredi nemusi dopadnout dobre / me se to jeste nestalo /...
    Naposledy upraveno uživatelem john: 23-01-2013 v 16:40 Důvod: opravy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    14

    Asi jsme si nerozumneli jeste jednou, Pameti byli puvodne samozrejme 2x kingstone, ale testoval sem v memtestu jedna byla vadna, musel sem vymnenit.

    Chyby na ktere sem doposud prisel:

    Padani fps na 0-5 po dobu desitek sekund ne-li az 1min a vice.
    CPU 100% vytizeni.
    po prenastaveni biosu:
    overclock CPU nefunguje (zamrza pred BIOSem)
    Casovani na DDR2 je psano 4-4-4-12 !!! ne nepletu se pisi to klidne ukazi fotky.
    manual nastaveni casovani (zamrza pred BIOsem).
    pomaha nekolikrat reset (3x) BIOS naskakuje do default bo pomuze clear CMOS.
    Prakticky funguje v BIOSU jen default nastaveni ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    a dělá to jen u té jedné hry? skus třeba furmark na test(nainstaluj a jen klikni na "burn-in test")a nech běžet a sleduj fps a hlavně teplotu(kdyby lezla na víc jak 110 tak test ukonči)
    http://www.geeks3d.com/20130122/furmark-1-10-4-gpu-burn-in-stress-test-nvidia-geforce-amd-radeon/

    ale skus vyndat tak na 5 min baterku z desky a vyzkoušej
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Problém začal kdy? PC máš dýl, nebo je to bazar a blbne to tak od pořízení/poskládání?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    14

    Zdravim panove,
    na zacatku reknu jsem ted v praci, tak muzu zacit testovat az prijdu domu. Ohledne FU mark mas log v prvnim prizpevku. GPU nevylezlo vic nez 90. Je pravda ze tam jsem mel kolem 24 fps jen ale slapalo to celkem dobre. Baterku jsem vyndaval vcera, kdyz sem testoval ty casovani pameti, posleze sem musel i nastavovat cas v BIOSU takze prepokladam ze clearCMOS probehlo OK.

    Kompl uz mam dele nejstarsi soucastky zdroj/CPU asi 4 roky mozna 5
    Grafarna nedavno kupovana, deska taktez.
    Problemy ze me obcas spadli Fps, se obcas stal, ale to bylo zpusobeno rusnosti okoli ve hre moc lidi atd ...
    Parkrat me odesla mechanika ...
    Jednou deska proto sem kupoval novou.
    Posleze Grafarna taktez sem kupoval novou.

    Ten problem nevim presne kdy nastal jak rikam pokud padali fps tak to bylo zridka, nak sem tomu nevenoval pozornost, ale kdyz se Vam to zacne delat klidne i 10-15x do hodiny tak uz vas to stve. A zacnete to resit. A trva to zrhuba 14 dni co mam, tak casto tyhle vypadky.A za poslednich par dnu je to extrem jak rikam i 15x do hodiny kdyz jsem v GW2.
    Ykousel sem mene narocnou aplikaci jako treba Leage of Legend. Prvni pusteni ok hodinu sem hral vpoho, od te doby se to stava i tam.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    876

    Citace Původně odesláno od zerocool84 Zobrazit příspěvek
    Casovani na DDR2 je psano 4-4-4-12
    ja se nehadam, mas to v SPD, takze verim, ja jen , ze 5-5-5-15/18 je asi default na 1.8V
    ja chtel jen rici, ze pokud nezvysis napeti RAM na cca 2.0V tak ti mozna nebude nabihat BIOS diky pametem nastavenych na 4-4-4-12, chce to vyzkouset / v BIOSu mozes mit klidne nastaveno napr. 2.0V, ale realna hodnota muze byt uplne nekde jinde diky zdroji ci MB /...
    BTW: pro sichr vycisti kontakty pam. modulu+sloty
    Naposledy upraveno uživatelem john: 23-01-2013 v 18:54 Důvod: BTW
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    ja se nehadam, mas to v SPD, takze verim, ja jen , ze 5-5-5-15/18 je asi default na 1.8V
    ja chtel jen rici, ze pokud nezvysis napeti RAM na cca 2.0V tak ti mozna nebude nabihat BIOS diky pametem nastavenych na 4-4-4-12, chce to vyzkouset / v BIOSu mozes mit klidne nastaveno napr. 2.0V, ale realna hodnota muze byt uplne nekde jinde diky zdroji ci MB /...
    BTW: pro sichr vycisti kontakty pam. modulu+sloty
    OK takze co radis ze mam udelat, ted mam nastveno auto na vsem snad a nabehne me win ...

    EDIT: pameti jsem zkousel samozrejme vyndat profoukat kontakty ... bo mam zkusit nak jinak ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    876

    auto ti asi jede na 5-5-5-15/18? / CPU-Z /, radi se tezko, ale zkusil bych pri zmene casovani zvednout napeti klidne i na 2.2V / kratkodobe to urcite neuskodi /, ale urcite bych zkusil v prvni rade zapujcit odpovidajici funkcni zdroj a mrkl bych se na kondiky na MB... / preciejen je to vse 4r.+ /
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. zaznam vytizeni
    Od kowaltsky v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-11-2011, 12:41
  2. Problem s novym PC-Nestabilni pri vytizeni
    Od makakanakakashy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 28-06-2011, 23:07
  3. monitoring vytizeni netu na ruznych IP
    Od Cujo11 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-03-2007, 13:43