Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nejde se připojit k wifi

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Dobrý den,
    kamarádův poskytovatel internetu je současně poskytovatel místní kabelové televize, tedy internet má přiveden pomocí koaxiálního kabelu. Ten se zapojuje do jakéhosi malého routeru přímo od poskytovatele, který má pouze jeden výstup na klasický síťový kabel.

    Jsou potřeba připojit 3 zařízení: 2 desktopy pomocí kabelu a jeden notebook pomocí wifi, proto jsme tedy koupili Wifi AP Airlive WL-5470AP .
    Desktopy, připojené pomocí kabelu jedou bezproblémově, ale notebook se k wifi nechce připojit. Nejspíš to bude pouze otázka nastavení, OS na notebooku je ještě Win XP. Poskytovatel tvrdí, že IP adresu zařízení povolovat nemusí.

    V papíře k Wifi je napsaná Defaultní IP adresa, Základní maska sítě a základní heslo. Jak se tedy k Wifi připojit? Poraďtě prosím jako "lajkovi".

    Děkuji předem za kladné odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    1. Vysilanou wifi sit notas vidi?
    2. Pripoji se k ni?
    3. Dostane IP adresu? Spravnou?

    Mozna prilis silne sirovani (XP bez SP3 ci patche neumi WPA) nebo prilis vysoky vysilaci kanal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Service pack 3 je obsažen, Wifi se ale vůbec nezobrazuje. Slabým signálem to není, Wifi je s notebookem téměř na přímé viditelnosti pár metrů od sebe a zařízením to nejspíš taky nebude, protože wifi signál se nezobrazuje ani např. v mobilní telefonu.
    Je možné, že má ta "Wifi krabička" vadný Wifi signál a funguje pouze jako Switch a proto jedou jen zařízení připojené síťovým kabelem?

    Napadají vás ještě nějaké tipy na zprovoznění nebo máme zkusit Wifinu reklamovat? Od koupi neuběhl ještě ani měsíc a na stránkách obchodu CZC je udávaná poruchovost 13,10%, což je poměrně dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    Takova spis zkusebni otazka, ale byla wifi na AP opravdu zapnuta? Nekolikrat jsem se totiz setkal s tim, ze po vyndani z krabice byla wifi vypla a musela se v nastaveni zarizeni zapnout, tak me tohle napadlo, protoze zapinani wifi nikde nezminujete a wifi neni videt nicim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    Stáhnout si např. zde: ( http://cz.airlive.com/product/WL-5470AP ) manuál a podívat se do nastavení...

    V papíře k Wifi je napsaná Defaultní IP adresa, Základní maska sítě a základní heslo. Jak se tedy k Wifi připojit? Poraďtě prosím jako "lajkovi".
    zadej do prohlížeče ( v PC které máš připojené kabelem) tuto IP adresu a dostaneš se "do zařízení" ...zde pak můžeš kontrolovat a měnit nastavení
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    No návod říká, připoj kabelem do LAN, strč CD do šachty a řiď se průvodcem, co takhle postupovat dle návodu ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Pokud zadáme IP adresu z návodu do prohlížeče, abychom se dostali do zařízení, tak prohlížeč chvíli chroustá, ale nic se nenačte. Tedy nevím, jak se jinak do zařízení dostat. Wifi jsem si téměř jist, že je Wifi v zařízení vypnutá, ale bez toho přístupu do zař. si opravdu nevím rady. Ovšem kontrolka "Wireless" na displey Wifiny svítí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jak vypadá výpis ipconfig /all (zadává se v Příkazovém řádku)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ip.jpg 
Zobrazení: 293 
Velikost: 208.2 KB 
ID: 27891
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Je tam adresa poskytovatele (patrně přidělená jeho DHCP).

    Abys mohl vlézt do nastavení AP, musíš ručně přenastavit parametry na IP: 192.168.100.1 , maska: 255.255.255.0, brána: 192.168.100.252.

    Pokud chceš přistupovat k AP v rámci sítě poskytovatele internetu, musíš mu přenastavit IP adresu, ale na takovou, která nekoliduje s DHCP (zjistíš dotazem u poskytovatele).

    Pokud bys chtěl jet ve vlastní oddělené síti, musíš zakoupit router.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    1

    Ahojte , nevím jestli tady dostanu odpověď, protože mám problém s tabletem.
    Včera večer mi ještě jela wi-fi v tabletu v pohodě , poté mi z ničeho nic vypnul a nemohla jsem se přihlásit na wi-fi.
    Sice, když se zkouším připojit mi to píše, že připojeno, ale jak pak kliknu na prohlížeč,tak mi to píše, že spojení se nezdařilo,takže jako bych neměla tu wi-fi zapnutou
    vůbec nevím co s tím ,takže budu ráda za každou pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Software: nejde připojit HDD přes usb
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-02-2012, 19:20
  2. Nejde pripojit externi hdd
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 21-03-2011, 23:50
  3. nejde mi pripojit iso k virtualboxu
    Od matata v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-04-2010, 17:42
  4. Nejde mi připojit HDD přes USB k DVD... :o(
    Od borskej v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-01-2010, 12:28
  5. Externí HDD: Externi HDD nejde připojit
    Od kanabis v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 09:56