Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Upgrade PC v ceně 15 000 - 17 500 Kč

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Zvauky
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    3

    Co chci upgradovat: RAM, CPU, Grafická karta (asi i zdroj)

    Aktuální konfigurace: http://www.alza.cz/hp-pavilion-g5400cs-d241717.htm
    http://www.czc.cz/hp-pavilion-g5400c.../94211/produkt
    http://filebeam.com/169142828e158089...8c86cac5f7.jpg <-- odkaz na fotku zdroje.

    Další komentář:
    Chtěl bych počítač vylepšit, grafickou kartou, procesorem, ramkama a tím pádem asi i zdrojem. Nemám o tom moc velký přehled. Za každou radu budu šťastný jako blecha.
    Naposledy upraveno uživatelem Zvauky: 22-02-2013 v 00:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele Dodozor
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    28

    Chystáš se taktovat ? k čemu pc má být určený ? (hry,práce s videem...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ram by měl být pouze jeden modul, takže by stačilo zjistit co tam je a koupit druhý stejný. Pak by se chtělo podívat jestli se dá nějak identifikovat základní deska a zjistit podporu CPU. Na taktování nemá smysl se ptát, pokud nechceš vyměnit i desku. Zdroj má standardní rozměr (šířka 150 mm, výška 86 mm a hloubka cca 140 mm)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Dodozor
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    28

    Jelikož dal cenový limit až 17 500 otázka na taktování je celkem na místě nezkoumal jsem sestavu nějak podrobně ale ani nevíme co tam je přesně za desku takže je možné že bude vhodné i ji vyměnit. jelikož chce upgrade procesoru

    btw:Někdy si lidi zpomenou že chtějí taktovat a pak se musí měnit deska a prcoesor proto se rači ptám hned.
    Naposledy upraveno uživatelem Dodozor: 22-02-2013 v 11:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    A nebylo by lepší za nějaký peníz tuto sestavu prodat a za 17.500 Kč postavit nový počítač ? V této cenové relaci se dá již postavit slušný stroj.

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Dodozor Zobrazit příspěvek
    Jelikož dal cenový limit až 17 500 otázka na taktování je celkem na místě nezkoumal jsem sestavu nějak podrobně ale ani nevíme co tam je přesně za desku takže je možné že bude vhodné i ji vyměnit. jelikož chce upgrade procesoru

    btw:Někdy si lidi zpomenou že chtějí taktovat a pak se musí měnit deska a prcoesor proto se rači ptám hned.
    Pak je tam ještě otázka, jestli HP nemá třeba nějakou nestandartní desku, abys vůbec desku mohl vyměnit bez výměny case + až tolik mATX desek vhodných pro taktování (pokud je to třeba jen pro mATX desky) taky není
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 22-02-2013 v 13:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Dodozor Zobrazit příspěvek
    Jelikož dal cenový limit až 17 500 otázka na taktování je celkem na místě nezkoumal jsem sestavu nějak podrobně ale ani nevíme co tam je přesně za desku takže je možné že bude vhodné i ji vyměnit. jelikož chce upgrade procesoru

    btw:Někdy si lidi zpomenou že chtějí taktovat a pak se musí měnit deska a prcoesor proto se rači ptám hned.
    Ale víme co je tam za čipset - H61, takže i kdyby deska byla pozlacená, je to kancelářský lowend a taktování se nekoná ani s K procesorem. Proto píšu že pokud chce taktovat, tak novou desku.

    Prodat to pořídit nový je taky možnost, protože z původního PC by nakonec moc nezůstalo. A hlavně s výměnou desky by to znamenalo i pořídit nový OS, protože jestli je tam OEM tak by aktivace nemusela projít.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Dodozor
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Ale víme co je tam za čipset - H61, takže i kdyby deska byla pozlacená, je to kancelářský lowend a taktování se nekoná ani s K procesorem. Proto píšu že pokud chce taktovat, tak novou desku.

    Prodat to pořídit nový je taky možnost, protože z původního PC by nakonec moc nezůstalo. A hlavně s výměnou desky by to znamenalo i pořídit nový OS, protože jestli je tam OEM tak by aktivace nemusela projít.
    To ano proto jsem taky pro novou sestavu za 17 500 Kč se dá poskládat slušná mašina ale tak zaleží k čemu bude pc vůbec určen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Zvauky
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    3

    Tolik otázek, a na tak málo dokážu odpovědět.
    Snažil jsem se zjistit co mám za základovku, ale Everest mě jí nedokáže určit. Takže asi nějaká speciální od HP.
    O taktování nevím vůbec nic, takže se do něho nebudu pouštět.
    PC by byl primárně úrčen k hraní her.
    Mám v "banku" 20k ale ta hranice by byla tak 18k, člověk musí mít pořád v záloze kdyby náhodou nebylo na rohlíky . Řekněte, nestačilo by nakonec prdnout tam jednu paměť (ramku)+grafickou kartu (takže asi i zdroj) a vynechat z toho procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zkus základní desku diagnostikovat pomoci HWiNFO. 4 GB RAM by měli zatím dostačovat, bez toho typu základní desky nelze 100 % říci, jestli podporuje 8 GB RAM (IMHO mohla by, ale nezaručím samozřejmě). Grafickou kartu bych volil MSI N660-2GD5/OC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Dodozor
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    28

    Za mě asi takto grafika ti nějaký pátek postačí a pozdější upgrade procesoru ti jen pomůže. http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...=_1IAH011ULW01 s popisu z alzy jsem se nějak nedozvěděl jaký zdroj tam vůbec je ohledně těch paměti chtělo by to jaké tam jsou a hlavně tu desku no i když pokud máš pc hlavně na hry 4GB v 99% situací stačí.
    -------------------------------------------------------------------------
    Maximální paměť Podpora 8 GB paměti DDR3
    Tudíž už jen stačí zjistit o jaké paměti jde
    Naposledy upraveno uživatelem Dodozor: 22-02-2013 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Pokud až takto drahou graf. kartu, kterou IMHO k tomuto procesoru asi cenu kupovat, tak GTX 660 Ti. Pokud je tam napsána podpora 8 GB RAM tak může vzíti v podstatě jakékoliv s nap. napětím 1.5 V (např. Crucial Ballistix) a časování si srovná v BIOSu podle nejhoršího osazeného modulu RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Dodozor
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud až takto drahou graf. kartu, kterou IMHO k tomuto procesoru asi cenu kupovat, tak GTX 660 Ti. Pokud je tam napsána podpora 8 GB RAM tak může vzíti v podstatě jakékoliv s nap. napětím 1.5 V (např. Crucial Ballistix) a časování si srovná v BIOSu podle nejhoršího osazeného modulu RAM.
    Některé paměti párovat nejdou a bůh ví co hp do těch pc dává takže pokud možno zjistit značku pamětí a tu desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Tak to je hooodně, ale hooodně velká vyjímka dneska
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    55

    Trošku hledat :-)
    Kód:
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02863122
    Vrazil bych tam i5 2310
    Kód:
    http://www.czc.cz/intel-core-i5-2310/91829/produkt?q-c-0-f_2026836=sCore+i5&q-c-1-f_2026836=sCore+i7&q-category-id=a49hap9c2oh8a9bf5j1g96rqo2
    RAMku vyhodil a dal tam pár pro DC
    Kód:
    http://www.czc.cz/corsair-xms3-8gb-2x4gb-ddr3-1333/77704/produkt?q-c-0-f_2027450=sDDR3&q-c-2-f_94358670=s2+x+4GB&q-category-id=0dl691ru1qi3vafmjh0ip7t3sg&q-c-1-f_94358672=sPC10600
    Grafiku GTX660, jak už zaznělo výše
    Kód:
    http://www.czc.cz/evga-geforce-gtx-660-2gb/114359/produkt
    A zdroj postačí 750W Corsair, problém s uchycením by být neměl, podle fotky ta skříň má standartní díry
    Kód:
    http://www.czc.cz/corsair-cx-series-cx750-v2-750w/113957/produkt
    Cena celkem cca 13k a myslím, že tím sestavu posuneš na úplně jinou úroveň. A zbude i na rohlíky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58