Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 5 z 5

Téma: Zapojení Wifi dvou routerů (četl jsem ostátní příspěvky)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    3

    Zdravím,

    doma v rodiném domě mám připojení od O2, zřejmě ADSL (telefoní přípojkou). Poté mám od O2 modem Comtrend VR-3026e, ten "rozvádí" (nevím, zda můžu použít toto slovo, snad pochopíte laika) Wifi po domě. Mám z tohoto modemu také připojený počítač kabelem (ethernetovým, asi?). Problém ovšem je, že signál wifi sítě, není všude dostačující. Respektive je dost slabý v některých částech domu (železobetonov stěny a stropy). Taktéž mám starší Wifi router ASUS WL-500G Premium, který jsem dříve používal na wifi síť, než jsem přešel na ADSL. Lze tento router použít k "opakovači" wifi sítě ? Vím že to jde propojit kabelem, ale chtěl bych mít tento router v jiném patře, než ten hlavní, nelze tedy vést mezi nima kabel a potřeboval bych signál vést vzduchem. Lze to nějak zapojit ? Na foru a na googlu jsem našel nějakou formu zapojení WDS, ale nevím zda to lze na tomto routru zapojit a hlavně jak ??

    Předem díky za odpověď a omluvte mi prosím, že se ptám tak "blbě".

    O.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Router by musel podporovat režim "repeater" což v základu neumí, jedíně s neoficiálním firmwarem OpenWRT, který je ale poněkud náročnější na nastavování http://wiki.openwrt.org/toh/asus/wl500gp
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    3

    Aha, v češťině o něčem netušíš ? Přecejenom anglicky neumím natolik, abych podle ní nastavoval software.... Každopádně díky !
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Bud spojeni dvou wl500 nebo obecny navod - z techto clanku pochopis princip a zakonitosti. Ale kabel je kabel, opravdu ho mezi nimi nemuzes natahnout?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    3

    Bohužel ne, po schodech, a po chodbě bohužel, každopádně díky, zkusím na to přijít. Díky !
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Propojení dvou routeru přes wifi
    Od DragoMusewenni v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-05-2014, 12:53
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-05-2013, 10:11
  3. Nevidím wifi ostatní ano
    Od PetrosW v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-05-2012, 17:22
  4. Zapojení dvou síťovek v jednom počitači
    Od phenix.com v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-08-2010, 16:33
  5. zapojení dvou mechanik
    Od BlackFrog v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 18:52