Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Tichá pumpa

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Přeji dobrý den
    Můžete mi poradit jakou pumpu si mám pořídit (ale opravdu tichou ) .
    Teď momentálně používám Laing Ddc-1T s topem (asi necelé dva roky) , a je to jediná věc co v pc slyším . ( není to nic hrozného , ale po delší době mě to rozčiluje )
    Mám ji uloženou na silentblokách na dně skříně , skříň je odhlučněná zespodu i zevnitř, zkoušel jsem vše možné ale bez úspěchu , stále to monotonní vrčení .

    Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Dobrý den,

    nemáte foto, jak přesně tu pumpu máte máte uchycenou ? V podstatě jsou dvě možnosti:

    1) Low cost, ale přesto podle mě dobře fungující řešení v podobě http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...ilent_Box.html
    2) Vyměnit pumpu za http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...Plexi_TOP.html a nastavit rychlost 2 - 3. Neuslyšíte nic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Dobrý den

    Tu moji Laing Ddc-1T s topem jsem pořizoval 2.2.2012 , asi by to nešlo výměnou za http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...Plexi_TOP.html , nebo to provést nějak rozumě .
    Už jsem do toho narval dost peněz a mít doma dvě pumpy je pro mě přepych .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Dobrý den,

    kdyby to byla nepoužítá pumpa tak by nebylo co řešit a samozřejmě by to vyměnit šlo, ale přeci jen je to už rok, takže můžu pro Vás udělat to, že bychom tu Vaši stávající pumpu dali do naší nabídky zde http://www.alphacool.cz/Produkty/Akc...evy/c0111.html za nějakou rozumnou cenu a až by se prodala, tak bychom Vám na tu částku vystavili dobropis...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Dobrý den
    Asi do této pumpy půjdu http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...Plexi_TOP.html .
    Jen pár dotazů .
    Dají se otáčky pumpy řídit i jinak než tím přepínačem , třeba dát přepínač na plno a ladit to třeba tímto http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ml?arg1=010600 ?
    V tom plexi topu jsou nějaké díry pro ledky ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Nebo použít rovnou tuto pumpu http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ml?arg1=010604 , už chci mít opravdu klid a ticho .
    Výjde o dost dráž s plexi topem , ale když už , tak už .
    Můžete mi prosím popsat , jak tuto pumpu řídit , co všechno z Vašeho sortimentu tam jde připojit ?

    Vím že vysírám , ale Vy jste odborník :-)

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    opravdu "nevysíráte", Vaše dotazy jsou uplně normální...občas byste se divil, na jaký blbosti se jsou schopný lidi ptát...

    Ta Aqua Computer D5tka je klasická D5 pumpa, tzn jde na ní dát jakýkoliv D5 top z naší nabídky. Napájí se molex konektorem a pro regulaci a monitorování se připojuje pomocí USB konektoru, nainstalujete se od výrobce aquasuite 2012 software a můžete jí regulovat.

    Pokud vezmete tu Alphacool verzi, tak jí regulovat můžete jakýmkoliv regulátorem, který zvládne 30W na jeden konektor (tzn třeba lamptron, některé scythe, aquaero a podobně) ale budete na to potřebovat tuhle redukci http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua..._DDC_Pump.html - přepínač dáte přesně tak jak jste psal, na pětku, a pak už si regulujete jak chcete...

    Díry pro LEDky tam nejsou, ale jsou tam celkem čtyři 1/4" závity a využijete jen dva - takže do těch dalších dvou klidně můžete nacpat 1/4" ledky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Dobrý den

    Chci se jen zeptat , má význam dát větráky na radiátor po obou stranách ?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    To záleží co od toho čekáte...

    Pokud máte kvalitní ventilátory (cenová hladina dejme tomu 300,- Kč a výš) na jedné straně kvalitního radiátoru, tak pokud dáte stejné ventilátory i na druhou stranu radiátoru, získáte o cca 50% vyšší výkon radiátoru - teploty budete mít o pár stupňů nižší. Nebo můžete ventilátory zpomalit pro větší tichost a výkon bude stejný.
    Pokud máte kvalitní ventilátory na nekvalitním radiátoru, tak nemá smysl mít fany z druhé strany...
    Pokud máte levné ventilátory na kvalitním radiátoru, tak se vykašlete na nakupování dalších levných ventilátorů na druhou stranu, raději ty levné fany prodejte a kupte jen na jednu stranu pořádné ventilátory...
    Pokud máte levné ventilátory na nekvalitním radiátoru, tak to asis nemá smysl řešit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Pokud chcet mít o pár stupňů lepší teploty tak klidně dejte ventiltory i na druhou stranu, ale já bych se na to vykašlal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Bez problémů, ale samozřejmě budete potřebovat rozdvojky nebo roztrojky na kabely...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Dobrý večer
    Můžu použít na druhou stranu radiátoru nějaké jiné fany , chtěl jsem nějaké svítící .
    Nebudou se mezi sebou nějak hádat ?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Ty Noiseblockery jsou v podstatě nejlepší ventilátory na trhu, pokud dáte z druhé strany jakýkoliv LED ventilátor, tak bude horší než ty Noiseblockery a trochu je to bude brzdit...nejlepší LED ventilátory jsou Enermax Apollish...

    Nebylo by jednodušší a levnější dát na ten radiátor jen samotné LEDky, když to chcete mít podsvícené ? Něco jako http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=nzxt%2bled
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vodní pumpa
    Od Lobo762 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-03-2014, 20:38
  2. tichá sestava
    Od tyckar v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 04-08-2009, 13:46
  3. Tichá skříň?
    Od Digis v sekci Skříně
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 19:42
  4. Myši: Tichá myš
    Od Blaine Mono v sekci Periferie
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 21:41
  5. pumpa Hydor L 20
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-06-2008, 08:40