Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Acer aspire 5551g - cerna obrazovka

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    Zdravím mám notebook Acer aspire 5551g..v srpnu lonskeho roku se mi stalo to ze sem ho najednou zapnul a nic jen cerna obrazovka,ale system se jakoby rozjel ,kontrolky blikaly,ae obraz byl cerny...mel sem ho tehdy dva roky a stalo se to v srpnu a bylo to jen jediny mesic po tom co mi vyprsela zaruka 24mesicova na ten notas...no byl sem radne vytoceny..odvezli si ho do servisu firmy Abax,ktera opravuje acery...po diagnostice mi prisel mail ze odesel graficky subsystem,proto ho opravili(vymenili) a bylo to...cena celkem 4800......byl sem hoodne vytoceny ze polovina penez co si vydelam na brigade pujde na opravu notasu mesic po zaruce!!!a to ten notas stal kolem 18000 kdyz sem jej kupoval..no a je tu dnesek to jest 15.2.2013 a vcera opet ten samy problem..jedu ze skole a ve vlaku se divam na film,notas bezi v pohode...doma ho zapnu a nic...cerna obraziovka,jen kontrolky blikaji....no zurim u teho bo to uz neni mozne..nejradsi bych ten shit hodil z okna..uzu sem objednal servis v Abaxu opet tak v pondeli si to maji vyzvednout...chci vedet neni tu nejake jine reseni jeste? pripadne na to kdyz mi to pred pul rokem opravovali tak by se oept mela vztahovat zaruka a v pripade stejne vady by mou opravu meli provest v ramci zaruky ne? Nekde jsem jeste cetl ze kdyz 3x posilas neco na reklamacku tak mas narok na vraceni nevim ceho to bylo jestli kupni ceny? nebo ceny vynalozene za opravY?Nevi nekdo? dalsi prachy za opravu davat nebudu...! Pripadne da se nejak rozprodat na dily ci klidne i cely notebook a pripadne jaka by mohla byt jeho odhadovana cena s touhle zavadou? kdyby mel nekdo zajem si jej koupit?

    Edit:


    to mne hlava nebere....zapnu ten notas a nic cerna obrazovka,ale huci to v nem a kontrolky sviti...tak ho necham napr 15-20 minut takto jakoby bezet a pak ho spoustecim tlacitkem podrzim a natvrdo vypnu..no a pak ho zkusim zapnout a winy nabehnu normalne...umi to nekdo vysvetlit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Je to Acer ...

    Treba je tam na grafice nejaky studenak ktery pri delsim provozu a zahrati "chytne kontakt"
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Je vidět že kurvítka soudruzi z Aceru zvládli dokonale. K té záruce na opravu, dovolím si citovat OZ:

    § 654

    Záruční doba je tři měsíce, není-li sjednána nebo zvláštními předpisy stanovena jinak; u stavebních prací je záruční doba nejméně osmnáct měsíců.
    (2) Jestliže účelem opravy nebo úpravy je, aby věc mohla být i nadále po delší dobu užívána, stanoví zvláštní předpisy pro opravu nebo úpravu věci záruční dobu delší než tři měsíce, nebylo-li sjednáno jinak. Záruční doba přesahující tři měsíce se může týkat i jen některé součástky. Zhotovitel je povinen vydat objednavateli záruční list s vyznačením záruční doby.
    (3) Prohlášením v záručním listě vydaném objednateli může zhotovitel poskytnout záruku přesahující rozsah záruky stanovené v tomto zákoně. V záručním listě určí zhotovitel podmínky a rozsah této záruky.
    Takže si prostuduj záruční list co jsi k opravě dostal, případně web té firmy.

    To pravidlo 3x a dost (poté máš nárok na nový výrobek nebo odstoupit od smlouvy) se vztahuje na věci v záruce, tedy se tě netýká.

    K závadě - pravděpodobně studený spoj. Těžko říct jestli mezi GPU a deskou nebo někde jinde. Je možné že závada se bude zhoršovat. Reflow GPU umí víc firem a někde jsem zahlédl cenu kolem 2k, ovšem osobně bych do ACERu neinvestoval ani korunu. Je to prostě odpad, stavěný na to, aby sis po záruce musel běžet pro nový noťas. A je jen na tobě jestli uděláš stejnou chybu a koupíš zase Acer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    hmm tak sem si prostudoval jejich obchodni podminky a mate pravdu zaruka na opravu se vztahuje jen na dobu 3 mesicu coz uz mi vyprselo a zase bych po diagnostice akorat tak za opravu zaplatil dalsi tisice navrch... nic tak servis zrusim uplne to jim tam ani posilat nebudu...muzete mi poradit jestli je nejake reseni na to pripadne jine? jako kdyz ten notas zapnu a ncham ho bezet treba 15 minut pak ho natvrdio restartuju a zapnu tak ty winy nabehnu...tak jestli timto zpusobem s tim notebookem pracovat a vypinat ho co nejmene? pripadne casem mozna cekat a on asi odejde...zalohovat si veci hlavne ze ano...ale na netu nebo z vlastnich zkusenosti nemate nejaky napad na zlepseni tohoto stavu? tady na youtubu sem nasel napr. tohle:



    ale zkousel sem to a pri startu sem se pres tlacitka Fn+Esc ani nikam nedostal takze o flashi Biosu nemuze byt rec ani..a navic Bios je charakteru Hw bo Sw? bo ta zavada je zjevne Hw a tohle se mi jevi jako spise jen reseni s Biosem,tudiz systemove,sw...nevim zas tak do toho nevidim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    [url]http://cs.wikipedia.org/wiki/BIOS[/url]

    Jinak tady mas nejake info o reflow [url]http://www.ntbook.cz/index.php?pageID=opravy-notebooku[/url]

    nabizi to i nekdo na PCT za slusnou cenu
    [url]http://goo.gl/D60vF[/url]
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten na PCT už to prý nedělá, ale je tam odkaz na servis kde mají celkem solidní ceny. http://hwservis.cz/

    Jinak jak píše Salamander, studeňák se třeba po zahřátí "opraví" a pak notebook funguje. Jak se to bude časem měnit ti nikdo nepoví, uvidíš sám.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 16-02-2013 v 10:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    25

    Mám stejný notebook a úplně stejnou závadu. Nezjistil jsi, kde je studeňák?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    1

    tento notebook a také podobné modely jako 5542G 5552G 7551G 7552G a také mnoho dalších modelů i od jiných výrobců jako HP, ASUS kteří použili stejný čip AMD trpí zmíňovanou vadou, kdy po zapnutí jen svítí kontrolky, ale obraz je černý. Opravy typu reball, reflow nebo pečení v troubě jsou jen dočasnou opravou, problém je v samotném čipu. Jedinou možnou trvalou opravou je výměna čipu za nový čip. Takto mi to bylo vysvětleno technikem firmy http://www.rgservice.cz kde mi také stejný notebook opravili právě metodou "výměna čipu za nový" přijednom vyčistili a přepastovali chlazení a notebook mi funguje dodnes již přes dva roky. Cena byla myslím okolo 2400kč což jsem byl mile překvapen, jinde chtěli skoro dvojnásob. Pokud tedy je Vám líto notebook vyhodit nechte ho opravit, ale trvejte na výměna čipu za nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Acer Aspire 8920G po zapnutí po cca 10s skočí černá obrazovka prosím o radu.
    Od majkl 11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 17-10-2014, 09:18
  2. zamrzání notebooku Acer 5551G
    Od Blaster1992 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-01-2013, 23:03
  3. pc se zapne ale obrazovka zustava cerna
    Od el_gambino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 18:01
  4. World of Warcraft padaní(cerna obrazovka)
    Od Deexer v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 20:40
  5. Cerna Obrazovka
    Od odanek v sekci OS Windows
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 22:33