Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Instalace nevidí disky

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Při instalaci PC (testováno Win 7 a Debian) instalačka nevidí disky. Deska Intel DX79TO, 4x8GB RAM, CPU 3930K, SATA HDD 500GB (starší) a 2TB WD Red, v BIOSu nastaven IDE mód (ani AHCI nepomohlo a ovladače to nebere - w7 kecaj něco o podpisu 64bit ovladačů).

    Nějaký nápady co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    V Linuxu jsou vidět disky?
    Moc možností není.Buď vadný datový kabel nebo řadič potažmo deska.
    Jen s jedním modulem ram si zkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    V Linuxu jsou vidět disky?
    Moc možností není.Buď vadný datový kabel nebo řadič potažmo deska.
    Jen s jedním modulem ram si zkoušel?
    Debian neměl možnost nabootovat z flasky tuším (najdu live distro např. Ubuntu a uvidím), v BIOSu jsou samozřejmě vidět, kabely zkoušeny 2 různý (stejně jako disky), řadiče taky 2 (6Gbit a 3Gbit SATA).

    Jestli to zas bude RAMkou, tak se z toho po.... Už teď se měnila celá platforma, protože s1155 má s 32GB problémy a doufal jsem, že 2011 bude v pohodě Vyzkouším a uvidím
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Tak nakonec vyřešeno. V BIOSu byla zaplá jakási možnost "EFI Boot". Po přepnutí na legacy vše jede jak má (snad)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    No hurá.
    Furt nějaký nový serepetičky,člověka aby se učil do aleluja
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    tohle jsem řešil nedávno na desce od asus (lga 2011) a pomohlo tohlr a tohle

    http://www.dasm.cz/clanek/instalace-windows-7-s-uefi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Tak oprava - na 2TB WD red byl systém nainstalován, ale při bootování chyba (na displayi BF - Detecting and initializing fixed media). 500GB to nevidí, ale když dám hledat ovladače, tak tam je (nějakej místní disk C.

    RAMky zredukovány a nepomohlo to. Kabely zkoušeny 2 různý a taky nic.

    //EDIT - Disky nějak upraveny (formát nestačil) v jiném PC a vše zas jede.
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 26-01-2013 v 19:13
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Monitor nevidi PC
    Od Fakur v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-03-2013, 16:12
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-04-2012, 20:03
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-03-2011, 16:42
  4. Instalace winXP nevidí HDD
    Od Janeks v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-01-2010, 21:00