Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    Zaměření pro: grafiku, CAD – SONY VEGAS, AAE, Ps, CS:GO - 100 fps

    Platforma: nerozhoduje
    Operační systém: Mám, nechci
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Zdravím, jelikož jsem celkem lajk, prosil bych vás o radu na složení pc. Základem je dobrá spolupráce s program Sony vegas, AAE a Photoshop, dále bych si na něm chtěl zahrát i mou oblibenou hru Counter strike:GO, klidně i na minimální nastavení (ALL LOW) ...ale na minimálně 100 fps...Windows 8 64 bit mám, takže ho nepočítejte do ceny....Chci samotné pc, prostě jen bednu...na okraj pro inspiraci bych chtěl tyto základní komponenty doplnit ostatnímy pro chod PC nezbytné (chladiče, zdroj atd.) -... Procesor i5 (nebo jiný - AMD 8 core ?), 8 gb ram, HDD (500gb) + SSD (ano/ne jaký) a grafickou kartu (nejlépe Nvidia) již na zminované CS:GO ale i jiné podobně náročně hry. Celkově +- 15 000 (pokud se vlezete níž budu rád)
    Naposledy upraveno uživatelem Mrazone: 23-01-2013 v 16:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Postavene na i5 napr.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00040000001P5T
    grafika GTX660
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00040000001PRH
    + ostatne...tak by si sa mal zmestit do 15tisic. A na CS:GO by si to mal mat na fullhd s plnymi detailami a vyse 100fps....ked s grafikou HD7770 je to tiez vyse 100fps
    http://www.notebookcheck.net/Counter...d.81183.0.html
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 23-01-2013 v 17:30
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    Není to AMD 8-core nebo A10 lepší za tu cenu? A grafiku klidně tu nejnižší co jde. Spíš bych potřeboval přesnou sestavu do max těch 15 000, nevyznám se v dalších komponentech jako je chlazení, zdroj atd.
    Naposledy upraveno uživatelem Mrazone: 23-01-2013 v 17:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Návrh sestavy - Je problém navýšení ceny o 650 Kč ? Pokud ano, vyškrtni SSD disk a jsi v limitu.

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    Super to je parádní, to jsem přesně potřeboval... a když vyškrtnu SSD disk a hodim tam lepší procesor ? např. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...50040000001LIS je to v pohodě nebo se tam nehodí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Ano, samozřejmě může býti. Poté by bylo vhodné vyměnit i základní desku, neboť čipset B75 není vhodný k taktování, které procesor umožňuje. Dále má nechlazenou a relativně slabou nap. kaskádu, což by u výkonnějšího procesoru mohlo časem činit problém.

    Návrh sestavy: Bohužel cena sestavy se poté zvedne o cca 1.200 Kč

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    A vzhledem k tomu výkonu a všemu je ten zdroj 380W adekvántí? Možná je to hloupá otázka, ale ve zdrojích mám znalosti absolutní nuly. Vypadá to velice pěkne, moc vám děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Sestava bude mít v zátěži spotřebu 200 - 250 W. Takže ano, zdroj bude dostačující. Pokud plánuješ nějaký větší OC jak procesoru, tak graf. karty pak by bylo vhodné vzít zdroj jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    Jo ještě mě napadlo dát tam tu i5 co psal erik nahoře, nestačila by zase ta stará deska?
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...11P5T011R3I01]

    Může být? OC procesoru ani grafiky se chystat určitě nehodlám.
    Naposledy upraveno uživatelem Mrazone: 23-01-2013 v 19:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Samozrejme, ze moze byt...inak ked netaktovat, tak ti staci aj ta B75ka - nejakych 700 Kc menej
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 23-01-2013 v 19:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    Jo a ještě něco. Dodává se s tim procesorem nějaký chladič?
    A může mi to třeba ta Alfa za nějaký příplatek třeba 500 kč poskládat? Nejsu si uplně jistej jestli to zvládnu.
    A nějaká CD/DVD mechanika k tomu?
    Naposledy upraveno uživatelem Mrazone: 23-01-2013 v 19:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od erik555 Zobrazit příspěvek
    Samozrejme, ze moze byt...inak ked netaktovat, tak ti staci aj ta B75ka - nejakych 700 Kc menej
    Ta základní deska má slabou nap. kaskádu, která není nijak chlazená. Tuto kombinaci nedoporučuji, zvláště pokud bude počítač delší dobu provozu vytěžován, což s ohledem na její využití jistě bude. Dlouhodobý provoz by nemusel probíhat zrovna bezproblémově.

    Citace Původně odesláno od Mrazone Zobrazit příspěvek
    Jo a ještě něco. Dodává se s tim procesorem nějaký chladič?
    A může mi to třeba ta Alfa za nějaký příplatek třeba 500 kč poskládat? Nejsu si uplně jistej jestli to zvládnu.
    A nějaká CD/DVD mechanika k tomu?
    Ano, s procesorem je dodán boxovaný chladič. S ohledem na rozpočet sestavy jsem jiný nevybíral. Jedná se o hodnotu cca 700 Kč a lze v případě nespokojenosti chladič bez problémů kdykoliv dodat. Na chladiči procesoru je již nanesena i teplovodivá pasta.
    Obchod nabízí sestavení nového počítače za 890 Kč.
    Pokud vyžaduješ CD/DVD mechaniku vyber v podstatě jakoukoliv. Omlouvám se, CD/DVD již tak dlouho nepoužívám, že mě ani nenapadlo ji do sestavy vložit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    Zjistil jsem že na CZC to sestavují zadarmo, ale nemají tam zrovna tu ramku na skladu jakou jsi doporučil. Bojím se vybrat sám, nenašel by jsi mi nějakou alternativu? Je ten konečný seznam v pořádku? Myslim tím vyladěnost všech komponentů (např. základní deska s procesorem) Kdekoliv by bylo možno ubrat, tak bych byl rád (pokud se nezmění kvalita a výkon)
    http://www.czc.cz/5t3jdu9roihc3979uvjbggac42/seznam
    Naposledy upraveno uživatelem Mrazone: 23-01-2013 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Seznam není označen jako veřejný ... musíš jen nastavit jako veřejný, abychom ho viděli.

    Operační paměť vem Crucial Ballistix Tactical 8GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    37

    ted snad http://www.czc.cz/5t3jdu9roihc3979uvjbggac42/seznam
    právě ta ramka není skladem..až 26.2 to se mi moc čekat nechce

    dodáno:
    a nějaké chladiče, ventilátory ?
    Naposledy upraveno uživatelem Mrazone: 23-01-2013 v 20:40
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00