PC tuhne a hází smrt
No navážu na to moje předchozí téma.PC teda jede, ale smrt a tuhnutí jedou jako o život.
Sestava:
MB Asus P5Q3
CPU: Intel Pentium Dual Core E6500 2.9 Ghz
RAM: 2X2GB 1333Mhz (značka HP- kamarád mi ji donesl z funkčního dell serveru)
HDD: WD 5000 AAKS 500 Gb
GK: nVidia Geforce 9400 Gt 1 gb
PSU: Seasonic 400
Jinak se občas po smrti nechce PC rozjet zaplé je ale nic nenajede ani do postu ale po vypnutí to většinou naskočí
Sestava:
MB Asus P5Q3
CPU: Intel Pentium Dual Core E6500 2.9 Ghz
RAM: 2X2GB 1333Mhz (značka HP- kamarád mi ji donesl z funkčního dell serveru)
HDD: WD 5000 AAKS 500 Gb
GK: nVidia Geforce 9400 Gt 1 gb
PSU: Seasonic 400
Jinak se občas po smrti nechce PC rozjet zaplé je ale nic nenajede ani do postu ale po vypnutí to většinou naskočí
Pár dodatků:
Pentium DC E6500 je na P5Q3 podporováno od PCB 1.00G a BIOSu 0707. Splňuje to tvoje deska?
Co jsou ty "serverové" paměti vlastně zač? S desktopovou deskou si nemusí rozumět.
Pentium DC E6500 je na P5Q3 podporováno od PCB 1.00G a BIOSu 0707. Splňuje to tvoje deska?
Co jsou ty "serverové" paměti vlastně zač? S desktopovou deskou si nemusí rozumět.
Tak PC jsem po příchodu domů normálně zapl, než jsem stačil nahrát DUMP tak okamžitá BSOD s restartem, od té doby PC běží kontrolka HDD svítí ale nic se neděje- nebootuje, žádný POST, deska zaplá bez GK a RAM. Žádné beeb kódy.
RAMky http://www.micron.com/parts/modules/ddr3-sdram/mt16jtf25664az-1g4
Jinak revizi splňuji, a BIOS včera nahrán nejnovější, PC potom bez problémů šlo. Pak pár zatuhnutí a nanovo.Hirenns jsem sice zkoušel ale pokaždé něco špatně toto ale tipuji na moji historickou CD Rom
Chlazení- PC je složen nový, když jsem se dostal k systému k teplotám nic tam nebylo přes 40°C
RAMky http://www.micron.com/parts/modules/ddr3-sdram/mt16jtf25664az-1g4
Jinak revizi splňuji, a BIOS včera nahrán nejnovější, PC potom bez problémů šlo. Pak pár zatuhnutí a nanovo.Hirenns jsem sice zkoušel ale pokaždé něco špatně toto ale tipuji na moji historickou CD Rom
Chlazení- PC je složen nový, když jsem se dostal k systému k teplotám nic tam nebylo přes 40°C
[ATTACH]27969[/ATTACH] minidump soubor, deska je stále "mrtvá" jede ale no post minidump jsem nahrál přes kamarádův pc. Jednou jsem najel do biosu nahrál údajně o jednu starší stabilnější verzi biosu. Nastavil default hodnoty, restartoval a pořád stejný problém
Tak ještě jeden příspěvek- je to jako loterie, deska občas jde občas ne. V čem tedy může být problém? Kdyby byla KO tak se nerozjede přece vůbec. Vyřkne někdo poslední ortel než ji prohodím oknem? Nebo dá se spravit?
Měl jsem jeden ze seznamu kompatibilních, tuším nějakej Corsai 1GB a nic, občas jsem se do biosu dostal ale stále je to dost ojedinělé, do biosu tak na 20- 30 pokus. Deska by ale zapípala beep kód pokud by byly nekompatibilní paměti a to se zatím nestalo. Mám doma i tři různé CPU, PSU odzkoušeno na jiné sestavě a fungoval. Jako kdyby na desce byl v řiti nějaký kondík. S těmito problémy jsem se setkal u jedné MSI desky, naprosto stejný problém, pak jsem vyměnil 2 nafouklé kondíky, a PC s touto deskou běží bez problému dodnes. Jenže u této desky jsou jiné tuším polymerové kondíky a ty nafouklé ani vyteklé odspod nejsou.
[QUOTE=Benbow;525162]Hirenns jsem sice zkoušel ale pokaždé něco špatně toto ale tipuji na moji historickou CD Rom[/QUOTE]
tak si Hirens hod na flashku / navod najdes na netu / a zkus nabootovat z USB a projet testy....
tak si Hirens hod na flashku / navod najdes na netu / a zkus nabootovat z USB a projet testy....
Může být někde studeňák,zkusila bych ji dát do trouby.Né na 200°C 7min,ale třeba na 180°C 10min.Hlavně sledovat kondíky,aby to přežili.
Samozřejmě všechny chladiče sundat a čipi odmastit
Samozřejmě všechny chladiče sundat a čipi odmastit
No tak toto jsem dělal s grafikou a v poho ale narvat tam desku? Zkusím o tom něco pohledat. Ale nic tím zkazit nemůžu
Tak jsem se rozhodl- na 180 na 6 minut všechny plastové konektory- USB, RAM, Sloty na grafiky přikreju alobalem odstrojím to od chladičů a budu na chvíli Babica- za stálého míchání kdyžtak desku vyleju do hajzlu :D :D :D :D
Lepsi by to bylo vzit horkovzdusnou pistoli.
Ty pajeci pasty co se totiz dneska pouzivaji maji bod tani az okolo 217 stupnu takze s tim na 180 az tak nic moc nenadelas
Ale i "obycejna" Sn60Pb40 taje na 183, takze zkus aspon tech 190 :)
ale kdyby te to zajimalo tak na PC komponenty se vetsinou pouziva tohle -
[FONT=sans-serif]
Sn[/FONT][SUB]96.5[/SUB][FONT=sans-serif]Ag[/FONT][SUB]3.0[/SUB][FONT=sans-serif]Cu[/FONT][SUB]0.5[/SUB][FONT=sans-serif] ktere ma teplotu tani 217/220 a podobne pestva :)
[/FONT][FONT=sans-serif]
tady mas prehled [/FONT] http://en.wikipedia.org/wiki/Solder#Lead-free_solder
Ty pajeci pasty co se totiz dneska pouzivaji maji bod tani az okolo 217 stupnu takze s tim na 180 az tak nic moc nenadelas
Ale i "obycejna" Sn60Pb40 taje na 183, takze zkus aspon tech 190 :)
ale kdyby te to zajimalo tak na PC komponenty se vetsinou pouziva tohle -
[FONT=sans-serif]
Sn[/FONT][SUB]96.5[/SUB][FONT=sans-serif]Ag[/FONT][SUB]3.0[/SUB][FONT=sans-serif]Cu[/FONT][SUB]0.5[/SUB][FONT=sans-serif] ktere ma teplotu tani 217/220 a podobne pestva :)
[/FONT][FONT=sans-serif]
tady mas prehled [/FONT] http://en.wikipedia.org/wiki/Solder#Lead-free_solder
Jako ideálně aby to k něčemu bylo tak na 220, ale problém je že tuhle teplotu nepřežijou kondenzátory, musí prostě za každou cenu pryč.
OK zapínám NA 200 po dobu 5 minut řeknu co pak, a co i obalit kondiky zvláť. Klidně si s tim vyhraju
Než to začnete zapékat: je to tato deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Pokud ano, jak je to s dolehnutím chladičů na podpůrných čipech MB ?
Pokud ano, jak je to s dolehnutím chladičů na podpůrných čipech MB ?
Ano je, máte s tím nějaké zkušenosti? Zapečení na 180 po dobu 6 minut nepomohlo pořád stejný problém. Je tam chladící polštářek, a deska je přepastovaná. A ani tohle nepomohlo.