Černá Obrazovka notebooku HP
Zdar , Mám problém se svým notebookem HP ProBook 4525s.Po zapnutí nenajede displey , větrák se roztočí na cca 1 až 2 sekundy a potom se zastaví.DvD mechanika funguje.Nevíte kde by mohl být problém ? Notebook mám 2,5 roku .
Díky za odpověď
Díky za odpověď
To už jsem zkoušel , zapojil jsem to přes HDMI do televize a taky nic.Tudíž v tom nebude na 99% chyba
Pokud nejde obraz vůbec, pak nejspíš bude chyba někde v grafické kartě/základní desce.
EDIT: Ještě bych zkusil připojit znovu, naběhnout notebook a zkusit Fn+F4 (aspoň doufám, že jde o přepínání zobrazovače).
EDIT: Ještě bych zkusil připojit znovu, naběhnout notebook a zkusit Fn+F4 (aspoň doufám, že jde o přepínání zobrazovače).
Tak taky nejede . Problém je že notebook vubec nejede. Zapnu ho větrák se jenom otočí a konec.Žadny nouzovy režim nic.Podle mě bude chyba v desce nebo napajeni uvnitř notebooku (nějaky kabel ).Pokud by byla vadna grafika tak aspon najede do windows , aspon najede bios a větrák se toči.Myslím že tam nejde proud.
Když je vadná grafika, tak ti nemusí notebook vůbec naskočit... pouze kdyby byla vada mezi grafikou a displejem, tak by mohly naběhnout Windows. Vada bude nejspíš na základní desce. Jelikož je notebook 2,5 roku starý, tak tipuju, že už je mimo záruku a výměna základovky by stála šílený peníze oproti novému notebooku. Diagnostika takhle na dálku je nemožná, každopádně takovéhle věci starší HPčka dělaly - zapne se, rozsvítí se ledky, po 5 sekundách se vypne a konec - vadná základovka (Pro mě HP opět jen potvrzuje úpadek kvality).
[QUOTE=DarkDriver;526253]NB pokud ho nevypnu tak jede ,[/QUOTE]
co je to "tak jede"..., cerna obrazovka a jede? ci kyho certa...., blika ledka HDD?, "cvakaji" hlavicky HDD?, "normalne huci mechanika", predpokladam ze je rec o CD/DVD a je v ni medium / coz je normal /...
nahrej video chovani NB a nekam ho prdni, pak snad budeme chytrejsi....
co je to "tak jede"..., cerna obrazovka a jede? ci kyho certa...., blika ledka HDD?, "cvakaji" hlavicky HDD?, "normalne huci mechanika", predpokladam ze je rec o CD/DVD a je v ni medium / coz je normal /...
nahrej video chovani NB a nekam ho prdni, pak snad budeme chytrejsi....
Tady je to video , ale asi z toho moc nepoznáte http://www.youtube.com/watch?v=FkiQc34ndpA&feature=youtu.be . Jde tam vidět jenom roztočení ventilátoru potom jeho zastavení a záběr na obrazovku . Jediné diody co svítí jsou při zapnutí notebooku ( video ) a poté svítí wifi a bliká Caps Lock.Co se týče diody disku tak nic .
[QUOTE=DarkDriver;526398]Tady je to video , ale asi z toho moc nepoznáte http://www.youtube.com/watch?v=FkiQc34ndpA&feature=youtu.be . Jde tam vidět jenom roztočení ventilátoru potom jeho zastavení a záběr na obrazovku . Jediné diody co svítí jsou při zapnutí notebooku ( video ) a poté svítí wifi a bliká Caps Lock.Co se týče diody disku tak nic .[/QUOTE]
Mám naprosto stejný problém. Na netu jsem narazil na odkaz
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
kde je tabulka s diagnostikou ( počet bliknutí diody na Caps Locku ) .Mě blikne 3x ,což je závada paměti . Zkusím paměti vyměnit a uvidím . Možná závada by mohla být ještě v napájení slotu paměti ,ale to by potom už nebyla náhoda a zvážím dotaz na HP jak mají ošetřenou kontrolu kvality svých výrobků .
HP ProBook 4525s
Mám naprosto stejný problém. Na netu jsem narazil na odkaz
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
kde je tabulka s diagnostikou ( počet bliknutí diody na Caps Locku ) .Mě blikne 3x ,což je závada paměti . Zkusím paměti vyměnit a uvidím . Možná závada by mohla být ještě v napájení slotu paměti ,ale to by potom už nebyla náhoda a zvážím dotaz na HP jak mají ošetřenou kontrolu kvality svých výrobků .
HP ProBook 4525s
Zdravím, nechci zakládat nové vlákno, takže t píši sem, mám v podstatě stejný problém...
Jeden den jsem ho normálně vypnul a když jsem ho chtěl druhý den zapnout, tak se jen rozsvítil tlačítko zapnutí a po dvou vteřinách se zase vypne. Dál nenaběhne. Je slyšet, tak se na chviličku rozběhne HDD. Po rozebrání jsem si všimnul, že se větráčech chlazení jen cukne a nerozběhne se. viz. (http://www.youtube.com/watch). Po pročtení všech rad a nehledě na to, že kontrolka CapsLocku neblikne ani jednou, takže není závada k dohledání sem tedy píšu. Zkusil jsem to nejjednodušší, vyndal jsem paměti a po zapnutí se opět jen cukne větráček, ale počítač zůstane zapnutý, ale obrazovka stále černá a CapsLock blikne 3x což znamená závada paměti...ale nejspíš je to dáno tím, že tam nejsou?? Když je tam vrátím, ať už jednu, nebo obě, opět se po 2 vteřinách vypne. Má někdo nějakou zkušenost, či radu??
Děkuji za jakoukoliv pomoc či radu.
Jeden den jsem ho normálně vypnul a když jsem ho chtěl druhý den zapnout, tak se jen rozsvítil tlačítko zapnutí a po dvou vteřinách se zase vypne. Dál nenaběhne. Je slyšet, tak se na chviličku rozběhne HDD. Po rozebrání jsem si všimnul, že se větráčech chlazení jen cukne a nerozběhne se. viz. (http://www.youtube.com/watch). Po pročtení všech rad a nehledě na to, že kontrolka CapsLocku neblikne ani jednou, takže není závada k dohledání sem tedy píšu. Zkusil jsem to nejjednodušší, vyndal jsem paměti a po zapnutí se opět jen cukne větráček, ale počítač zůstane zapnutý, ale obrazovka stále černá a CapsLock blikne 3x což znamená závada paměti...ale nejspíš je to dáno tím, že tam nejsou?? Když je tam vrátím, ať už jednu, nebo obě, opět se po 2 vteřinách vypne. Má někdo nějakou zkušenost, či radu??
Děkuji za jakoukoliv pomoc či radu.
Výměna základní desky je řešení. Nevím co přesně je na ní špatně, ale je to rozhodně jednoduchým způsobem neřešitelnej problém. Je možné, že by to v některém ze servisů uměli spravit, třeba pokud jde o "odlepenou grafiku" (pokud tedy nemá notebook integrovanou grafiku v čipové sadě), ale ve většině případů je řešením pouze výměna základní desky nebo pořízení nového notebooku. Btw. špatný odkaz na video.
Ahoj, mám podobný problém, snad mě někdo vyslyší po půl roce. Jednou mi za chodu obrazovka na notebooku problikla a zčernala, není zesvětlená, vůbec nejede. Když to zapnu, na asi 2 sekundy se to rozjede (zvuk větráku či co, pardon, nerozumím tomu) a pak ten zvuk utichne a počítač už jen velmi tiše téměř neznatelně přede. Kontrolka u tlačítka na vypnutí normálně svítí, jinak se nic neděje. Externí monitor při připojení hlási "no cable detected", přičemž na jiném notebooku se normálně připojil. Mám Acer skoro 5 let starý, už před časem párkrát byla modrá smrt. Pochopila jsem z opovědí, že to je asi základní deska, no může to být i něco jiného, co by se dalo levně spravit?
Díky za rady.
Díky za rady.