Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: Současná sestava, aneb - co vylepšit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    8

    Ahoj,

    jsem tu dneska první den, tak doufám, že nedělám špatně, když vytvářím toto téma.

    Rád bych se zeptal, co zlepšit na svém PC. Nepřijde mi, že by byl úplně slabý, ale evidentně by něco vylepšit určitě šlo. Např. u Zaklínače 2 se trochu trhá na cca střední nastavení (překvapivě nevidím žádný velký rozdíl, když nastavení snížím na minimum) a u AC3 je na nejnižší možné nastavení občas trhaný (třeba 5 minut běhá naprosto v poho a hladce a 5 minut trhaně a tak pořád dokola).

    Taktování není vůbec můj obor - jsem spíš na uživatelské úrovni, jak se často uvádí. Takže otázka zní: Co vyměnit a tím vylepšit?
    Sestava je následující:

    AMD Phenom II X4 965 3,40 GHz
    AMD Radeon HD 6570 2GB
    RAM 8GB
    HDD Samsung HD204UI SCSI Disk Device 2TB
    Win 7 64-bit
    Monitor LG Flatron w1946

    Díky moc za zastavení a názor Budu moc rád, za jakoukoli reakci.

    L
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Záleží na tvém rozpočtu ještě napiš co přesně je to za RAM a značku a tip zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    8

    díky za odpověď.
    Rozpočet vlastně žádný není. Jen chci zjistit, čím odstranit problémy, viz výše. Resp. čím PC vylepšit.
    RAM: 2x Kingmax RAM DDR3 4GB 240pin PC 10666 1333MHz
    ZDROJ: Chieftec zdroj GPA-400S 400W, akt PFC 12cm fan
    MB: Asus M4n68T-M
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011DM7011HB201 Většího výkonu dosáhneš koupením tohohle a přetaktováním CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ahoj,
    jasi myslim, ze nejlepsi by bylo vymenit grafickou kartu.

    Kdyz kouknes na testy, kde testujou X4 975ku, tak ta nadupanou grafiku skoro vubec nebrzdi, ten by mel stacit.

    Ale kdyz kouknes na vykon grafiky, tak zjistis, ze skoro nikde nedosahnes na Reccomended Requirements (doporucene naroky)

    http://community.futuremark.com/hard...+HD+6570/games
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 26-01-2013 v 19:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Lukáš_návštěvník Zobrazit příspěvek
    Resp. čím PC vylepšit.
    No nejspíš to bez peněz nevylepšíš.Investice do grafické karty tě nemine.Záleží jak moc si vášnivý hráč resp. kolik si ochotný investovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    8

    Matherdet:
    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    přetaktováním CPU
    koupení nových součástí a jejich zavedení by bylo v klidu, ale troskotám na taktování. jednak to neumim, mam z toho respekt a ze známých si nemyslím, že by si na to někdo troufl. i tak díky moc!

    NFG_ICE:
    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Reccomended Requirements
    taky jsem si to viděl na GK. ikdyž je pravda, že třeba Dishonored nebo Bioshock 2 jsem rozjel na plný detaily a vše běhalo naprosto plynule (uvedeno -61% a -12%)... Plus jsem uvažoval nad SSD, jak radí Matherdet.

    lavjoy:
    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    bez peněz nevylepšíš
    sry, asi jsem to nepřesně napsal....né, že nechci nic investovat. jen nemám představu kolik a do čeho to má smysl. Sháním info spíš předběžně. Víš jak - nerad bych vyházel peníze za "zbytečnosti".
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Návodů na taktování je spousta, i já jsem laik a jde pokud se v tom extra nehrabeš.Jinak můj návrh je v pohodě,tu grafiku mám otestovanou a jedou na ní všechny tituly krom GTA IV (je potřeba více paměti) na ultra,Metro 2033 jsem ale nezkoušel.S SSD v doprovodu s 8gb RAM zrychlíš práci ve windows a zvýšíš FPS ve hrách
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od Lukáš_návštěvník Zobrazit příspěvek
    a u AC3 je na nejnižší možné nastavení občas trhaný (třeba 5 minut běhá naprosto v poho a hladce a 5 minut trhaně a tak pořád dokola).
    AC3 je kapitola sama o sebe! Takze sa ti nedivim. Vyvojari zabudli na optimalizaciu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011DM7011HB201 Většího výkonu dosáhneš koupením tohohle a přetaktováním CPU
    Nie som si isty, ci je nutne kupovat znova RAM, ked ma 2x4GB Kingmax RAM DDR3 240pin PC 10666 1333MHz.....to moze radsej dat do HD7850. Ta HD6570 k tomu procaku a k 8GB RAM ani nepasuje.
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 26-01-2013 v 22:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Citace Původně odesláno od erik555 Zobrazit příspěvek
    Nie som si isty, ci je nutne kupovat znova RAM, ked ma 2x4GB Kingmax RAM DDR3 240pin PC 10666 1333MHz
    Jo máš pravdu,přehlídl jsem že tam je 2x
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od erik555 Zobrazit příspěvek
    Ta HD6570 k tomu procaku a k 8GB RAM ani nepasuje.
    pardon, ale jako lama se musím zeptat....moje GK k procesoru a RAM nepasuje? proč nepasuje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Erik odborník,nejseš ty ten erik z motherboards.org ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Lukáš_návštěvník Zobrazit příspěvek
    pardon, ale jako lama se musím zeptat....moje GK k procesoru a RAM nepasuje? proč nepasuje?
    Asi je myšleno "výkonově". Také ten výrok tak nějak nechápu.




    erik555:
    Třeba já používám Intel HD3000, která je rozhodně o dost slabší než HD6570. A přiznám se, že i na ní si pustím novější hru. Znamená to, že moje grafika k mé i5 a 8GB ram nepasuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Lukáš_návštěvník Zobrazit příspěvek
    pardon, ale jako lama se musím zeptat....moje GK k procesoru a RAM nepasuje? proč nepasuje?
    No ja myslim, ze to bylo mysleno tak, ze k tomuhle procesoru by to chtelo neco silnejsiho. Jsou 2 typy problemu, ktere resi hraci:

    1. Maji prilis silny procesor a grafiku na prd - procesor grafiku zasobuje tolika daty, ze je nedokaze zpracovavat.
    2. Maji Super grafiku, ale procesor, ktery nedokaze dodavat dostatek dat a nadupanou grafiku tak brzdi.

    No a pak je treti skupina, ktera ma vyvazenou kombinaci, takze to k sobe "pasuje" ;-)

    Rekl bych ze mas problem cislo 1 - vykonny procesor a slaba grafika = NEPASUJE to
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak vylepšit staré PC? SW / HW
    Od jmlcoch v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 18-12-2012, 15:56
  2. jak vylepšit IBM R50e
    Od Cleo v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-05-2010, 17:41
  3. Jak vylepšit tento comp ?
    Od Alzerous v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-10-2008, 01:27
  4. Sestava HTPC, aneb něco pro MediaPortal
    Od RiMr v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 17:42
  5. Nejlepší současná mechanika?
    Od radekhulan v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 10-04-2007, 18:24