Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Debian instalace vedle Win 7

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    Zdravím,
    snažím se nainstalovat Debian 6.0.6 vedle mého hlavního operačního systému (Win 7).
    Ve správě disků jsem zmenšil hlavní disk a mám tam teď nepřiřazenou část.
    Když se ale v instalaci dostanu k "Rozdělení disků" tak mi instalace nenabídne "use largest continuous free space" jak jsem to viděl v mnoha návodech, nabídne jen použít celý HDD.
    Zkoušel jsem zvětšit nevyužitou část (na 9,75 GB), potom jsem zkusil nevyužitou část posunout na konec HDD ale debian ji pořád nechce využít .
    Prosím poraďte.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.PNG 
Zobrazení: 204 
Velikost: 147.3 KB 
ID: 27957
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    nikdy jsem to nedělal ale snad ti pomůže tohle


    http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/350911
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    moc mi to nepomohlo
    tak asi budu muset vyzkoušet jinou distribuci linuxu
    už jsem měl ubuntu ale to se při nainstalování ovladače grafiky rozpadlo, tam ale bylo krásně řešeno nainstalovanání přímo na disk windowsu který je v ntfs
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    do pr... teď jsem převedl disk na dynamický v naději že mi to pomůže a teď jsem zjistil že to nejde vrátit zpět
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    no jo ale příjdu o všechny data, a jak můžu za chodu systému odstranit svazek kde je windows?
    navíc ty data nemám kde zálohovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    udělej si bitovou kopii systému,nastav disk a obnov systém
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    ehm šlo by to trochu rozepsat prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    potřebovat budeš nějaké pamětové medium o kapacitě součtu všech oddílů hdd-tj. součet obsazeného místa na C\+d\ atd.
    doporučuji ext hdd pokud by se to nevešlo třeba na 32 gb flashku

    nyní start-ovl.panely-zálohovánía obnovení-zálohovat počítač-nastavit zálohování,nyní vyskočí nové okno-v tomto okně vyberte cíl a to ext.hdd nebo pokud to velikost dovolí tak třeba flashku a nebo klik na uložení v síti ale to jsem nikdy nedělal(z bezpečnostních důvodů)
    dál už jen následujte pokyny průvodce
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    já ty data nemám kam odložit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    hmm takže jinak to nejde? tak to na linux mužu zapomenout
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Bez zalohovani dat se nehnes!
    Jinak by to i slo - vyrobis si Recovery DVD pro preinstalaci OS, zazalohujes uzivatelska data (treba tou migracni utilitou z W7) nekam mimo a disk pri recovery procesu proste premazes (a tim prevedes z Dynamickeho na Zakladni).

    Tvuj hlavni problem ale je to, ze uz mas na disku ctyri primarni oddily, proto ti instalator nenabidl ocekavanou polozku. Musis si pomoci vytvorenim rozireneho oddilu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele typek.cz
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    141

    takže si musím vypálit ten recovery tool?
    nestačí když to spustím z biosu jako normálně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Urcite vypal, protoze ta zmena Dynamic->Basic je destruktivni.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Externí HDD: Externí HDD vedle Subwooferu
    Od CommanderZ v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 22:22
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 09:19
  3. LCD: 2 LCD Monitory vedle sebe!
    Od tgfh v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-08-2006, 21:55
  4. XG 950 a Debian
    Od microjelen v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-07-2006, 07:42
  5. XG 950 a Debian
    Od microjelen v sekci OS Linux
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 11:16